Hoe herken je een valse Rolex?

Het kopen van een Rolex-horloge moet een ongelooflijke ervaring zijn. Het is een once-in-a-lifetime kans voor sommige mensen. Voor anderen zal het het begin zijn van een hervonden liefde voor Zwitserse horloges en de basis leggen voor een grote en diverse collectie uurwerken die zal volgen. Rolex is het nummer 1 meest erkende horlogemerk in het hele universum. Alleen al daarvoor betaal je een premium prijs. Maar wanneer u zich voorbereidt om afstand te doen van zo'n aanzienlijke hoeveelheid geld, is een van de meest ontmoedigende factoren hoe u het verschil kunt zien tussen een nep Rolex-horloge en een echt horloge.

Hoe kan het? Hoe weet u zeker dat u in het echte werk investeert?

Het trieste nieuws is dat er steeds meer nep Rolex-horloges op de markt komen. Het wordt steeds gemakkelijker om het uiterlijk van een authentieke Rolex te repliceren, aangezien nieuwe en geavanceerde verbeteringen in technologie steeds dichter bij het bereiken van overtuigende replica's komen. Hoe herken je dan een nep Rolex-horloge? Het is zeker niet zo eenvoudig als vroeger, maar het is ook niet onmogelijk om het verschil te ontdekken. We gaan je laten zien hoe. Onderzoek toont aan dat een groot deel van de nagemaakte Rolex-horloges uit China komt, maar dat de fabricage zich over Azië verspreidt.

We suggereren natuurlijk niet dat er geen echte Rolex-retailers in Azië zijn – verre van dat. Maar de sleutel is om het goede te doorzoeken om het slechte en het lelijke te vermijden. Het is de grootste nachtmerrie van elke horlogeverzamelaar om erachter te komen dat hun horloge een vervalsing is. Voor veel liefhebbers is het geen fluitje van een cent om een ​​Rolex-horloge te kopen. Het proces duurt jaren van sparen en onderzoeken. Of je nu een beginner bent of niet, je vertrouwt op een detailhandelaar of een tweedehandsverkoper om je een echt product te bieden. Om te leren hoe je een nep Rolex kunt herkennen, is het belangrijk om wat meer te weten over het merk als fabrikant en waarom deze uurwerken zo gewild zijn.

Rolex werd in 1905 opgericht door Hans Wilsdorf. Op slechts 24-jarige leeftijd had hij een sterke ambitie om polshorloges van hoge kwaliteit te maken, in evenwicht gehouden door onovertroffen nauwkeurigheid. Hij wilde de wereld bewijzen dat zijn polshorloges even elegant als duurzaam konden zijn. Hij rustte zijn uurwerken uit met innovatieve uurwerken vervaardigd door een horlogemakerij in Bienne in Zwitserland. Het duurde echter tot 1910 voordat Rolex het Zwitserse certificaat van chronometrische precisie ontving. Slechts negen jaar later was het bedrijf naar Genève verhuisd om primeurs binnen de horloge-industrie te creëren. Het iconische kroonlogo van het merk verscheen op de wijzerplaten - een kenmerk dat tegenwoordig over de hele wereld algemeen wordt erkend.

In 1926 creëerde Rolex 's werelds eerste waterdichte polshorloge, de Oyster genaamd, gevolgd door het eerste horloge met een automatische datum op de wijzerplaat. De Datejust wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd, samen met de Day-Date, die nog steeds een van de duurste Rolex-horloges is om te bezitten. De Cosmograph Daytona werd geïntroduceerd in 1963 en dankt zijn naam aan het beroemde circuit in Daytona Beach. Het blijft een van de meest verzamelbare Rolex-horloges ooit, met prijzen vanaf ongeveer 20.000 euro tot 17 miljoen, het duurste Rolex-horloge dat ooit is verkocht. Deze modellen zijn een belangrijk doelwit voor een frauduleus Rolex-horloge, net als de populaire Submariner-lijn, die nog steeds in productie is. Het is de zeldzaamheid van de materialen die door Rolex in eigen huis worden gebruikt en ontwikkeld, die de horloges van het bedrijf zo populair maken, samen met de kwaliteit van de ontwerpen. Rolex-horloges zijn ongelooflijk robuust - elk is onderworpen aan een reeks strenge tests voordat ze zijn doorstaan ​​​​door interne experts die verantwoordelijk zijn voor het testen van hun kwaliteit. Ondanks dat het is gemaakt van edele metaallegeringen, sprankelende diamanten en prachtig vervaardigde armbanden, kunt u een Rolex-horloge aan de meest extreme omstandigheden onderwerpen. Het zou de zwaarste beproevingen overleven en er volledig ongedeerd uitkomen - zo robuust zijn ze.

