Baccarat innovatieve Zenith image kroonluchter - 250 jaar verfijning in Kristal en Licht

Baccarat, een vooraanstaande Franse fabrikant van kristalglaswerk, vierde '250 jaar perfectie en licht' in de sfeervolle San Carpoforo kerk. Deze locatie, een schril contrast met het fonkelende kristal, diende als dramatisch podium voor de schitterende Zenith kroonluchter.

Dit meesterwerk, de Zenith Image kroonluchter, is het resultaat van een unieke samenwerking tussen ontwerper Philippe Starck en STMicroelectronics, een wereldwijd prominente halfgeleiderproducent. Met behulp van de geavanceerde pico-projectortechnologie van STMicroelectronics is een kroonluchter ontstaan die licht en bewegende beelden op een ongeëvenaarde manier samenvoegt.

De levendige rode kleur van de kroonluchter is het gevolg van het samengaan van helder kristal en 24-karaats goud. Verborgen in de schaduw van de kroonluchter, projecteert een pico-projector beelden die het glamoureuze ontwerp verder versterken.

Er waren ook andere adembenemende stukken te bewonderen. Een erfgoedzonklok van €120.000, twee prachtige vazen - een helder kristallen en een zwarte - die respectievelijk voor €25.000 en €35.000 worden aangeboden, en een Harcourt schaakset van €28.000, waren slechts enkele hoogtepunten.

De onderstaande galerij is een visuele uitnodiging om de fascinerende nieuwe creaties van Baccarat te verkennen. Deze tentoonstelling is een bewijs van Baccarat'stoewijding aan esthetiek en de integratie van technologische innovaties in hun productiemethoden. Het schitterende contrast tussen het historische decor en de moderne kunstwerken benadrukt de constante innovatie en het grensverleggende design van het merk. Het levendige rood van de Zenith kroonluchter, de samenkomst van helder kristal en goud, evenals de beelden geprojecteerd door de verborgen projector, getuigen van de kunstzinnigheid en het vakmanschap van Baccarat. Bezoek de galerij om dit zelf te ervaren.

Over Baccarat

Baccarat is een Frans bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn uitzonderlijke kristalglaswerk. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1764, toen koning Lodewijk XV toestemming gaf voor de oprichting van een glasfabriek in de stad Baccarat in Oost-Frankrijk. Sindsdien heeft Baccarat een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardig kristalglaswerk en is het uitgegroeid tot een iconisch merk dat synoniem staat voor elegantie en vakmanschap.

De kristalcreaties van Baccarat zijn geliefd bij verzamelaars, designliefhebbers en royals over de hele wereld. Elk stuk wordt met de hand vervaardigd door bekwame ambachtslieden die de tradities van het glasblazen en kristalslijpen beheersen. Het vakmanschap en de precisie die in elk stuk worden geïnvesteerd, zijn ongeëvenaard en resulteren in adembenemende creaties die zowel tijdloos als eigentijds zijn.

Baccarat biedt een breed scala aan producten, waaronder kristallen glazen, karaffen, vazen, kroonluchters, tafellampen, sieraden en decoratieve objecten. Elk stuk straalt elegantie, schoonheid en luxe uit, en wordt gekenmerkt door helderheid, zuiverheid en perfectie.

Naast zijn kenmerkende kristalglaswerk heeft Baccarat ook samengewerkt met gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars om unieke en innovatieve collecties te creëren. Deze samenwerkingen hebben geleid tot buitengewone stukken die traditionele ambachten combineren met eigentijdse ontwerpelementen, en daarmee de grenzen van creativiteit verleggen.

Met showrooms en boetieks over de hele wereld blijft Baccarat een toonaangevende speler in de wereld van luxe en design. Het merk heeft zijn reputatie als symbool van verfijning en excellentie behouden, en blijft een favoriete keuze voor liefhebbers van elegant kristalglaswerk van de hoogste kwaliteit.

Over Philippe Starck en STMicroelectronics

Philippe Starck is een gerenommeerde Franse ontwerper die internationale erkenning heeft gekregen voor zijn buitengewone bijdragen aan de wereld van design. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid en heeft gewerkt aan uiteenlopende projecten, waaronder interieurontwerp, productontwerp en architectuur. Starck heeft samengewerkt met enkele van 'swerelds meest vooraanstaande bedrijven en merken en heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn innovatieve ontwerpen.

STMicroelectronics, een wereldleider in halfgeleideroplossingen, is een multinational met het hoofdkantoor in Genève, Zwitserland. Het bedrijf heeft een breed scala aan technologieën ontwikkeld en biedt oplossingen voor diverse sectoren, waaronder automotive, industriële toepassingen, consumentenelektronica en meer. STMicroelectronics staat bekend om zijn expertise op het gebied van halfgeleiders, sensoren, microcontrollers en andere geavanceerde elektronische componenten.

De samenwerking tussen Philippe Starck en STMicroelectronics voor het ontwerp van de Zenith Image kroonluchter getuigt van de synergie tussen innovatief design en geavanceerde technologie. Door de integratie van STMicroelectronics' pico-projectortechnologie met Starck'screatieve visie is een uniek stuk ontstaan dat licht en bewegende beelden op een ongekende manier combineert. Deze samenwerking benadrukt de voortdurende zoektocht naar vernieuwing en het streven naar grensverleggend design in zowel de wereld van design als de technologie-industrie.

Over de San Carpoforo kerk

De San Carpoforo kerk is een historisch gebouw gelegen in Milaan, Italië. Het is een belangrijke religieuze en culturele locatie die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. De kerk is vernoemd naar de christelijke heilige Carpoforus en staat bekend om zijn architecturale schoonheid en historische betekenis.

De oorspronkelijke kerk werd vermoedelijk gebouwd in de 4e eeuw, hoewel er weinig bekend is over de vroege geschiedenis ervan. In de loop der eeuwen heeft de kerk verschillende restauraties en uitbreidingen ondergaan, waarbij verschillende architectonische stijlen werden geïntegreerd.

De architectuur van de San Carpoforo kerk combineert elementen uit verschillende periodes, waaronder romaans, gotisch en barok. Het interieur van de kerk is rijkelijk versierd met fresco s, schilderijen en sculpturen, die een artistiek en historisch belang hebben.

De San Carpoforo kerk is niet alleen een belangrijk religieus centrum, maar ook een populaire bestemming voor toeristen en kunstliefhebbers. Het prachtige architecturale ontwerp en de artistieke schatten binnenin maken het een fascinerende plek om te verkennen en te bewonderen.

Het feit dat Baccarat de San Carpoforo kerk heeft gekozen als decor voor hun viering van '250 jaar perfectie en licht' getuigt van de bijzondere esthetische waarde van deze locatie. Door het contrast tussen de historische omgeving en het sprankelende kristalglaswerk te benadrukken, wordt een unieke en gedenkwaardige setting gecreëerd voor de tentoonstelling van Baccarat'sprachtige creaties.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.