Ford onthult Flex eBike innovatieve elektrische fiets voor stadsverkeer

Ford Motors heeft een nieuwe elektrische fiets (eBike) en bijbehorende smartphone-app onthuld, bedoeld om het woon-werkverkeer in de stad aangenamer en praktischer te maken. De eBike, genaamd Mode:flex, is het derde en meest geavanceerde model van Ford tot nu toe. Het unieke ontwerp maakt het eenvoudig om de fiets aan te passen aan verschillende rijomstandigheden, zoals weg-, berg- of stadsverkeer.

De motor en de batterij zijn geïntegreerd in het middenframe van de fiets, terwijl de voor- en achterassemblages, inclusief de wielen, kunnen worden aangepast aan de gewenste rijstijl. Bovendien kan de fiets eenvoudig worden opgevouwen en opgeladen in de auto wanneer deze niet in gebruik is.

De bijbehorende Mode:LINK-app maakt verbinding met de smartphone van de gebruiker en biedt handige informatie zoals weersvoorspellingen, verkeersdrukte, parkeertarieven, reistijd en informatie over het openbaar vervoer. Daarnaast biedt de app oogvrije navigatie, routeplanning en gezondheids- en fitnessgegevens.

Een bijzonder interessante functie is de uitbreiding van Mode:LINK voor smartwatches, waarmee gebruikers de 'no sweat' modus kunnen inschakelen. Deze modus verhoogt de elektrische trapondersteuning, waardoor de fietser zijn bestemming kan bereiken zonder te zweten. Ford heeft ook veiligheidsmeldingen toegevoegd, zoals trillende stuurwaarschuwingen voor gevaren zoals kuilen op de weg. Met deze innovatieve eBike en app maakt Ford het stadsverkeer gemakkelijker en aangenamer voor forenzen.

Ford Motors zet zich in om niet alleen de ervaring van stadsforenzen te verbeteren, maar ook om de impact op het milieu te verminderen. Door het gebruik van elektrische fietsen zoals de Mode:flex te stimuleren, draagt het bedrijf bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en luchtverontreiniging in stedelijke gebieden.

De Mode:flex eBike is ontworpen met duurzaamheid en comfort in gedachten. De gebruikte materialen zijn lichtgewicht en sterk, waardoor de fiets bestand is tegen de uitdagingen van dagelijks gebruik. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat fietsers comfortabel en efficiënt kunnen rijden, terwijl de geïntegreerde technologieën de algehele rijervaring verbeteren.

Ford is ook van plan om in de toekomst meer geavanceerde functies toe te voegen aan de Mode:LINK-app. Denk hierbij aan integratie met andere vervoersdiensten, zoals deelfietsen, carpooling en openbaar vervoer, om een naadloze en geoptimaliseerde reiservaring te bieden.

De introductie van de Mode:flex eBike en de bijbehorende app onderstreept de inzet van Ford om innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen te bieden voor het hedendaagse stadsverkeer. Door het combineren van technologie, design en duurzaamheid, streeft Ford ernaar om het leven van forenzen gemakkelijker te maken en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen.

 • Elektrische trapondersteuning: Het systeem biedt hulp bij het trappen, waardoor het gemakkelijker wordt om lange afstanden af te leggen of heuvels te beklimmen zonder overmatige inspanning.
 • Modulair ontwerp: De voor- en achterassemblages zijn configureerbaar voor verschillende rijomstandigheden zoals stadsritten, bergtochten en off-road avonturen.
 • Opvouwbaar en compact: De eBike kan eenvoudig worden opgevouwen voor gemakkelijk transport en opslag.
 • Lichtgewicht frame: Het frame is gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel sterk als licht zijn, wat bijdraagt aan de wendbaarheid en het rijgemak.
 • Geïntegreerde motor en batterij: De motor en batterij zijn discreet geplaatst in het middenframe van de fiets, waardoor een gestroomlijnde en aantrekkelijke esthetiek wordt behouden.
 • Oplaadmogelijkheid: De eBike kan worden opgeladen via een compatibele stroombron, zoals een stopcontact of een voertuig, waardoor hij altijd klaar is voor gebruik.
 • Mode:LINK smartphone-app: De app biedt navigatie, routeplanning, weerinformatie, verkeersinformatie, parkeerkosten, openbaar vervoer en gezondheids- en fitnessinformatie.
 • Smartwatch-integratie: De Mode:flex eBike is compatibel met smartwatches, waarmee de 'geen zweet'-modus kan worden geactiveerd voor extra elektrische trapondersteuning.
 • Veiligheidsmeldingen: Het systeem waarschuwt de fietser voor gevaren, zoals kuilen, door middel van trillingen in het stuur.
 • Regeneratief remmen: Dit systeem zet de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen om in elektrische energie, waardoor de levensduur van de batterij wordt verlengd.
 • LED-verlichting: De eBike is uitgerust met energiezuinige LED-verlichting voor zichtbaarheid en veiligheid tijdens het rijden in het donker.
 • Verstelbare zadelhoogte: De zadelhoogte kan eenvoudig worden aangepast om een comfortabele rijpositie voor fietsers van verschillende lengtes te garanderen.
 • Anti-diefstal beveiliging: De Mode:flex eBike kan worden uitgerust met een ingebouwd slot of een beveiligingssysteem om diefstal te voorkomen.
 • Schokabsorberende vering: De vering helpt om trillingen en schokken van het wegdek te absorberen, wat zorgt voor een comfortabelere rijervaring op verschillende terreinen.
 • Pedaalondersteuningssysteem: Dit systeem detecteert de kracht die op de pedalen wordt uitgeoefend en past de hoeveelheid elektrische ondersteuning dienovereenkomstig aan om een soepele en intuïtieve rijervaring te bieden.
 • LCD-display: Het ingebouwde LCD-display toont informatie zoals snelheid, afstand, batterijniveau en trapondersteuningsniveau, zodat de fietser altijd op de hoogte is van de prestaties van de eBike.
 • Meerdere trapondersteuningsniveaus: Fietsers kunnen kiezen uit verschillende niveaus van elektrische ondersteuning, afhankelijk van hun behoeften en de rijomstandigheden.
 • Duurzame banden: De banden van de Mode:flex eBike zijn ontworpen om een lange levensduur en goede prestaties op verschillende soorten terrein te bieden.
 • Eenvoudig onderhoud: De eBike is ontworpen met eenvoudig toegankelijke componenten, waardoor onderhoud en reparaties gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd.
 • Milieuvriendelijk: Als elektrisch aangedreven voertuig produceert de Mode:flex eBike geen uitlaatgassen en draagt het bij aan een schonere stedelijke omgeving.


 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website