Het bedrijf produceert veel van zijn materialen onafhankelijk en combineert ze om de levensduur te verlengen en te beschermen tegen magnetisme, schokken, vocht, stof en hitte. Rolex maakt ook veel van zijn uurwerken van het beste staal ter wereld: 904L roestvrij staal. Het is een sterk, robuust en corrosiewerend materiaal dat de integriteit van zijn stalen horloges garandeert. Ondanks dat valse Rolex-horloges erin slagen kopers te misleiden door alleen esthetiek na te bootsen, zou geen enkel namaakpolshorloge ooit in staat zijn om een ​​echt Rolex-horloge te evenaren in kwaliteit en prestaties. Deze onberispelijke uurwerken zijn vervaardigd volgens aloude methoden.

Een van de gemakkelijkste manieren om het verschil te zien tussen een nep Rolex en een echte Rolex is door het serienummer op de horlogekast te controleren. Deze fungeren als vingerafdrukken voor elk luxe horloge. Het DNA bestaat uit een unieke reeks cijfers en letters. Als u een ervaren horlogeverzamelaar bent, weet u al waar het serienummer van een horloge zich bevindt. Sommige uurwerken hebben het serienummer op de achterkant van de kast en andere graveren het op de zijkant. U kunt het serienummer van elk uurwerk gebruiken om de herkomst van het uurwerk te lokaliseren. Je hebt ook het serienummer van een Rolex-horloge nodig als je komt om het te controleren.

Net als de kentekenplaat van een auto, kan het serienummer op een polshorloge ook een integrale rol spelen bij het identificeren van een gestolen horloge, wat een ander groeiend probleem is binnen de luxe horloge-industrie. Het referentienummer en het serienummer van een Rolex-horloge bevinden zich tussen de nokken, dus u moet de band verwijderen om deze te zien en de kwaliteit van de cijfers onder een vergrootglas te bekijken.

Het serienummer staat op de 6-uur-positie op de kast en het referentienummer op de 12-uur-positie. Het controleren van de locatie van het serie- en referentienummer op een Rolex-horloge is een manier om te controleren of het echt is of niet, maar u moet ook de kwaliteit van de gravure controleren. Rolex graveert haar serie- en referentienummers scherp en netjes in de kastontwerpen. Het merk maakt gebruik van geavanceerde technologie om de cijfers diep in het oppervlak van het materiaal te graveren. Een nagemaakt horloge daarentegen zal niet volgens dezelfde hoge standaard zijn gegraveerd. Velen zijn "met zuur gegraveerd" en vertonen een zanderige, bekraste afwerking die is bereikt door een markeringsproces van lagere kwaliteit. Als je een echt Rolex-horloge naar het licht draait, vangen de gegraveerde lijnen het licht prachtig op. Alleen de oudere vintage Rolex-modellen hebben serienummers die verwijzen naar het bouwjaar.

Die uurwerken die na 2010 zijn gemaakt, hebben gerandomiseerde nummers. Dit is een opzettelijke tactiek van Rolex om het voor iedereen onmogelijk te maken om te bepalen in welk jaar het horloge is gemaakt. Het maakt het daarom gemakkelijker om vintage Rolex-horloges op te sporen, aangezien modellen van vóór een bepaalde datum specifiekere nummers op hun kast hebben gegraveerd. De tijd nemen om te begrijpen wat u koopt is belangrijk, maar dat geldt ook voor het leren kennen van uw verkoper. De veiligste manier om er zeker van te zijn dat u een echt product koopt, is door bij een vertrouwde winkelier te kopen.

