Tushek TS 900 Apex - de nieuwe hybride Hypercar met 1.340 pk

Tushek, het Sloveense autobedrijf, heeft onlangs meer details onthuld over hun aankomende hybride hypercar, de adembenemende Tushek TS 900 Apex. Deze unieke cabriolet wordt aangedreven door een krachtige combinatie van een 4,2 liter V8-motor en twee elektromotoren, wat resulteert in een verbluffend totaalvermogen van 1.340 pk en meer dan 1.600 Nm koppel. De benzinemotor levert 677 pk en 690 Nm koppel, terwijl de elektromotoren nog eens 644 pk en 1.000 Nm koppel toevoegen.

De transmissie van de TS 900 Apex is een sequentiële Holinger racekast met zes versnellingen, die in staat is om al dit vermogen effectief te benutten. Met een totaalgewicht van 1410 kg kan deze nieuwe Tushek hypercar indrukwekkende prestaties leveren. Hij sprint in slechts 2,5 seconden naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van maar liefst 380 km/u.

Het lichtgewicht platform van de TS 900 Apex is voorzien van een chroomkleurig spaceframe met koolstofvezel inzetstukken en een centraal geplaatste brandstoftank, naast de batterijopslagruimte. De carrosserie van de Tushek TS 900 Apex is uitgerust met voorgeïmpregneerde koolstofvezelpanelen. Het ontwerp omvat ook een afneembaar dakpaneel in targa-stijl en schaardeuren, waardoor de rijervaring nog indrukwekkender wordt.

De Tushek TS 900 Apex zal naar verwachting voor het eerst worden gepresenteerd op de Salon Privé in Blenheim Palace in september van dit jaar. Hoewel er nog geen informatie is over de prijzen, kan verwacht worden dat deze hypercar met 1.340 pk onder de motorkap niet goedkoop zal zijn. Het is een exclusieve en krachtige machine die autoliefhebbers zeker zal imponeren.

Naast het indrukwekkende vermogen en de opvallende prestaties heeft de Tushek TS 900 Apex nog meer te bieden. Het interieur van deze hypercar is luxueus en stijlvol, met hoogwaardige materialen en een aandacht voor detail die de rijervaring naar een hoger niveau tillen. De cockpit is ontworpen met de bestuurder in gedachten, met comfortabele sportstoelen, geavanceerde technologie en een intuïtieve lay-out.

Bovendien is de Tushek TS 900 Apex niet alleen een krachtige supercar, maar ook een hybride voertuig met aandacht voor duurzaamheid. Door het gebruik van elektromotoren en geavanceerde technologieën op het gebied van energieterugwinning, draagt deze hypercar bij aan een verminderde impact op het milieu.

Wat betreft de beschikbaarheid en prijs van de Tushek TS 900 Apex, zal deze informatie naar verwachting binnenkort bekend worden gemaakt. Gezien het exclusieve karakter en de geavanceerde technologie van deze hypercar, kan worden verwacht dat de prijs in overeenstemming zal zijn met zijn unieke eigenschappen en prestaties.

Met de Tushek TS 900 Apex heeft Tushek een ambitieuze en opwindende stap gezet in de wereld van hypercars. Deze krachtige hybride cabriolet belichaamt innovatie, vakmanschap en rijplezier en laat zien waar Tushek toe in staat is. Autoliefhebbers over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar de lancering van dit bijzondere voertuig en de mogelijkheid om de ultieme rijervaring te ervaren.

 • Krachtbron: De Tushek TS 900 Apex wordt aangedreven door een 4,2 liter V8-motor en twee elektromotoren.
 • Totaal vermogen: De combinatie van de V8-motor en elektromotoren levert een totaal vermogen van 1.340 pk.
 • Koppel: De V8-motor heeft een koppel van 690 Nm, terwijl de elektromotoren nog eens 1.000 Nm koppel toevoegen.
 • Transmissie: De hypercar is uitgerust met een sequentiële Holinger racekast met zes versnellingen.
 • Acceleratie: De Tushek TS 900 Apex kan in slechts 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.
 • Topsnelheid: Deze hypercar kan een indrukwekkende topsnelheid bereiken van 380 km/u.
 • Gewicht: Het totale gewicht van de auto bedraagt 1410 kg.
 • Chassis: De Tushek TS 900 Apex heeft een chroomkleurig spaceframe chassis met koolstofvezel inzetstukken.
 • Carrosserie: De behuizing van de hypercar is voorzien van voorgeïmpregneerde koolstofvezelpanelen.
 • Brandstoftank en batterijopslag: De auto heeft een centraal geplaatste brandstoftank, direct naast de batterijopslagruimte.
 • Dak en deuren: De Tushek TS 900 Apex is uitgerust met een afneembaar dakpaneel in targa-stijl en schaardeuren.


Het technische ontwerp van de Tushek TS 900 Apex is gericht op het leveren van uitzonderlijke prestaties en een opwindende rijervaring. Met zijn krachtige motorconfiguratie, geavanceerde transmissie en lichtgewicht constructie stelt deze hypercar nieuwe normen op het gebied van snelheid en wendbaarheid. Elk detail is zorgvuldig ontworpen om optimale prestaties te garanderen, terwijl er tegelijkertijd aandacht is voor duurzaamheid en efficiëntie. De Tushek TS 900 Apex belichaamt de passie voor techniek en innovatie van Tushek en belooft autoliefhebbers een onvergetelijke rijervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...