Echte Hermès-tas of vervalsing? uw gids voor authenticatie.

Het herkennen van een valse Hermès-tas kan een uitdaging zijn, vooral gezien de verfijning van vervalsingen in de huidige markt. Echter, met de juiste kennis en aandacht voor detail, kunt u uzelf beschermen tegen het kopen van een vervalste Hermès-tas. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken en details bespreken die u moet controleren om de echtheid van een Hermès-tas te bevestigen.

Hermès is een merk dat bekend staat om zijn ongeëvenaarde vakmanschap en aandacht voor detail. Elke Hermès-tas wordt met de hand gemaakt door ervaren ambachtslieden, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en hoge prijs van deze tassen. Ondanks de hoge prijs zijn Hermès-tassen zeer gewild en dit heeft geleid tot een bloeiende markt voor vervalsingen. Vervalsers worden steeds beter in het nabootsen van de kenmerken van echte Hermès-tassen, waardoor het voor consumenten moeilijker wordt om het verschil te zien.

Een van de eerste dingen waar u op moet letten bij het controleren van de echtheid van een Hermès-tas is de grootte en vorm. De afmetingen van een echte Hermès-tas zijn altijd consistent. Bijvoorbeeld, een Birkin 30 zou altijd 30cm over de basis moeten meten, een Birkin 40 zou 40cm moeten meten, enzovoort. Als de maten niet overeenkomen, is het waarschijnlijk een vervalsing. Bovendien heeft elke Hermès-tas een unieke vorm. De Kelly Retourne heeft bijvoorbeeld een zachte en ontspannen look vanwege de binnenste stiksels, terwijl de Kelly Sellier zichtbare stiksels heeft en scherp hoekig en geometrisch lijkt. Als uw Retourne omvangrijk is of uw Sellier slordig, is dat een rode vlag.

Het logo van Hermès is een ander belangrijk detail om op te letten. Het logo van een authentieke Hermès-tas is warmtegeperst zonder zichtbare gebreken. Het zegt 'Hermès Paris Made in France' en kan gemakkelijk worden gevoeld wanneer u er met uw vinger overheen loopt. Het heeft een perfect consistente, gecentreerde en gelijkmatig gespatieerde lettertype dat kleiner wordt over elke regel. Het stempel bevindt zich net onder de stiksels. Als het merkstempel niet gecentreerd is, onregelmatig oogt, diep in het leer is gedrukt, of ver onder de stiksels ligt, dan heeft u waarschijnlijk een valse Hermès gevonden.

De stiksels op een Hermès-tas zijn ook een belangrijk kenmerk om op te letten. Een echte Hermès-tas is het resultaat van urenlang zorgvuldig en vruchtbaar werk door bekwame ambachtslieden die echt leer gebruiken en elke steek met de hand aanbrengen op een precieze, herhaalde manier. Ze gebruiken een uitzonderlijk soort stiksel genaamd 'The Saddle Stitching' in hun tassendat twee naalden dubbele rijen steken in een enkele rij gaten creëren. Een authentieke Hermès-tas geeft een duurzame en nette uitstraling. In een replica wordt het stiksel gedaan door een machine die perfect en recht lijkt, en dat is een duidelijke weggever.

De hardware van een originele Hermès-tas is een ander belangrijk kenmerk om te controleren. Een originele Hermès-tas is versierd met puur messing metalen hardware die de extra sprankeling en luxe element toevoegt. Het is over het algemeen ofwel verguld of palladium. Elk stuk hardware heeft een aangenaam gewicht dat een rijk en luxueus gevoel geeft. De hardware van Kelly en Birkin heeft de woorden 'Hermes-Paris' en 'Hermes' gegraveerd met een scherp, beknopt en elegant gespatieerd lettertype. Voor de authenticiteitscontrole van Hermès, kijk of deze fijne details zijn gecompromitteerd. Licht en goedkope hardware met gravures die wazig of krap zijn, duiden op een vervalsing. Bovendien kan de originele hardware krassen of verkleuren bij gebruik, maar zal nooit afpellen of afbladderen zoals goedkope plating.

De details van de rits zijn ook belangrijk om te controleren. Echte Hermès-ritsen glijden open met een speciale gladheid en rijkdom en sluiten gemakkelijk. In het begin van de jaren 2000 werd een kenmerkende metalen 'H' toegevoegd aan elke rits aan het tegenovergestelde uiteinde van de ritstrekker. Het mechanisme dat wordt gebruikt, is zodanig dat de rits op zijn plaats wordt gehouden parallel aan de ritsslijn. Een authentieke Hermès-tasrits is gemaakt van messing met een gladde, matte afwerking. Als de rits slap is, te veel trekken vereist, en is bekleed met glanzend, flitsend metaal, dan is het een vervalsing.

