10 beste colognes aller tijden voor mannen

Laat ons het voor de hand liggende stellen: de keuze voor de best ruikende colognes voor mannen is zeer subjectief. Mannengeuren kunnen namelijk verschillende stemmingen oproepen, van ontspanning en speelsheid tot autoriteit en kracht. Geur is zelfs het meest krachtige en suggestieve zintuig dat er bestaat. De beste colognes voor mannen zijn niet alleen de perfecte finishing touch voor je outfit, of het nu casual of formeel is, maar hebben ook een emotionele betekenis en maken geweldige geschenken. Om ervoor te zorgen dat je de juiste geursignalen afgeeft, hebben we 10 van de best ruikende colognes voor mannen aller tijden uitgekozen. Van de aloude klassiekers tot de cultfavorieten, deze colognes zijn stuk voor stuk onvergetelijk en iconisch.

Tom Ford Private Blend Oud Wood is pure luxe in een fles en een ware reuksensatie. Oud is een van de krachtigste, duurste en meest begeerde ingrediënten in de parfumwereld. Deze geur bevat indrukken van verre mysteries en heeft een exotisch brouwsel dat blijvende indrukken achterlaat. Palissander en kardemom schieten als een brandende pijl rechtstreeks in de hartnoten van oudh-hout, sandelhout en vetiver. Afronding zijn tonkaboon en amber voor warmte en intimiteit.

Gucci Guilty For Men is de anti-conformistische, hedonistische en mysterieus elegante geur waar elke slechterik op heeft gewacht. Het is geschikt voor elke trotse Casanova of plezierzoeker. De geur heeft intense en pittige hete chili peper en verse roos topnoten, gevolgd door hartnoten van oranjebloesem, neroli en Franse lavendel. De geur wordt afgerond met patchouli en ultra-mannelijk cederhout.

Maison Francis Kurkdjian Oud Silk Mood is als het ware enigma in een fles. Deze geur is ontworpen als een soort olfactorische brug tussen oost en west. Het begint met tonen van Italiaanse bergamot en Marokkaanse blauwe kamille en ontwikkelt zich tot de sensuele aroma'svan Bulgaarse roos, hedione en guaiac-hout. Het eindigt met de houtachtige geuren van Laotiaanse oudh en Indiase papyrus.

Boss Bottled by Hugo Boss is een iconische klassieke herengeur die levendig en boeiend is. De geur begroet je met een combinatie van fruitige en citrustonen van appel, citroen en pruim. De topnoten worden vergezeld door geraniums en een vleugje kruidnagel. Om het geheel af te maken is er een aardse en perfect uitgebalanceerde mix van sandelhout, ceder en vetiver die een sereen, landelijk paradijs oproept.

Timothy Han She Came to Stay is een volwassen en verfijnde geur die ver verwijderd is van de kleedkamers van je jeugd. Het is een olfactorische weergave van de existentiële roman van filosoof Simone de Beauvoir, She Came to Stay. Houtachtige noten van labdanum, patchouli en eikenmos vormen het toneel voor deze donkere en diepe geur, die gracieus overgaat in een lichtere en meer etherische sfeer met tonen van cederhout en vetiver. De finale komt in de vorm van een pittige en opbeurende basilicum en citroen.

Creed Aventus is geïnspireerd door de moed en heldhaftigheid van keizer Napoleon en vol energie en totaal onverschrokken. Het is een eigentijdse en street-wise geur die opent met de natuurlijke artiesten ananas, zwarte bes, appel en bergamot. Deze worden gecombineerd met hartnoten zoals jeneverbessen en patchouli, terwijl donkere basisnoten de laatste schoten vormen met musk en eikenmos.

Bleu de Chanel is de meest populaire cologne van het luxe Franse huis en een aromatisch-houtachtige mannengeur die een statement maakt en tegelijkertijd subtiel is. Het is een ode aan de mannelijke vrijheid en heeft een diep en mysterieus blauwe fles. Bleu de Chanel verenigt de levendigheid van citrus en het droge gefluister van gember en wierook, waardoor het een geur is die veel ambitie uitstraalt.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt vangt de essentie van de winderige kust. Het is een combinatie van zeezout en houtachtige aardse salie, waardoor je bijna het zand tussen je tenen kunt voelen. Het is perfect voor brutale weekenduitstapjes, luie leugens, lange lunches en rosé bij zonsondergang. Verfijnde ambrettezaden, grapefruit en rode algen vormen de basisnoten.

19-69 Purple Haze is geïnspireerd op John Lennon en Yoko Ono'sBed-Ins for Peace, evenals de opwinding en het idealisme die de counterculture-scene in de jaren zestig en zeventig kenmerkten. Het begint met een bedwelmende mix van Indiase balsem, geranium, bergamot, viooltjes en cannabisakkoord. Het neemt je mee naar een bedwelmend rijk van droog hout en witte musk, met pittige zwarte peper als basisnoot.

Diptyque Vetyverio is perfect voor de raadsels die er zijn, degenen die hun kaarten graag dicht bij de borst houden. Vetiver neemt ongebruikelijke gedaanten aan in deze geur, met twee verschillende variëteiten van de gebruikte plant, een uit Indonesië en een uit Haïti. De geur maakt een eerste entree met een uitbarsting van Italiaanse mandarijn, gevolgd door citrusachtige Siciliaanse citroen en grapefruit uit Florida, plus bergamot. Dan komen ylang-ylang, roos en geranium, respectievelijk uit Madagaskar, Turkije en Egypte - een bedwelmend brouwsel van geuren die je over de hele wereld zullen meevoeren en mensen zeker naar je toe zullen laten leunen.

Het kiezen van de beste cologne is een subjectieve aangelegenheid, maar deze lijst biedt 10 van enkele van de best ruikende colognes voor mannen aller tijden. Van de aloude klassiekers tot de cultfavorieten, deze colognes hebben allemaal een emotionele betekenis en kunnen een miljoen stemmingen overbrengen, van ontspanning en speelsheid tot autoriteit en kracht. Geur is een krachtig en suggestief zintuig en deze colognes zijn niet alleen de perfecte finishing touch voor je outfit, maar ook geweldige geschenken. Probeer bijvoorbeeld Tom Ford Private Blend Oud Wood voor pure luxe in een fles of Gucci Guilty For Men voor een mysterieus elegante geur. Of ga voor een geur die de essentie van de winderige kust vangt, zoals Jo Malone Wood Sage & Sea Salt. Of als je op zoek bent naar een geur die perfect past bij de raadsels die er zijn, probeer dan Diptyque Vetyverio. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je de juiste geursignalen afgeeft en onthoud dat de beste cologne voor mannen voor iedereen anders kan zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.