Onderzoek de meest gevestigde retailers in uw omgeving voordat u een oude winkel binnenstapt. U kunt uzelf een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen. Als u online een horloge koopt, kunt u nog steeds grondig onderzoek doen op Google om te controleren of het bedrijf echt is. Bekijk de beoordelingen van mensen en lees hoe elk bedrijf ervoor zorgt dat al zijn Rolex-horloges echt zijn. De meeste gerenommeerde bedrijven zullen met trots de manier beschrijven waarop ze een uurwerk op kwaliteit controleren voordat het opnieuw wordt verkocht. Als u nieuw koopt, vermeldt de winkel waar u koopt dat ze een echte leverancier zijn van gecertificeerde en authentieke Rolex-horloges. Als u op de tweedehandsmarkt koopt, moet elk uurwerk grondig worden geïnspecteerd op kwaliteit voordat het wordt onderhouden en gerestaureerd tot een prachtige standaard. Niet alleen dat, maar de horlogetechnici die het uurwerk onderhouden, moeten authentieke Rolex-onderdelen gebruiken en dit duidelijk op hun website vermelden.

Bewaar je Rolex doos! Dat is een eenvoudige tip voor iedereen die Rolex-horloges kent en ervan houdt. Een presentatiedoos wordt voor menig horlogeliefhebber immers net zo belangrijk gevonden als het polshorloge zelf. U kunt een echte Rolex-horlogedoos gebruiken om de authenticiteit te garanderen als u uw Rolex op één dag wilt verkopen, maar het kan ook worden gebruikt om te zien of een Rolex-horloge echt is voordat u er een koopt. U kunt de goudgravure op een Rolex-presentatiedoos controleren, die een andere tint zal hebben dan sommige gloednieuwe behuizingen die online worden verkocht. Helaas zullen er altijd verkopers zijn die besluiten hun echte Rolex-horloges in een namaakdoos te verkopen om de waarde ervan te verhogen, net zoals er altijd mensen zullen zijn die valse Rolex-horloges in nepdoosjes verkopen.

U kunt echter een echte Rolex-presentatiedoos van mijlenver zien. Let opd de wijzerplaat, het gezicht van een nep Rolex-horloge kan enkele belangrijke verklikkers onthullen. Let op de volgende factoren die u kunnen helpen een vervalsing gemakkelijk te herkennen zonder dat u veel meer tijd hoeft te verspillen aan het zoeken naar diepere aanwijzingen. Stempels op de wijzerplaat. Een dode weggeefactie van een nep Rolex-horloge kan soms zo voor de hand liggend zijn als niet eens het gestempelde kroonlogo om 12 uur op de wijzerplaat. De fabrikanten van namaakhorloges van lage kwaliteit zullen zo voor de hand liggend zijn en hun producten richten op kwetsbare kopers die weinig kennis hebben van het product zelf. Je kijkt misschien naar een "Rolex"-horloge zonder het beroemde logo en vraagt ​​je af hoe iemand op zo'n manier kan worden misleid, maar vertrouw ons als we zeggen dat het gebeurt! Het schrift op de wijzerplaat van een echt Rolex-horloge moet convex (naar buiten) en helder zijn.

Het moet er onberispelijk uitzien zonder bubbels, dus als je elementen op de wijzerplaat van het horloge ziet die er niet perfect uitzien, garanderen we dat het geen echt Rolex-horloge zal zijn. Onvolkomenheden op de wijzerplaat. Elk Rolex-horloge is tot in de puntjes afgewerkt - zo heeft het merk natuurlijk zijn plaats verdiend als de meest erkende en populaire horlogefabrikant ter wereld. Dus eventuele kleine onvolkomenheden op de wijzerplaat van een Rolex-horloge zijn een directe verassing van de onechtheid ervan. Alle inconsistente spaties tussen de letters, eventuele vegen en, verrassend genoeg, spelfouten zijn aanwijzingen om u te helpen een nagemaakt horloge te onderscheiden van een echt horloge. De cyclops-lens. Rolex rust zijn datumopeningen uit met een bolle lens die de cijfers in het venster 2,5 keer vergroot. Als het horloge waar je naar kijkt een platte vergrotingslens heeft, wordt het niet dichtbij genoeg vergroot. Daarom is het waarschijnlijk dat u naar een nep kijkt. Luister naar je horloge. 99% van Rolex' portfolio bestaat uit mechanische polshorloges in tegenstelling tot quartz uurwerken. Als u uw oor tegen een horloge houdt en u een duidelijk "tikkend" geluid hoort, is de kans groot dat het horloge niet echt is.

