Bottega Veneta onthult 2014 Home Collection tijdens Salone De Mobile in Milaan

Bottega Veneta heeft indruk gemaakt tijdens de Salone de Mobile-beurs van dit jaar in Milaan. Het Italiaanse luxebedrijf heeft een uitgebreide Home Collection onthuld met nieuwe en innovatieve kleuren, texturen en materialen, met het gebruikelijke high-end vakmanschap en functioneel ontwerp van het merk.
Opvallende stukken zijn onder meer een lijn nieuw zilveren bestek, nu verkrijgbaar in een brunito-kleurafwerking, met rhodium en ruthenium (elementen uit de platinafamilie) gecombineerd om een donker, verouderd effect te creëren over de sterling zilveren intrecciato-gegraveerde basis.
Er zijn ook drie nieuwe tafels toegevoegd aan de serie „zwevende” stukken: tafels en bureaus met bronzen frame, gecombineerd met gelakt, intrecciato perkamentleer dat lijkt te zweven onder heldere glazen oppervlakken.
Daarnaast heeft Bottega Veneta ook zijn uitgebreide verlichtingsopties gepresenteerd. Dit omvat een aantal plafondlampen met kappen en een wandarmatuur gemaakt van metaal en leer.
Andere items zijn een prachtige tafellamp gemaakt van transparant handgemaakt Murano-glas, met een coaxiale met leer bedekte draad, evenals het eerste oplaadbare lichtstuk van Bottega Veneta - een draadloze lamp die slechts periodiek hoeft te worden opgeladen.