Bugatti Centodieci - een Ode aan de EB110 met buitengewone prestaties

Het is een lust voor het oog, de nieuwe Bugatti Centodieci! Dit prachtige beest werd slechts enkele dagen geleden officieel onthuld tijdens het Pebble Beach-evenement en haalt veel van zijn eigenschappen uit de legendarische EB110 uit 1991, die werd gelanceerd ter ere van de 110e verjaardag van Ettore Bugatti.

Het bouwen van dit meesterwerk, dat de perfecte balans tussen klassieke en moderne elementen belichaamt, was een uitdagende taak voor Bugatti. De nieuwe Bugatti Centodieci is voorzien van een imposante 8,0-liter W16-motor die maar liefst 1.578 pk levert, een prestatie die zelfs de Chiron overtreft. Het sprintvermogen van 0 naar 100 km/u duurt slechts 2,4 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd tot een indrukwekkende 380 km/u.

De Bugatti Centodieci onderscheidt zich door verschillende opvallende kenmerken. Zo is er de kleinere hoefijzergrille en de horizontale vinnen die ons doen denken aan de legendarische EB110. Daarnaast heeft het voertuig een vernieuwde voorsplitter en een aerodynamische motorkap. De prachtig vormgegeven LED-koplampen zijn slank en voorzien van geïntegreerde dagrijverlichting. De vijf ronde luchtinlaten, een eerbetoon aan de EB110, vervangen de typische zijschepen van de Chiron.

De achterkant van de Bugatti Centodieci is uniek en adembenemend. Het omvat een geventileerde fascia, een enorme diffuser en een fraai gestapeld sportuitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen. De zwevende achterlichten zijn simpelweg verbluffend en de enorme achtervleugel draagt bij aan de verbeterde downforce van de auto.

Van de Bugatti Centodieci zullen slechts tien exemplaren worden geproduceerd, waarvan er elk jaar twee zullen worden geleverd. Het prijskaartje is net zo indrukwekkend als de auto zelf en bedraagt maar liefst €8,9 miljoen. Desondanks waren alle tien exemplaren al uitverkocht voordat ze zelfs maar op de markt kwamen. Dit benadrukt de exclusiviteit en het verlangen naar deze buitengewone hypercar.

De Bugatti Centodieci biedt niet alleen indrukwekkende prestaties en een adembenemend ontwerp, maar ook een uitzonderlijk interieur dat vakmanschap en luxe uitstraalt. Het interieur is op maat gemaakt en biedt een combinatie van hoogwaardige materialen, exclusieve afwerkingen en geavanceerde technologie.

De bestuurder en passagiers worden verwelkomd in een weelderige omgeving, waar premium leder en fijne bekleding samenkomen. De zitplaatsen zijn ergonomisch ontworpen en bieden optimaal comfort, zelfs tijdens de meest dynamische ritten. Het dashboard is voorzien van een mix van moderne en klassieke elementen, met een focus op functionaliteit en esthetiek.

Naast het visuele aspect biedt de Bugatti Centodieci geavanceerde technologische functies die het rijplezier en de connectiviteit verhogen. Een state-of-the-art infotainmentsysteem biedt naadloze connectiviteit, navigatie en multimedia-opties. Het audiosysteem, ontwikkeld door experts in geluidstechnologie, levert een ongeëvenaarde geluidskwaliteit voor een meeslepende ervaring.

Veiligheid is ook een prioriteit bij Bugatti. Het voertuig is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen die de bestuurder ondersteunen en zorgen voor een veilige en betrouwbare rijervaring. Dit omvat onder andere adaptieve cruisecontrol, dodehoekdetectie, automatische noodremassistentie en stabiliteitscontrolesystemen.

Als een van de meest exclusieve en begeerde hypercars op de markt, vertegenwoordigt de Bugatti Centodieci een perfecte combinatie van prestaties, elegantie en exclusiviteit. Het is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van Bugatti, met een moderne twist die de harten van autoliefhebbers over de hele wereld sneller doet kloppen.

  • Model: Bugatti Centodieci
  • Motor: 8,0-liter W16-motor
  • Vermogen: 1.578 pk
  • Acceleratie (0-100 km/u): 2,4 seconden
  • Topsnelheid: Elektronisch begrensd op 380 km/u
  • Transmissie: 7-versnellingsautomaat met dubbele koppeling
  • Aandrijving: Vierwielaandrijving
  • Remsysteem: Keramische remschijven met geavanceerd remsysteem
  • Banden: Speciaal ontworpen banden voor optimale grip
  • Lengte: Ongeveer 4,5 meter
  • Breedte: Ongeveer 2 meter
  • Hoogte: Ongeveer 1,1 meter
  • Gewicht: Ongeveer 1.950 kg
  • Carrosserie: Koolstofvezel en aerodynamisch ontwerp
  • Brandstoftankcapaciteit: Ongeveer 90 liter
  • Remsysteem: Krachtige keramische remschijven met remklauwen
  • Ophanging: Geavanceerd veersysteem voor optimale handling en rijcomfort
  • Stuurbekrachtiging: Elektronische stuurbekrachtiging voor nauwkeurige en responsieve besturing
  • Interieur: Luxueus interieur met hoogwaardige materialen en handgemaakte afwerkingen
  • Veiligheidsvoorzieningen: Geavanceerde rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties voor maximale veiligheid
  • Geluidssysteem: High-end audiosysteem voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit


De Bugatti Centodieci is een meesterwerk van techniek en design. Elk detail is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om een buitengewone rijervaring te bieden. Met zijn ongeëvenaarde kracht, indrukwekkende acceleratie en ongekende snelheid is de Bugatti Centodieci een icoon op de weg. Het is een combinatie van technologische innovatie, vakmanschap en pure prestaties die autoliefhebbers over de hele wereld in vervoering brengt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...