Quartz horloges zijn ook goedkoper om te produceren, vandaar dat de nepmarkt zijn geld verdient. De secondewijzer van een echt Rolex-horloge beweegt elegant over het oppervlak van de wijzerplaat. Deze "vegende" beweging is echter niet 100% vloeiend. Het is een veel voorkomende misvatting dat Rolex-horloges een volledig soepel draaiende secondewijzer hebben. Dat gezegd hebbende, is dit niet de ultieme manier om een ​​nep Rolex-model te detecteren, aangezien veel namaakfabrikanten hun uurwerken toch zullen uitrusten met een mechanisch uurwerk, zij het van een lagere kwaliteit. Geen enkel replicahorloge kan ooit de schoonheid en prestaties van een authentiek Rolex-horloge evenaren. Het bedrijf is een klasse apart. Naast elk echt uurwerk met de bedrijfsletters op het oppervlak gegraveerd, worden ook de afzonderlijke, met de hand geassembleerde onderdelen onberispelijk afgewerkt.

Alle klonen zullen dezelfde voortreffelijke afwerkingen en ultrafijne decoratie van een echt Rolex-uurwerk missen. Fabrikanten van namaakproducten worden steeds beter in het nabootsen van het uiterlijk van een Rolex-uurwerk. Als ze zich laten meeslepen en ervoor kiezen om de achterkant van het horloge uit te rusten met een tentoonstellingslens van saffierkristalglas, weet je meteen dat dit niet het echte werk is. Rolex-horloges hebben een verzegelde, geschroefde achterkant van de kast, in tegenstelling tot kasten met een saffierrug die vaak worden gezien bij andere Zwitserse horloges. Nu we het toch over casebacks hebben, een echt Rolex-horloge heeft geen gravures in het oppervlak. Als het horloge waar je naar kijkt een duidelijke "Rolex" gegraveerde achterkant heeft, dan is het een imitatie. Waterbestendigheid, Rolex staat bekend om zijn baanbrekende werk op het gebied van waterdichte technologie. Maak niet de fout om uw horloge in water te testen, zelfs als u vermoedt dat het geen echte Rolex is. Als je het horloge beschadigt, kan het niet worden geretourneerd voor restitutie. Zelfs als het een echt Rolex-horloge is, zullen de waterbestendige mogelijkheden in de loop van de tijd zijn uitgeput, vooral als het een oud model is. Als dit het geval is, moet het goed worden onderhouden en geïnspecteerd door een professional. Materialen, het is niet ongebruikelijk dat een namaakfabrikant een "Rolex"-horloge ontwikkelt van goedkopere materialen en probeert het voor echt door te laten gaan. Dit is waar het goed van pas komt om uw Rolex-modellen te kennen.

Een Rolex President-horloge met een dag- en datumaanduiding van roestvrij staal is bijvoorbeeld absoluut nep, aangezien Rolex het model alleen in een 18-karaats gouden of platina-variant heeft ontwikkeld. Als u uw Rolex-horloge door en door kent voordat u er een gaat kopen, bent u meteen in een betere positie wanneer u oog in oog komt te staan ​​met een dealer, of ze nu eerlijk zijn of niet. Aan de binnenkant van het horloge is naast het opschrift "Geneva Switzerland" ook een metalen gravure te vinden. Weeg je horloge, dit lijkt misschien een vrij ongebruikelijk verzoek, maar het wegen van uw horloge is een van de meest direct opvallende aanwijzingen bij het detecteren van een nep. We hebben het al gehad over het feit dat Rolex in al zijn modellen hoogwaardige materialen gebruikt, waarvan er vele edelmetaallegeringen laten zien die in eigen huis zijn gemaakt. De superieure kwaliteit van de kast van een Rolex-horloge, samen met het in eigen huis ontwikkelde uurwerk en de duurzame armband, komt neer op een aanzienlijk gewicht op de pols.

