Ontwerper Yves Behar is van plan om thuisfitness te revolutioneren met Forme

Omdat miljoenen mensen op dit moment niet naar hun favoriete sportscholen of fitnessclubs kunnen gaan, is iedereen op zoek naar verschillende manieren om thuis actief te blijven. Uiteraard zijn de eerste producten die in je opkomen gewichten, weerstandsbanden, loopbanden of hometrainers, maar er zijn andere alternatieven die misschien nog interessanter zijn.
De beroemde Zwitserse ontwerper Yves Behar heeft onlangs 'Forme' onthuld - een slimme spiegel die niet alleen fungeert als een supercoole toevoeging aan je huis, maar je ook helpt om in vorm te blijven.

Ja, dat klopt! Deze spiegel is eigenlijk een slimme gewichtstrainer die eruitziet als het liefdeskind van Mirror en Tonal. Forme, ontworpen samen met ondernemer Trent Ward, is misschien wel de toekomst van thuisfitness.

Het is een alles-in-één thuisfitnesssysteem dat vertoningen van elke gewenste fitnesslessen kan weergeven en het is uitgerust met luidsprekers, een microfoon en zelfs een camera. Maar hoe helpt het je precies om wat calorieën te verbranden? Ik ben blij dat je het vraagt. Deze slimme spiegel kan hightech weerstandstrainingsuitrusting binnen zijn structuur opslaan.

Het wordt geleverd met pullies en hoogwaardige gegoten aluminium armen die naar wens kunnen worden aangepast, voor verschillende soorten oefeningen. Je kunt ook een yogamat kopen, gaan zitten en je favoriete sneakers volgen. Maar dit apparaat is ook bedoeld om een meeslepende fitnesservaring te creëren, waarbij gegevens van uw eerdere trainingen worden verzameld om u gepersonaliseerde aanbevelingen te geven over de juiste gewichten, de ideale hoeveelheid activiteit en de beste oefeningen voor uw leeftijd en gewicht.

De trainingen kunnen zo worden gefilmd dat de gebruikers het gevoel krijgen dat ze zich in dezelfde kamer bevinden als hun trainer. Met Covid-19 is de populariteit van thuisfitness exponentieel gegroeid en we zijn er vrij zeker van dat iedereen dit slimme fitnesssysteem graag in huis zou hebben. Het was al moeilijk om elke dag naar de sportschool te gaan en Forme pakt dat probleem op een innovatieve manier aan. De slimme spiegel kan aan de muur worden gemonteerd of vrijstaand worden gehouden om in elk deel van uw huis te passen.

Het is ook niet te duur. Het Full Studio-pakket van FORME kost €110/maand gedurende 39 maanden, de Screen-Only-versie kost je €58/maand voor 39 maanden en het inhoudslidmaatschap (met onbeperkte gebruikers per studio) is nog eens €39/maand. De eerste leveringen zijn gepland voor september van dit jaar.

  • Sensoren: Forme bevat een reeks sensoren, waaronder een camera, een microfoon, een lichtsensor en een bewegingssensor. Deze sensoren stellen de spiegel in staat om de bewegingen en houdingen van de gebruiker te volgen, evenals hun hartslag en ademhaling.

  • Scherm: De spiegel heeft een 1,10 m scherm dat beelden van hoge kwaliteit kan weergeven. Het scherm is gemaakt van gehard glas en is ontworpen om sterk en duurzaam te zijn.

  • Trainers en programma s: Forme biedt toegang tot persoonlijke trainers en gepersonaliseerde trainingsprogramma'sdie kunnen worden afgestemd op de behoeften en doelen van de gebruiker. De spiegel kan ook worden gebruikt om online lessen te streamen van professionele trainers.

  • Abonnementsservice: Forme wordt geleverd met een abonnementsservice die toegang biedt tot persoonlijke coaching, voedingsadviezen en andere functies. Het abonnement biedt ook toegang tot exclusieve content en programma'sdie niet beschikbaar zijn voor niet-abonnees.

  • Draadloze connectiviteit: Forme maakt gebruik van draadloze connectiviteit om verbinding te maken met het internet en andere apparaten. Dit stelt gebruikers in staat om hun trainingsgegevens te synchroniseren met andere apparaten en platforms, zoals hun telefoon of tablet.

  • Spraakbesturing: Forme ondersteunt spraakbesturing via de ingebouwde microfoon. Dit stelt gebruikers in staat om de spiegel te bedienen met hun stem en om bijvoorbeeld de muziek te veranderen of een oefening te pauzeren zonder hun handen te gebruiken.

  • Ontwerp: Forme is ontworpen om er stijlvol en modern uit te zien, met een slank houten frame dat past bij verschillende interieurstijlen. Het heeft ook een minimalistische gebruikersinterface die gemakkelijk te navigeren is en niet afleidt van de training.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.