De prachtige Zenith Image Kroonluchter van Baccarat

De Franse fabrikant van fijn kristalglaswerk Baccarat heeft de kerk van San Carpoforo gekozen als decor om "250 jaar perfectie en licht" te vieren.
De locatie is gekozen om contrast te bieden tussen de sombere omgeving en het glinsterende kristal, met als hoogtepunt de weelderige Zenith kroonluchter.
Ontwerper Philippe Starck creëerde de Zenith Image in samenwerking met STMicroelectronics, een van's werelds grootste halfgeleiderbedrijven, die Baccarat voorzag van zijn ultramoderne pico-projectortechnologie.
De 24L Zenith Image concept kroonluchter is de eerste in zijn soort die licht en bewegend beeld combineert. Het levendige rood is het resultaat van een combinatie van helder kristal en 24kt goud, terwijl een projector onder de schaduw een reeks beelden weergeeft die veel doen om de glamoureuze uitstraling van de opstelling te versterken. Naast de kroonluchter heeft Baccarat ook andere prachtige stukken tentoongesteld.
Er is een erfgoedzonklok van €120.000, een paar prachtige vazen, een in helder kristal, de andere in het zwart (geprijsd op respectievelijk €25.000 en €35.000), en zelfs een Harcourt schaakset van €28.000, om er maar een paar te noemen.
Het is waarschijnlijk een geval van afbeeldingen die luider spreken dan woorden, dus bekijk de onderstaande galerij om een idee te krijgen van deze prachtige nieuwe creatie van Baccarat.