Dat wil niet zeggen dat een echt Rolex-horloge de pols zal verzwaren, maar het zal zeker anders aanvoelen dan een nagemaakte Rolex (die negen van de tien keer aanzienlijk minder zal wegen). Een nep Rolex-horloge ziet er niet alleen goedkoop uit, maar voelt het ook. Een goedkopere constructie gebruikt minder materialen met beperkte kwaliteiten en eigenschappen in vergelijking met de anticorrosieve, krasvaste, waterbestendige en antimagnetische materialen van Rolex. Veel ervaren verzamelaars konden je vertellen of een horloge nep was met hun ogen dicht door het gewoon in hun handen te gooien. Maar als je minder ervaren bent, ga dan op de weegschaal zitten en vergelijk het met de specificaties van een echt Rolex-horloge om te zien of je naar een authentiek model kijkt. We hebben al vermeld dat Rolex-horloges geen achterkant van saffierglas hebben, maar ze hebben zeker saffierglas aan de voorkant. Dit speciale materiaal is geïntegreerd met antiverblindingseigenschappen om u een duidelijk zicht op de wijzerplaat te bieden wanneer u maar wilt, of dat nu onder kunstlicht is of wanneer u onder directe zonnestralen staat. Het materiaal is ook uitgerust met krasbestendige eigenschappen om jarenlang een onberispelijke look te behouden.

Wat Rolex vanaf 2002 ook begon te doen, was het iconische kroonlogo van het merk in het oppervlak van de saffierlens op de locatie van 6 uur etsen. Dit is een duidelijk teken van het echtheidsbewijs van een horloge. Hoe discreet het ontwerp ook is, het kan het detail zijn dat een deal voor u maakt of breekt. De precisie die nodig is om het micro-geëtste kroonlogo te verkrijgen, is te technisch voor een namaakbedrijf om te repliceren. The Watch Company ondersteunt overzeese verzending van echte Rolex-horloges, zodat u overal ter wereld kunt zijn en toch dezelfde deskundige service kunt krijgen.

Het is een ontzettend handig online platform om je onderzoek uit te voeren. Niet alleen zijn de prijzen zeer concurrerend bij de Watch Company, maar u krijgt ook een breed scala aan echte dealers op één plek om prijzen naast elkaar te vergelijken. Bedenk hoe verwoestend het zou zijn om erachter te komen dat een horloge waarvoor je maanden hebt gespaard, nep blijkt te zijn. Zou het je trots deuken? Zou het uw ervaring met winkelen persoonlijk of via internet aantasten? Zou je nooit meer een andere retailer of verkoper willen vertrouwen? Het kan zeker het plezier wegnemen van een ervaring die je met volledig genot zou moeten vervullen. Niets komt in de buurt van het bezitten van een nieuw Rolex-horloge of het toevoegen van een ander vintage uurwerk aan uw collectie.
Niemand wil het slachtoffer worden van oplichting, en zeker geen echte Rolex-liefhebber. De beste beveiliging die u uzelf kunt garanderen wanneer u een nep Rolex-horloge probeert te spotten, is uw gezond verstand. Voelt de verkoop goed? Lijkt de verkoper oprecht op de eerste indruk? Hoewel dit zeker niet garandeert of hij of zij je een echte Rolex verkoopt, is het instinct, zoals ze zeggen, soms de duidelijkste indicator. Houd deze belangrijke factoren in gedachten bij het bekijken van een horloge in het echt of bij het winkelen via internet. Om u te helpen de informatie zo duidelijk mogelijk samen te vatten, volgt hier een samenvatting van enkele belangrijke aanwijzingen die u zullen helpen een nep Rolex-horloge te herkennen. Serienummer: de fijne zilverachtige lijnen van een serienummer dat in het oppervlak van de kast van een Rolex-horloge is gegraveerd, schijnen onder een hoek onder het licht.

Vage stippen die sprekende voorbeelden zijn van een goedkoper kwaliteitsmarkeringsproces. Een nagemaakte Rolex kan er zanderig uitzien doordat hij met zuur is geëtst in plaats van doorzichtig. De Doos: Nagemaakte Rolex-horlogedozen zijn gemakkelijk te herkennen en hebben een gouden gravure die er anders uitziet dan nieuwe horlogedozen die online worden verkocht door onware leveranciers.

