Chanel verhoogt opnieuw de prijzen en heeft daar een goede reden voor

In 2015 introduceerde Chanel een prijsharmonisatiebeleid om ervoor te zorgen dat er niet meer dan 10 procent prijsverschil is tussen de detailhandelsprijzen van hun producten in verschillende regio s. Het doel van dit beleid is om een eerlijke behandeling van klanten wereldwijd te garanderen en om de parallelle markt te beperken. Chanel ziet het als een belangrijk signaal naar klanten toe dat er geen reden is om klanten uit verschillende landen anders te behandelen.

De president van Chanel voegde daaraan toe dat hoewel dit hun keuze is als merk, het voeden van een parallelle markt door de prijzen te laten verschillen tussen bijvoorbeeld Europa en Azië niet bevredigend is voor hun lokale klanten. Het aanvankelijk verlagen van prijzen in China heeft in de meeste gevallen geleid tot prijsstijgingen, die sinds COVID-19 in versneld tempo zijn gestegen. Hoewel het prijsharmonisatiebeleid hier een rol in speelt, is het niet de enige reden voor deze stijgingen. Chanel heeft het tempo van stijgingen versneld vanwege stijgende productiekosten en deels door positionering sinds het begin van de pandemie.

De interpretatie dat Chanel de kosten van zijn handtassen omhoog dreef om de Birkin-tas van rivaal Hermès te evenaren, werd ontkend. Volgens de president zijn de tassen van Chanel heel anders dan die van Hermès, met verschillen in constructie, materialen en draagwijze. Hoewel het merk concurreert met Hermès, is er geen sprake van een specifieke handtas waarmee wordt geconcurreerd.

Op 18 januari heeft Dior wereldwijd een gemiddelde stijging van 8 procent doorstaan, terwijl Louis Vuitton naar verluidt de winkelkosten van zijn kenmerkende tassen in de afgelopen maand met gemiddeld 10 procent heeft verhoogd, vanwege stijgende productie-, grondstoffen- en transportkosten en om de inflatie weer te geven.

Chanel heeft ook zwaar geïnvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van zijn handtassen en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de normen voor milieuverantwoordelijkheid. De zeven leerlooierijen, gevestigd in Frankrijk, Spanje en Italië, gebruiken steeds meer chroomvrije en waterloze methoden. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de verbetering van de kwaliteit van hun handtassen door de beste materialen en nieuwste technologieën te gebruiken om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan de normen voor milieuverantwoordelijkheid. Dit omvat ook het verhogen van de garantie op hun handtassen van twee jaar naar vijf jaar en het bieden van onderhouds- en reparatiediensten via het programma 'Chanel et moi'.

Over Chanel

Chanel is een Franse luxegoederenonderneming die opgericht is door Coco Chanel in 1909. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn mode en accessoires, zoals handtassen en parfums, en heeft in de loop der jaren een iconische status verworven. Het merk is gericht op het creëren van tijdloze, elegante en kwalitatief hoogwaardige producten. Chanel heeft een sterke aanwezigheid in de modewereld en organiseert jaarlijks modeshows in Parijs, waarbij de nieuwste collecties worden gepresenteerd. Naast mode en accessoires produceert Chanel ook sieraden, horloges, make-up en verzorgingsproducten. Het bedrijf heeft wereldwijd een grote aanhang en blijft een belangrijk symbool van Franse elegantie en stijl.

Over 'Chanel et moi'

'Chanel et moi' is een programma van Chanel dat zich richt op het onderhoud en reparatie van Chanel-handtassen. Het programma biedt klanten de mogelijkheid om hun handtassen te laten repareren door experts van Chanel, waardoor de kwaliteit en duurzaamheid van de producten worden gegarandeerd. Chanel et moi omvat ook een verlengde garantieperiode van vijf jaar voor handtassen van Chanel. Het programma onderstreept het engagement van Chanel voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid, en benadrukt hun inzet voor de levensduur en het onderhoud van hun producten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website