Het hangslot en de sleutel dienen als kenmerkende hardware op Birkin en Kelly. Om het verschil tussen echte en valse Hermès-sloten te onderscheiden, hebben alle Hermès-tassen serienummers gegraveerd die overeenkomen met die op de sleutels. Ze hebben ook de merknaam gegraveerd op de voorkant om de authenticiteit te waarborgen. De clochette herbergt de sleutel en is zorgvuldig vervaardigd uit één stuk leer. Om een valse Hermès te herkennen, merk je dat het slot en de sleutel de inscripties missen. Bovendien kan de clochette zijn gemaakt van twee stukken leer die aan elkaar zijn genaaid of de sleutel niet volledig binnenin hebben verborgen.

De datumstempel is ook een belangrijk kenmerk om te controleren bij het herkennen van een valse Hermès-tas. Deze datumstempels geven eenvoudigweg het jaar van fabricage aan en de code van de vakman die de tas heeft gemaakt. Over het algemeen zit de stempelverborgen achter de plaques of in een binnenzak. De stempel heeft duidelijke nummers en vormen die het jaar aangeven waarin de tas is gemaakt volgens de Hermès Date Stamp Handbooks. In een vervalste tas zal de datumstempel ofwel afwezig zijn of niet volgens de handleiding. Soms is de snede niet netjes getrimd of te diep in het leer.

De stofzak zal gemaakt zijn van zacht en weelderig katoen met beige tinten. Vintage authentieke Hermès-tassen zijn gemaakt van bruin fluweel, terwijl nieuwere versies zijn gemaakt van oranje katoenen flanel. Het stiksel is dichter bij de onderkant. De details van het Hermès-logo zijn precies hetzelfde als die op de tas in een echte versie. Het aantal ringen op het logo-ontwerp varieert, sommige van de eerdere ontwerpen hebben één cirkel terwijl sommige er twee hebben. Als het logo slecht is ontworpen met afdrukken die eraf komen of wazig zijn, dan is het een rode vlag.

Simpel gezegd, een Hermès-tas zal nooit goedkoop worden verkocht. De prijzen variëren van $10.000 tot $50.000. Zelfs tweedehands tassen in premium staat worden zelden verkocht voor minder dan $10.000. De Himalaya Niloticus Diamond Birkin 30 staat erom bekend dat hij voor een duizelingwekkend bedrag van $380.000 op een veiling is verkocht. Dus, als iemand hun Hermès-tas goedkoop aan jou verkoopt, beschouw het dan als een no-go.

Hermès-handtassen zijn een product van rigoureus arbeid en vakmanschap. Als je op zoek bent naar de exclusieve ervaring van het bezitten van een Hermès-handtas, kunnen sommige verkopers je voor de gek houden door een vervalsing te kopen. Daarom is het essentieel om op de hoogte te zijn van de basisprincipes die een authentieke Hermès-tas aangeven voordat je een aankoop doet.

Het herkennen van een valse Hermès-tas kan een uitdaging zijn, maar met de juiste kennis en aandacht voor detail, kunt u uzelf beschermen tegen het kopen van een vervalste Hermès-tas. Het is belangrijk om te onthouden dat Hermès-tassen een product zijn van urenlang zorgvuldig en vruchtbaar werk door bekwame ambachtslieden. Elk detail, van het stiksel tot het logo, is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om de hoogste kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Door deze details te controleren en te vergelijken met de kenmerken van een authentieke Hermès-tas, kunt u met vertrouwen uw volgende Hermès-tas kopen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is. Hermès-tassen zijn zeer gewild en worden zelden met korting verkocht, zelfs niet als ze tweedehands zijn. Wees dus voorzichtig met verkopers die Hermès-tassen aanbieden voor prijzen die aanzienlijk lager zijn dan de marktwaarde.

Bovendien, als u nog steeds twijfelt over de authenticiteit van een Hermès-tas, kunt u overwegen om de tas te laten authenticeren door een professional. Er zijn veel bedrijven die authenticatiediensten aanbieden voor luxe handtassen. Deze diensten kunnen u gemoedsrust geven en u helpen om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen.

In het algemeen, door aandacht te besteden aan de details en door uw onderzoek te doen, kunt u ervoor zorgen dat u een authentieke Hermès-tas koopt die u jarenlang plezier en voldoening zal geven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.