De wijzerplaat: Sommige nep Rolex-horloges zullen niet eens de beroemde bedrijfsletters op het oppervlak van de wijzerplaat of het iconische kroonlogo weergeven. Sommige nep-wijzerplaten bevatten spelfouten, vlekken en vlekken, terwijl andere onvolkomenheden, zoals de ruimte tussen de letters op de wijzerplaat, duidelijke aanwijzingen kunnen zijn om een ​​nep-Rolex te herkennen. Een platte vergrotingslens is ook niet trouw aan het conventionele ontwerp van een Rolex-horloge, dat een bolle Cyclops-lens boven de datumfunctie heeft. Tikkend geluid: als uw horloge een duidelijk tikkend geluid heeft, is het waarschijnlijk een namaak. Afgezien van modi zoals de Rolex Oysterquartz, zijn de meeste Rolex-horloges automatisch in tegenstelling tot kwarts. Het uurwerk: elke zorgvuldig vervaardigde Rolex-motor is gegraveerd met het "Rolex" -logo.

De afzonderlijke onderdelen zijn allemaal onberispelijk uitgevoerd.

Caseback: Rolex kiest ervoor om hun polshorloges uit te rusten met een solide caseback, in tegenstelling tot een lens van saffierkristalglas. Ze zijn ook glad en zien af ​​van elke detaillering. Waterbestendigheid: als een horloge eruitziet alsof het waterschade heeft opgelopen, is het ofwel een vintage model met uitgeputte waterbestendigheid, of het is een nagemaakte Rolex. Laat het horloge nakijken door een professional om te bepalen of u te maken heeft met een gefabriceerd horloge of een verouderde echte Rolex die slechts een beetje TLC nodig heeft. Gewicht: een nephorloge gebruikt goedkopere materialen en minder. U kunt het gewicht van een echte Rolex vergelijken met een valse Rolex als iemand die u kent een echt polshorloge heeft dat u in uw hand kunt voelen en wegen. Zo niet, weeg het horloge dan en vergelijk het met uw onderzoek.

Als het horloge dun en licht aanvoelt, zal het geen echte Rolex zijn. Micro-geëtst kristal: is het horloge dat u bekijkt na 2002 geproduceerd? Zo ja, heeft het dan het kenmerkende kroonlogo dat in het oppervlak van de lens van saffierglas is geëtst? Voor velen brengt het bezitten van een Rolex-horloge pure vreugde aan de pols van een hobbyist. Het is een klap om te horen dat de nep Rolex-industrie net zo wijdverbreid is als altijd. Om de groei te minimaliseren, is het belangrijk om grip te krijgen op alles wat u moet weten over het detecteren van een nephorloge tussen de goede. Laat u niet misleiden door te denken dat een vervalsing direct op u af zal springen. Hoewel er verschillende ronduit belachelijke horloges op de markt zijn die de naam "Rolex" -horloge dragen, zijn er ook enkele klonen die er goed uitzien.

Het is niet verwonderlijk dat er zoveel nepmodellen op de markt zijn. Rolex is het meest erkende horlogebedrijf en heeft ook een aantal zeer begeerde uurwerken gemaakt. Van horloges zoals de robuuste Submariner, die zijn reputatie verdiende door onverslaanbare waterdichte technologie tot de iconische GMT-Master Pepsi-modellen die zijn gericht op de frequente reiziger, er zal altijd een infiltratie zijn van horloges op de markt die de stijl van een prachtig Rolex-horloge imiteren. Maar als je enige mate van succes in het leven hebt ervaren, zul je het belang en de betekenis van het bezitten van een authentiek Rolex-horloge begrijpen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom je dit artikel nu leest.

Houd de fundamentele eigenschappen van elk echt Rolex-horloge in gedachten: waarde, materialen en prestaties. Gebruik deze gids om deze kwaliteiten te vergelijken, en je hebt al alle vaardigheden verworven om je te helpen een valse Rolex te detecteren.

 

Lees ook: Echte Rolex of nep? Ontdek hoe je het verschil kunt zien
 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.