Kerstvreugde en winterwonder - feestdagen in Oostende 2023

Als de winter zijn intrede doet, transformeert Oostende, de parel aan de Belgische kust, in een sprookjesachtige bestemming. De stad, die in de zomer bekend staat om haar gouden stranden en bruisende boulevard, wikkelt zich in de wintermaanden in een deken van lichtjes, gezelligheid en feestelijke activiteiten. Voor wie op zoek is naar de ultieme kerstervaring, biedt Oostende een scala aan evenementen die het hart verwarmen tijdens de koudste dagen van het jaar.

De Magie van de Kerstmarkt en IJspiste

Het hart van de kerstviering in Oostende klopt op het Wapenplein en in het Leopoldpark. Vanaf 1 december 2023 tot en met 7 januari 2024 kunt u zich onderdompelen in de feestelijke sfeer van de kerstmarkten. Het Wapenplein, gelegen in het centrum van de stad, wordt een ontmoetingsplaats waar u kunt wandelen tussen de gezellige kraampjes met kerstdecoraties en ambachtelijke geschenken. Het is ook de thuisbasis van het Huis van de Kerstman, waar kinderen en volwassenen een foto kunnen maken met de vrolijke man in het rood.

Niet ver daarvandaan, in het schilderachtige Leopoldpark, vindt u de overdekte ijspiste, een plek waar schaatsers van alle leeftijden kunnen genieten van de vreugde van het schaatsen. Omgeven door de natuurlijke schoonheid van het park, biedt de ijspiste een idyllische achtergrond voor een avond vol plezier.

Een Hemels Spektakel: Het Eindejaarsvuurwerk

Een van de hoogtepunten van de winter in Oostende is het adembenemende eindejaarsvuurwerk. Op 31 december 2023 verzamelen mensen zich op het Groot Strand om het oude jaar vaarwel te zeggen en het nieuwe te verwelkomen. Het vuurwerk begint wanneer de klok middernacht slaat en is gratis toegankelijk voor iedereen die getuige wil zijn van dit schouwspel van licht en kleur.

NYE Deluxe: De Nacht van het Jaar

Voor de feestgangers is er NYE Deluxe in het Kursaal Oostende, het grootste nieuwjaarsfeest aan de kust. Dit evenement, dat plaatsvindt op oudejaarsavond, belooft een onvergetelijke nacht met een indrukwekkende line-up van DJ'sdie ervoor zorgen dat u dansend het nieuwe jaar ingaat.

De Nieuwjaarsduik: Een Frisse Start

Op 1 januari is het tijd voor de traditionele Nieuwjaarsduik, waar moedige deelnemers het koude zeewater trotseren. Deze verfrissende duik vindt plaats op het strand van Oostende en staat bekend als een evenement dat moed en kameraadschap viert.

Lichttunnel: Een Betoverende Belevenis

Een niet te missen attractie is de lichttunnel in de Adolf Buylstraat. Van 1 december 2023 tot 7 januari 2024 kunt u door een tunnel van licht wandelen die de straat in een betoverende gloed zet. De lichttunnel is dagelijks geopend en biedt elke avond vier lichtshows die u niet wilt missen.

Praktische Informatie

Alle evenementen in Oostende zijn ontworpen met het oog op toegankelijkheid en plezier voor alle leeftijden. De kerstmarkt, ijspiste en lichttunnel zijn gratis toegankelijk, terwijl voor sommige speciale evenementen zoals NYE Deluxe een toegangsprijs kan gelden. Parkeren in Oostende is handig met verschillende parkeerterreinen en -garages in de buurt van de evenementen. Bovendien is de stad goed bereikbaar met het openbaar vervoer, wat een zorgeloze ervaring garandeert.

Conclusie

Oostende, met haar winterse charme, nodigt u uit om deel te nemen aan haar kerstviering. Of u nu komt voor de sfeervolle markten, het schitterende vuurwerk, de opwindende Nieuwjaarsduik of gewoon om te genieten van de winterse sfeer, Oostende biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen. Dus pak uw warmste jas, nodig uw dierbaren uit en maak u klaar om de winterse magie van Oostende te ontdekken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.