LVMH - de wereldleider in luxe producten en prestigieuze merken

LVMH, de wereldleider in luxe, heeft een indrukwekkend portfolio van meer dan 70 prestigieuze merken. Deze merken zijn verspreid over verschillende sectoren en vertegenwoordigen het beste van wat de wereld van luxe te bieden heeft.

In de sector Wijnen & Sterke Dranken vinden we merken zoals Moët & Chandon, Dom Pérignon, Veuve Clicquot Ponsardin, Krug, Ruinart, Mercier, Château d'Yquem, Domaine du Clos des Lambrays, Château Cheval Blanc, Colgin Cellars, Hennessy, Glenmorangie, Ardbeg, Belvedere, Woodinville, Volcán de Mi Tierra, Ao Yun, Chandon, Cloudy Bay, Terrazas de los Andes, Cheval des Andes, Cape Mentelle, Newton, Bodega Numanthia en Krug.

In de Mode & Lederwaren sector zijn er merken zoals Louis Vuitton, Christian Dior Couture, Celine, Loewe, Kenzo, Givenchy, Pink Shirtmaker, Fendi, Emilio Pucci, Marc Jacobs, Berluti, Nicholas Kirkwood, Loro Piana, RIMOWA en Patou.

De Parfums & Cosmetica sector omvat merken zoals Parfums Christian Dior, Guerlain, Parfums Givenchy, Kenzo Parfums, Perfumes Loewe, Benefit Cosmetics, Make Up For Ever, Acqua di Parma, Fresh, Fenty Beauty by Rihanna en Maison Francis Kurkdjian.

In de sector Horloges & Juwelen vinden we merken zoals Bulgari, TAG Heuer, Chaumet, Dior Watches, Zenith, Fred, Hublot en Tiffany & Co.

De selectieve retailing sector' omvat merken zoals DFS, Sephora, Le Bon Marché, La Grande Epicerie de Paris, Starboard Cruise Services en 24 Sèvres.

Tot slot omvat de sector 'andere activiteiten' merken zoals Les Echos, Le Parisien, Royal Van Lent, Cheval Blanc, Cova, Le Jardin d'Acclimatation, Belmond en Connaissance des Arts.

Elk van deze merken heeft zijn eigen unieke erfgoed, creativiteit en technische knowhow, en samen vormen ze een indrukwekkend portfolio dat de diversiteit en vitaliteit van de luxe-industrie weerspiegelt.

Wijnen & Sterke Dranken
 

LVMH'sgroep van wijn- en sterke drankmerken is ongeëvenaard in de wereld. De 25 Huizen binnen deze sector zijn allemaal geïnspireerd door dezelfde geest van perfectie, gevormd door de voortdurende zoektocht naar innovatie die ze dagelijks nastreven, van productie en marketing tot distributie, om de aantrekkingskracht en reputatie van hun merken voortdurend te versterken.

Deze sector omvat enkele van de meest gerespecteerde namen in de wereld van wijn en sterke drank. Moët & Chandon, bijvoorbeeld, is een van de meest bekende en gerespecteerde champagnehuizen ter wereld, bekend om zijn uitstekende kwaliteit en consistentie. Hennessy, een ander merk onder de paraplu van LVMH, is een van de oudste en meest prestigieuze producenten van cognac. Château d'Yquem, nog een merk van LVMH, is wereldberoemd om zijn uitzonderlijk zoete witte wijn.

Mode & Lederwaren
 

De Mode & Lederwaren sector van LVMH bestaat uit Huizen met een uniek erfgoed en jonge opkomende merken. Elk van hun creaties wordt een object van verlangen, doordrenkt met tijdloosheid. Deze sector is in de loop der jaren verrijkt met jonge Huizen die ook creatieve talenten vol belofte de kans geven zich te uiten.

Louis Vuitton, bijvoorbeeld, is een van de meest iconische merken in de wereld van luxe mode en lederwaren, bekend om zijn kenmerkende monogram canvas en zijn rol als trendsetter in de mode-industrie. Christian Dior, een ander merk van LVMH, is een van de meest invloedrijke modehuizen ter wereld, bekend om zijn elegantie en innovatie. Fendi, Givenchy, en Marc Jacobs zijn andere prominente merken in deze sector, elk met hun eigen unieke stijl en esthetiek.

Parfums & Cosmetica
 

Als belangrijke speler op de markt van parfums, make-up en huidverzorging, groepeert de Parfums & Cosmetica sector grote historische Huizen en jonge merken met een sterk potentieel. De merken cultiveren wat hen uniek maakt en garanderen dat ze opvallen voor hun fans in een zeer concurrerende wereldmarkt.

