Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

10 beste colognes aller tijden voor mannen

10 beste colognes aller tijden voor mannen
Sta ons toe het voor de hand liggende te stellen, de best ruikende colones voor mannen zijn erg subjectief. Mannengeuren kunnen een miljoen stemmingen overbrengen van ontspanning en speelsheid tot autoriteit en kracht.

In feite is er geen zintuig zo krachtig en suggestief als geur. De beste colognes voor mannen zijn niet alleen de perfecte finishing touch voor je outfit (of het nu vrijetijdskleding of formele kleding is). Ze hebben ook een emotionele betekenis en zorgen voor geweldige geschenken.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste geursignalen afgeeft, hebben we 10 van enkele van de best ruikende colognes voor mannen aller tijden uitgekozen, van de aloude klassiekers tot de cultfavorieten.

Tom Ford Private Blend Oud Hout

Oud is een van de krachtigste, duurste en meest begeerde ingrediënten die je kunt vinden in de parfumwereld. Tom Ford's Oud Wood is dus pure luxe in een fles en een echte reuksensatie.

Een uitgesproken en exotisch brouwsel dat indrukken van verre mysteries oproept, dit is een geur die je voor altijd meeneemt en zal herinneren. Stel je voor dat palissander en kardemom een brandende pijl rechtstreeks in de hartnoten van oudh-hout, sandelhout en vetiver schieten. Afronding zijn tonkaboon en amber voor warmte en intimiteit. Zoals alle Tom Ford-colognes is deze Oud Wood-geur onmiddellijk iconisch en absoluut onvergetelijk.

Gucci Guilty For Men

Gucci Guilty is de anti-conformistische, hedonistische en mysterieus elegante geur waar elke slechterik op heeft gewacht. Het zou geschikt zijn voor elke trotse Casanova of plezierzoeker.

Denk aan intense en pittige hete chili peper en verse roos topnoten gevolgd door hartnoten van oranjebloesem - onmogelijk verleidelijk en romantisch - naast neroli en Franse lavendel. Eindelijk patchouli, die je omhult met zijn houtachtige wierook-achtige aroma, gevolgd door ultra-mannelijk cederhout.

Maison Francis Kurkdjian Oud Silk Mood

Als je enigma zou kunnen bottelen, zou het waarschijnlijk zoiets ruiken.

Deze geur van Oud Silk Mood is ontworpen als een soort olfactorische brug tussen oost en west, oost en west. Beginnend met tonen van Italiaanse bergamot en Marokkaanse blauwe kamille, ontwikkelt het zich tot de sensuele aroma's van Bulgaarse roos, hedione en guaiac-hout. Afsluiten met een serieuze bloei zijn de houtachtige geuren van Laotiaanse oudh en Indiase papyrus.

Boss Bottled by Hugo Boss

Mensen wenden zich tot Hugo Boss voor gestroomlijnde verfijning en een aura van autoriteit en succes.

Deze iconische klassieke herengeur begroet je met een levendige en boeiende combinatie van fruitige en citrustonen van appel, citroen en pruim⁠. Denk aan stevige ochtendwandelingen door tuinen, gevlekt zonlicht op je huid, de frisse lucht op je gezicht.

Topnoten worden vergezeld door geraniums en gekruid met slechts een vleugje kruidnagel. Om het helemaal af te maken, een aardse en perfect uitgebalanceerde mix van sandelhout, ceder en vetiver die een sereen, landelijk paradijs oproept.

Timothy Han She Came to Stay

Als je op zoek bent naar een geur voor volwassenen - zo ver mogelijk verwijderd van de kleedkamers van je jeugd - dan is dit een volwassen en verfijnde geur.

Elke geur van Timothy Han Editions is geïnspireerd op een beroemd literair werk. Deze is een olfactorische weergave van de existentiële roman van filosoof Simone de Beauvoir, She Came to Stay.

Houtachtige noten van labdanum, patchouli en eikenmos vormen het toneel. Deze donkere en diepe intensiteit gaat dan gracieus over in een lichtere en meer etherische sfeer met tonen van cederhout en vetiver. De finale komt in de vorm van een pittige en opbeurende basilicum en citroen.

Creed Aventus

Geïnspireerd door de moed en heldhaftigheid van keizer Napoleon, is Creed Aventus vol energie en totaal onverschrokken - een geur die zijn aanwezigheid zeker bekend maakt.

Eigentijds en street-wise, de mannengeur van Creed Aventus opent met de natuurlijke artiesten ananas, zwarte bes, appel en bergamot. Deze worden gecombineerd met hartnoten zoals jeneverbessen en patchouli, terwijl donkere basisnoten de laatste schoten vormen met musk en eikenmos.

Bleu de Chanel

Bleu de Chanel, de meest populaire cologne van het luxe Franse huis, is een aromatisch-houtachtige mannengeur die een statement maakt en tegelijkertijd subtiel is. Het is een ode aan de mannelijke vrijheid. Gehuisvest in een fles diep en mysterieus blauw, verenigt Bleu de Chanel de levendigheid van citrus en het droge gefluister van gember en wierook - grote dromen, veel ambitie.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt vangt de essentie van de winderige kust. Denk aan brutale weekenduitstapjes, luie leugens, lange lunches en rosé bij zonsondergang.

Het komt het dichtst in de buurt van het bottelen van echte zeelucht en golven die tegen de ruige kliffen beuken, een snuifje van Jo Malone Wood Sage & Sea Salt's eau de cologne en je zult bijna het zand tussen je tenen kunnen voelen. Een combinatie van zeezout en de houtachtige aardse salie vormen een basis waarop je verfijnde ambrettezaden, grapefruit en rode algen hebt.

19-69 Purple Haze

Elk van de geuren van 19-69 roept de sfeer op van een bepaald moment in de jaren zestig en zeventig, waardoor ze perfect zijn voor vrije geesten en nostalgische romantici.

19-69 Purple Haze is vernoemd naar een nummer van Jimi Hendrix en is geïnspireerd op John Lennon en Yoko Ono's Bed-Ins for Peace, evenals de opwinding en het idealisme die de counterculture-scene in dat decennium kenmerkten.

Beginnend met een bedwelmende en excentrieke mix van Indiase balsem, geranium, bergamot, viooltjes en zelfs cannabisakkoord, neemt de geur je mee naar een bedwelmend rijk van droog hout en witte musk - met pittige zwarte peper als basisnoot.

Diptyque Vetyverio

Een complexe geur met meerdere lagen en een evoluerend karakter, Diptyque Vetyverio is perfect voor de raadsels die er zijn. Iedereen die zijn kaarten graag dicht bij de borst houdt.

Vetiver neemt ongebruikelijke gedaanten aan in deze geur, met twee verschillende variëteiten van de gebruikte plant, een uit Indonesië en een uit Haïti. Soms ruikt het rokerig. Op andere momenten meer bloemig.

De eau de cologne maakt een eerste entree met een uitbarsting van Italiaanse mandarijn, gevolgd door meer citrusachtige Siciliaanse citroen en grapefruit uit Florida, plus bergamot. Dan komen de ylang-ylang, roos en geranium, respectievelijk uit Madagaskar, Turkije en Egypte - een bedwelmend brouwsel van geuren die je over de hele wereld zullen meevoeren en mensen zeker naar je toe zullen laten leunen.
10 beste colognes aller tijden voor mannen
10 beste colognes aller tijden voor mannen
10 beste colognes aller tijden voor mannen
10 beste colognes aller tijden voor mannen
10 beste colognes aller tijden voor mannen