De ultieme gids voor het plannen van de perfecte cruisevakantie

Het is een feit dat cruises een van de meest luxueuze en ontspannende manieren zijn om de wereld te verkennen. Maar het plannen en boeken van de perfecte cruise kan een ontmoedigende taak zijn, vooral voor degenen die nieuw zijn in de wereld van het cruisen. Dit artikel biedt een uitgebreide gids om u te helpen de perfecte cruise te plannen en te genieten.

Het eerste wat u moet begrijpen is dat de moderne cruise-ervaring veel meer is dan alleen een geplande vakantie op zee. De hedendaagse cruiseschepen bieden een breed scala aan activiteiten en eetgelegenheden, waardoor u de vrijheid heeft om te doen - of niet te doen - zoveel of zo weinig als u wilt. Van een overvloed aan restaurants aan boord tot een scala aan entertainmentopties, er is voor elk wat wils.

Bij het kiezen van uw cruise is het belangrijk om een reisroute te kiezen die bij u past. Hoewel Caribische cruises geweldig zijn, zijn ze misschien niet wat u zoekt voor uw eerste cruisevakantie. Misschien trekt het idee om historische locaties in mediterrane landen te bezoeken zonder van luchthaven naar luchthaven te hoeven springen u meer aan. U kunt bijna overal cruisen waar een haven is, dus u zult een paar factoren willen overwegen bij het beslissen over uw reisroute.

Het weer op uw bestemming, de lengte van de cruise, de grootte van het schip, de piek- en laagseizoenen, en de cruise lijn zelf zijn allemaal belangrijke factoren om in overweging te nemen. Elk van deze factoren kan uw cruise-ervaring aanzienlijk beïnvloeden, dus het is belangrijk om ze zorgvuldig te overwegen.

Een ander belangrijk aspect van het plannen van uw cruise is het kiezen van de juiste kamer. Cruisemaatschappijen zijn slim geworden met de marketing en indeling van de verschillende kamertypes aan boord van elk schip. Er zijn meestal meer dan 15 categorieën, veel met kleine verschillen die u misschien meer betaalt, maar niet opmerkt. Voordat u uw eerste cruise boekt, is het raadzaam om uw scheepsklasse online te onderzoeken en de categorieverschillen te begrijpen.

Bij het boeken van uw cruise is het ook een goed idee om te kijkennaar de reisbureaus die de meeste incentives bieden. Veel reisbureaus bieden extra'sbovenop de cruisetarief, zoals boordkrediet, drankpakketten, krediet voor excursies aan wal, een speciaal diner in een restaurant aan boord en gratis casinospel. Door niet rond te shoppen, kunt u veel freebies mislopen.

Een andere belangrijke tip is om de juiste creditcards te gebruiken. Hoewel cruises traditioneel niet worden beschouwd als de beste besteding van punten en mijlen, kunt u een gratis cruise boeken uitsluitend op punten. U kunt al uw creditcarduitgaven omleiden naar cruise-lijn cobranded creditcards, generieke cash-back kaarten of terugbetaalbare reiskostenkaarten.

Echter, voordat u dit doet, overweeg dan de opportuniteitskosten van het niet verdienen van overdraagbare punten met uw creditcarduitgaven. Deze beloningen kunnen veel waardevoller zijn wanneer ze worden ingewisseld voor premium-klasse vluchten of luxe hotelverblijven voor of na uw cruise.

Dat gezegd hebbende, kunnen creditcards nog steeds nuttig zijn bij het cruisen om een paar redenen. Veel populaire reiscreditcards komen effectief met reisverzekering (in de vorm van reisonderbreking of reisannulering bescherming) wanneer u ze gebruikt voor reisaankopen zoals vluchten en cruises. Dit kan problemen dekken zoals een vluchtvertraging naar de vertrekhaven die ervoor zorgt dat u uw cruise mist of als u of een reisgenoot wordt opgenomen in het ziekenhuis en uw zeiltocht niet kunt maken.