Parfums Christian Dior, bijvoorbeeld, is een van de meest gerespecteerde namen in de wereld van luxe parfums, bekend om zijn iconische geuren zoals J'adoreen Miss Dior. Guerlain, een ander merk van LVMH, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1828 en is bekend om zijn luxe parfums, huidverzorgingsproducten en cosmetica. Givenchy Parfums, nog een merk van LVMH, is bekend om zijn verfijnde en elegante geuren. Benefit Cosmetics, een merk dat bekend staat om zijn leuke en speelse benadering van schoonheid, en Fenty Beauty by Rihanna, een merk dat bekend staat om zijn inclusiviteit en innovatie, zijn ook onderdeel van de Parfums & Cosmetica sector van LVMH.

Horloges & Juwelen
 

De Horloges & Juwelen sector van LVMH brengt toonaangevende Huizen samen met complementaire posities. De merken op de horlogemarkt zijn onder andere TAG Heuer, Hublot en Zenith. Op het gebied van juwelen en high jewelry zijn er merken zoals Bulgari, Tiffany & Co., en Chaumet.

TAG Heuer is een van de meest gerespecteerde namen in de Zwitserse horloge-industrie, bekend om zijn sportieve ontwerpen en nauwkeurige chronografen. Hublot, een ander merk van LVMH, is bekend om zijn gedurfde en innovatieve ontwerpen, zoals het Big Bang horloge. Zenith, nog een merk van LVMH, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1865 en is bekend om zijn precisie en vakmanschap.

In de wereld van juwelen en high jewelry, is Bulgari een van de meest gerespecteerde namen, bekend om zijn gedurfde en kleurrijke ontwerpen en het gebruik van volumineuze edelstenen. Tiffany & Co., een ander merk van LVMH, is een van de meest iconische juwelenmerken ter wereld, bekend om zijn kenmerkende blauwe dozen en zijn rol in de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Chaumet, nog een merk van LVMH, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1780 en is bekend om zijn elegante en verfijnde ontwerpen.

Selectieve Retailing
 

De Selectieve Retailing Huizen in de LVMH-groep delen allemaal een enkel doel: winkelen omzetten in een unieke ervaring. Met specialistische productselectie, upgrading van winkels en diensten, constante innovatie, digitalisering en personalisatie van relaties, zijn klanten de belangrijkste drijfveren voor hun dagelijkse activiteiten.

Sephora, bijvoorbeeld, is een van de meest innovatieve namen in de wereld van schoonheid, bekend om zijn breed scala aan producten, inclusief huidverzorging, make-up, parfum, en haarverzorging. DFS, een ander merk van LVMH, is een wereldleider in luxe reisretail, met winkels op luchthavens en andere toeristische bestemmingen over de hele wereld. Le Bon Marché Rive Gauche, een warenhuis met een unieke sfeer gelegen in Parijs, is ook onderdeel van de Selectieve Retailing sector van LVMH.

Andere Activiteiten
 

In dit gebied van hun bedrijf brengen ze mensen samen die een passie delen voor lifestyle, cultuur en kunst. Ze zijn allemaal ambassadeurs voor cultuur en een bepaalde levenskunst.

Les Echos, bijvoorbeeld, is een van de belangrijkste titels van de economische en culturele pers in Frankrijk. Royal Van Lent, een ander merk van LVMH, verkoopt op maat gemaakte jachten onder de naam Feadship. Cheval Blanc, nog een merk van LVMH, ontwikkelt een collectie van uitzonderlijke hotels.

Missie en Waarden
 

LVMH streeft ernaar om de meest innovatieve en prestigieuze huizen in hun vakgebied te zijn. Ze streven naar leiderschap in de luxe-industrie terwijl ze trouw blijven aan hun waarden van creativiteit, kwaliteit, ondernemerschap, integriteit en duurzaamheid. Ze zijn ook toegewijd aan het bevorderen van een cultuur van uitmuntendheid en streven ernaar om talent te ontwikkelen en te bevorderen, de diversiteit van hun teams te verrijken en de persoonlijke en professionele vervulling van hun medewerkers te bevorderen.

Conclusie
 

LVMH is een wereldleider in de luxe-industrie, met een portfolio van meer dan 70 prestigieuze merken in verschillende sectoren. Het bedrijf streeft ernaar om de beste in hun vakgebied te zijn, terwijl het trouw blijft aan hun waarden van creativiteit, kwaliteit, ondernemerschap, integriteit en duurzaamheid. Met hun unieke mix van traditionele en moderne merken, blijft LVMH een pionier in de wereld van luxe.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.