Dit is misschien de mogelijke oplossing om bij Rolex boven op de wachtlijst te komen

Voor degenen die niet bekend zijn met de wereld van luxe horloges, is het hele aankoopproces van Rolex ongelooflijk verwarrend. Niet alleen zijn de verkoopprijzen van zelfs de meest betaalbare horloges van het merk onbetaalbaar voor de overgrote meerderheid van de menselijke bevolking, het kopen van een Rolex is niet zo eenvoudig als alleen een winkel binnenlopen en een dikke hoop geld neerstorten.

Nee, als u een Rolex wilt kopen - vooral populaire modellen zoals roestvrijstalen Daytonas of Submariners - moet u een aankoopgeschiedenis opbouwen bij een erkende dealer (AD). Zelfs dan kun je verwachten dat je lang op een wachtlijst doorbrengt voordat je de kans krijgt om het horloge te kopen dat je echt wilt. Als alternatief, als je niet kunt wachten, kun je proberen een horloge te kopen op de grijze markt, maar dat is een sukkelspel. De after-market-prijzen zijn niet alleen belachelijk duur, maar de meeste horloge-wederverkopers geven geen garantie of dragen de Rolex-fabrieksgarantie aan u over. Rolexes kopen op de grijze markt kan om een aantal redenen een zeer risicovolle onderneming zijn.

Om het nog erger te maken, zit de wereld midden in een Rolex-tekort. Ondanks het feit dat Rolex al tientallen jaren honderdduizenden horloges per jaar produceert, heeft de vraag altijd het aanbod overtroffen. Bijkomend heeft de COVID-19-crisis extra druk toegevoegd: het heeft niet alleen een nog sterkere vraag naar luxe horloges geleid maar het heeft ook een hamerslag toegebracht aan de toevoerlijnen en productiecapaciteiten van Rolex en andere horlogefabrikanten.

Kortom, het is nog nooit zo moeilijk geweest om nieuwe Rolexes in handen te krijgen. Maar er is een oplossing voor dit groeiende probleem waarbij we al een tijdje worstelen. Conventionele Rolex koopwijsheid suggereert dat de manier waarop u in de goede boeken van Rolex komt, is door minder populaire modellen (meestal moeilijk te verplaatsen damesmodellen zoals Lady Datejusts) op te kopen gedurende een lange periode, door de Rolex-rangen te werken voordat u op uw GMT-Masters en Submariners landt. Maar naar schijnt is er nog een andere manier... en dat is gewoon om naar binnen te gaan en de duurste Rolex in de boetiek te kopen.

Zo verneemden we een anekdote waarin een koper zonder eerdere aankoopgeschiedenis gewoon naar de Rolex-boetiek liep, een platina Daytona van een bepaalde referentie kocht (een horloge van ongeveer 220.000 EUR) en onmiddellijk aan de top van alle gewenste wachtlijsten werd geplaatst. Andere ongelooflijk dure Rolex-modellen die u hetzelfde effect zouden kunnen opleveren, waarvan we vermoeden, zijn de Pearlmaster 39 of de ultra-exclusieve Daytona 'Eye of the Tiger', die niet eens voorkomt in officiële Rolex catalogi.

Dus in plaats van zes cijfers gedurende een paar jaar uit te geven aan een heleboel ongewenste, kleinere horloges, is de betere tactiek om gewoon je stoute schoenen aan te trekken, je geld allemaal in één keer op te sparen en volledig gaan voor een super duur stuk. Dat is tenminste de theorie. Natuurlijk, de andere oplossing voor deze perverse stand van zaken is dat Rolex hun notoir strikte controle over de verkoopprijzen versoepelt en markup horloges laat zoals ze willen - zoals autodealers dat doen.

Over Rolex

Rolex is een Zwitsers horlogemerk dat in 1905 werd opgericht door Hans Wilsdorf en Alfred Davis. Het merk is wereldwijd bekend om zijn luxe horloges en is een van de meest iconische en gewilde horlogemerken ter wereld.

Rolex staat bekend om zijn innovatieve horlogetechnologieën en het gebruik van hoogwaardige materialen. Het merk was bijvoorbeeld de eerste die het waterdichte horloge ontwikkelde met de introductie van de Oyster in 1926. Daarnaast heeft Rolex ook de eerste automatische chronometer ontwikkeld in 1945, de eerste polshorloge met een datumweergave in 1945 en de eerste horloge met een tweede tijdzone in 1955.

Rolex-horloges zijn populair bij verzamelaars en liefhebbers vanwege hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en tijdloze ontwerpen. Het merk produceert verschillende horlogemodellen, waaronder de Submariner, GMT-Master, Day-Date, Datejust en Explorer.

Naast de innovatieve technologieën en hoogwaardige materialen staat Rolex ook bekend om zijn strikte kwaliteitscontroles en productieprocessen. Het merk produceert bijvoorbeeld bijna alle onderdelen van zijn horloges in eigen huis, en elk horloge wordt uitvoerig getest voordat het de fabriek verlaat.

Rolex is niet alleen bekend om zijn technologieën en hoogwaardige materialen, maar ook om zijn tijdloze ontwerpen en onmiskenbare stijl. Veel van de horlogemodellen van Rolex zijn iconisch geworden en hebben een plaats gekregen in de geschiedenis van de horlogerie. Het merk heeft ook enkele van de meest gewilde horloges ter wereld geproduceerd, waaronder de Daytona, Submariner en GMT-Master.

Een ander aspect dat Rolex onderscheidt, is zijn uitgebreide netwerk van servicecentra en reparatiecentra over de hele wereld. Rolex heeft een reputatie opgebouwd voor het bieden van uitstekende after-sales service en het onderhoud van horloges, wat de waarde van Rolex-horloges op de lange termijn kan vergroten.

Naast de klassieke horlogemodellen heeft Rolex ook enkele innovatieve horloges geproduceerd, zoals de Sky-Dweller, die een jaarlijkse kalenderfunctie heeft en de Yacht-Master II, die een programmeerbare countdown-timer heeft.

Als luxe horlogemerk heeft Rolex een stevige positie in de horloge-industrie en wordt het beschouwd als een statussymbool en een teken van succes en prestige. Het merk heeft een lange geschiedenis en blijft zich ontwikkelen en vernieuwen, terwijl het tegelijkertijd vasthoudt aan zijn kernwaarden van kwaliteit, duurzaamheid en tijdloze stijl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website