Elyx Watertruck & Boutique: Luxe wodka steunt water voor mensen

Absolut heeft onlangs haar nieuwe luxe wodka, Elyx, gepresenteerd samen met een opvallende pop-up watertruck en winkelboetiek in New York. Deze zullen van november tot december een tour maken langs drie Amerikaanse steden, te beginnen in New York en vervolgens doorreizend naar Los Angeles en Miami. De truck biedt een unieke kans om de limited edition koperen ananas van het merk te kopen, die overigens ook online verkrijgbaar is.

Dit initiatief maakt deel uit van Elyx's filantropische campagne in samenwerking met Water For People, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het verstrekken van veilig drinkwater in ontwikkelingslanden. Een gedeelte van de opbrengsten van de verkochte producten zal rechtstreeks naar de doelstellingen van de organisatie gaan.

De 7,6 meter lange vintage Elyx-truck wordt officieel gelanceerd in het Meatpacking-district in New York. De truck is uitgerust met een bar en een rijdende winkelboetiek, en biedt een luxe ervaring die je niet snel zou verwachten van een dergelijk voertuig.

Voor elke verkochte fles Elyx-wodka, doneert het bedrijf de mogelijkheid voor iemand in nood om een week lang toegang te hebben tot veilig water (140 liter). Daarnaast zorgt de aankoop van een koperen ananasdrinkvat voor toegang tot één maand water (560 liter) voor iemand in nood.

Elyx verdient lof voor dit innovatieve idee, dat niet alleen bijdraagt aan de wereldwijde watercrisis maar ook het bewustzijn hiervan vergroot.

Naast de lancering van de Elyx Watertruck en winkelboetiek, onderneemt Absolut nog meer initiatieven om hun steun voor Water For People te tonen. Zo organiseren ze evenementen en promoties om bewustwording te vergroten en fondsen te werven voor de non-profitorganisatie. Door de samenwerking met Water For People hoopt Elyx een positieve impact te maken op het leven van mensen in ontwikkelingslanden en bij te dragen aan het oplossen van de wereldwijde watercrisis.

De inzet van Elyx voor het verbeteren van de toegang tot schoon water wordt onderstreept door hun duurzame productieproces. De luxe wodka wordt geproduceerd met behulp van lokale ingrediënten, zoals tarwe van een enkele landgoed en water uit een ondergrondse bron, waardoor de ecologische voetafdruk van het product wordt verkleind.

De samenwerking tussen Elyx en Water For People is een uitstekend voorbeeld van hoe bedrijven hun invloed en middelen kunnen gebruiken om een verschil te maken in de wereld. Met de Elyx Watertruck en winkelboetiek krijgen consumenten niet alleen een unieke en luxueuze ervaring, maar dragen ze ook bij aan een goed doel. Dit initiatief benadrukt het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en laat zien hoe bedrijven en consumenten samen kunnen werken aan een betere wereld.

Over Water For People

Water For People is een internationale non-profitorganisatie die in 1991 is opgericht met als missie het verbeteren van de toegang tot veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne voor mensen in ontwikkelingslanden. De organisatie werkt in samenwerking met lokale overheden, gemeenschappen, bedrijven en andere non-profitorganisaties om duurzame en schaalbare oplossingen te creëren die voldoen aan de specifieke behoeften van de betrokken gemeenschappen.

Water For People is actief in negen landen: Guatemala, Honduras, Nicaragua, Bolivia, Peru, Malawi, Rwanda, Uganda en India. In deze landen werken ze aan het realiseren van hun langetermijnvisie, genaamd 'Everyone Forever'. Dit houdt in dat ze streven naar het bieden van veilig water, adequate sanitaire voorzieningen en hygiëne aan iedereen in de gemeenschappen waar ze werken, en dit op een duurzame en langetermijnbasis.

Om dit te bereiken, richt Water For People zich op verschillende aspecten, waaronder:

  • Infrastructuur: De organisatie werkt samen met lokale partners om water- en sanitaire systemen te bouwen, renoveren en onderhouden die geschikt zijn voor de betreffende gemeenschappen.
  • Onderwijs en bewustwording: Water For People zet zich in voor het vergroten van bewustwording en het bevorderen van gedragsverandering met betrekking tot water, sanitatie en hygiëne, door middel van onderwijs- en voorlichtingsprogramma's.
  • Monitoring en evaluatie: De organisatie houdt toezicht op de projecten om de impact en duurzaamheid ervan te meten en bij te sturen waar nodig.
  • Financiering en capaciteitsopbouw: Water For People helpt bij het ontwikkelen van duurzame financieringsmodellen en het versterken van lokale capaciteiten om de lange termijn succes van hun projecten te garanderen.


Door middel van hun aanpak en samenwerkingsverbanden, zoals met Elyx, heeft Water For People al een aanzienlijke impact gehad op de levens van miljoenen mensen die nu toegang hebben tot veilig water en betere sanitaire voorzieningen.