Bovendien zijn er kaarten die u extra punten geven voor reisgerelateerde uitgaven - zowel voor de initiële aankoop als voor aan boord uitgaven zoals drankjes, excursies aan wal, speciaal dineren en souvenirs. U kunt zelfs een Amex-aanbieding of een Chase-aanbieding vinden voor aankopen bij specifieke cruisemaatschappijen. Deze beperkte tijd aanbiedingen kunnen bonuspunten of kortingen toekennen, dus het is cruciaal om uw account te controleren en te zien wat beschikbaar is.

Het boeken van uw eerste cruise kan intimiderend zijn, maar met een beetje planning en het juiste onderzoek, zal het zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Mijn familie heeft gletsjers zien afkalven, oude ruïnes bij Ephesus bezocht, gedoken op Caribische riffen en een actieve vulkaan gezien - allemaal dankzij onze vakanties op de hoge zeeën.

Het is belangrijk om te onthouden dat het plannen van een cruise niet alleen gaat over het boeken van de reis zelf, maar ook over het voorbereiden op de ervaringen die u zult hebben. Of u nu van plan bent om te ontspannen en te genieten van de voorzieningen aan boord, of om deel te nemen aan spannende excursies aan wal, een goede voorbereiding kan ervoor zorgen dat uw cruisevakantie een die u nooit zult vergeten.

Een van de belangrijkste aspecten van het voorbereiden op uw cruise is het plannen van uw excursies aan wal. De havens die u bezoekt moeten een grote rol spelen in uw beslissing. De meeste havens en cruisemaatschappijen bieden vaste excursies aan bij elke stop, en de haven zelf zal ook touraanbieders hebben die direct aan de pier wachten op gasten die geen excursies hebben geboekt via de cruisemaatschappij.

Het voordeel van het boeken van tours via de cruisemaatschappij is dat de aanbieder is gecontroleerd en de logistiek van de tour zelf is handig, waardoor u voldoende tijd heeft om naar en van het schip te komen. Het nadeel van het boeken via de cruisemaatschappij is de prijs, die veel hoger kan zijn in vergelijking met kleinere, lokaal gerunde tours.

Het is raadzaam om van tevoren onderzoek te doen en ofwel een tour online te boeken via een bedrijf voordat u aankomt - soms het exacte bedrijf dat mijn medepassagiers meeneemt, alleen ik zal ongeveer de helft van wat zij deden hebben betaald - of onderhandelen met de mensen op de pier en vertrekken op wat kan blijken te zijn een verrassingsavontuur. Onderhandelen is niet voor iedereen, en u heeft geen bescherming of verhaal als de ervaring die u kiest ondermaats is, maar u zult veel geld besparen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, hoewel cruises over het algemeen veilige vakanties zijn, ze de meest gekwalificeerde officieren en bemanningen aan boord hebben om uw veiligheid te waarborgen. Moderne scheepsontwerpen hebben prachtige veiligheidskenmerken en intrekbare stabilisatoren om het schommelen van bakboord en stuurboord te minimaliseren, terwijl Azipod-voortstuwing nu zelfs de grootste schepen in staat stelt om op een dubbeltje te draaien.

Aan boord entertainment heeft ook een merkbare stap voorwaarts genomen, zelfs sinds ik begon met cruisen. Terwijl goochelaars, komieken en muzikale recensies nog steeds in beeld zijn - en heel plezierig - kunt u nu bowlen, schaatsen, botsauto's rijden, zip-lijnen, kook- of danslessen volgen, computerprogramma'sleren, wilde watercoasters rijden, een aan boord productie van een Broadway-show zien en genieten van top-of-the-line spa-behandelingen samen met vele andere intrigerende ervaringen.

Het plannen van een cruise kan een ontmoedigende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en onderzoek kan het een van de meest lonende ervaringen van uw leven zijn. Of u nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, er is een cruise die aan uw behoeften voldoet. Met deze tips in gedachten, bent u goed op weg om de perfecte cruise te plannen en te genieten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.