Dubai Watch Week - Een viering van de kunst en wetenschap van het horlogemaken

Dubai Watch Week is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, en is gewijd aan het vieren van de kunst en wetenschap van het horlogemaken. Het evenement, dat voor het eerst werd gelanceerd in 2015, wordt georganiseerd door Ahmed Seddiqi & Sons, een bekende luxe horlogeverkoper in de regio. Dubai Watch Week biedt een platform voor horloge-enthousiastelingen, verzamelaars en professionals uit de industrie om samen te komen en hun passie voor horologie te delen.

Het evenement is snel uitgegroeid tot een hoogtepunt van de horloge-industrie kalender en trekt bezoekers van over de hele wereld. Het evenement omvat diverse activiteiten zoals tentoonstellingen, workshops, lezingen en panelgesprekken, waardoor deelnemers de mogelijkheid hebben om te leren over de nieuwste trends, innovaties en technieken in het horlogemaken. Het evenement organiseert ook het Horology Forum, dat enkele van de meest gerespecteerde namen in de horloge-industrie samenbrengt om onderwerpen te bespreken zoals ontwerp, technologie en innovatie.

Een van de belangrijkste kenmerken van Dubai Watch Week is de tentoonstelling, die enkele van de meest verfijnde uurwerken ter wereld laat zien. De tentoonstelling omvat zowel hedendaagse als vintage horloges van enkele van de meest prestigieuze merken in de industrie. Bezoekers kunnen ter plaatse zien welke vaardigheid en precisie er nodig zijn voor het creëren van deze kunstwerken.

Een ander belangrijk aspect van Dubai Watch Week zijn de workshops en lezingen. Deze bieden deelnemers de mogelijkheid om te leren over de details van horlogemaken, van het ontwerpproces tot de innerlijke werking van een horloge. Workshops worden geleid door experts in de industrie en behandelen een breed scala aan onderwerpen, zoals het assembleren van uurwerken, graveren en zelfs het instellen van edelstenen. Lezingen worden gegeven door professionals uit de industrie en behandelen een breed scala aan onderwerpen gerelateerd aan de horloge-industrie, zoals de toekomst van horlogemaken, de impact van nieuwe technologieën en de evolutie van ontwerp.

Dubai Watch Week omvat ook het Horology Forum, dat enkele van de meest gerespecteerde namen in de horloge-industrie samenbrengt om onderwerpen te bespreken met betrekking tot de toekomst van horologie. Het Forum biedt een platform voor experts om hun inzichten en meningen te delen over de richting van de industrie, van opkomende trends tot de nieuwste innovaties.

Naast de tentoonstellingen, workshops en lezingen omvat Dubai Watch Week ook een aantal andere activiteiten die zijn ontworpen om de kunst en wetenschap van horlogemaken te vieren:

Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Design Competition: Dubai Watch Week organiseert een ontwerpwedstrijd voor opkomende ontwerpers, waarbij deelnemers worden uitgedaagd om hun eigen unieke horloges te ontwerpen. De winnaar van de wedstrijd krijgt de kans om hun ontwerp te presenteren aan enkele van de belangrijkste spelers in de horloge-industrie.
  • Masterclasses: Masterclasses zijn gerichte workshops die deelnemers de kans geven om meer te leren over specifieke aspecten van horlogemaken, zoals uurwerkmontage, afwerking of graveren. Deze workshops worden gegeven door gerenommeerde horlogemakers en experts in de industrie.
  • Book Signings: Dubai Watch Week nodigt ook auteurs uit om hun nieuwste boeken over horlogemaken te presenteren. Bezoekers kunnen deze boeken kopen en deze laten signeren door de auteurs.
  • Horological Movements Exhibition: Deze tentoonstelling is gericht op de technologie achter horloges. Bezoekers kunnen zien hoe verschillende horlogemechanismen werken en de evolutie van horlogemaken door de eeuwen heen.
  • Watch Auction: Tijdens Dubai Watch Week wordt er ook een veiling gehouden van enkele van de meest exclusieve horloges ter wereld. Dit is een kans voor verzamelaars en liefhebbers om hun collecties uit te breiden en om enkele van de meest zeldzame uurwerken ter wereld te verwerven.


Hoewel specifieke cijfers over de bezoekers, aantallen en standhouders van de recente edities van Dubai Watch Week niet publiekelijk beschikbaar zijn, kan worden gesteld dat het evenement elk jaar aanzienlijke aantallen bezoekers trekt en een indrukwekkende lijst van exposanten en sprekers heeft.

Dubai Watch Week is een belangrijke internationale bijeenkomst van horloge-enthousiastelingen, verzamelaars en professionals uit de industrie, en trekt bezoekers uit de hele wereld. Het evenement biedt een platform voor deze doelgroep om te netwerken, kennis te delen en te leren over de nieuwste ontwikkelingen in de horloge-industrie.

Het evenement heeft in het verleden een indrukwekkende lijst van exposanten en sprekers gehad, waaronder gerenommeerde merken uit de horloge-industrie, evenals bekende experts, wetenschappers en ontwerpers. Exposanten presenteren vaak hun nieuwste collecties en prototypes, en sprekers delen hun kennis en expertise op een breed scala aan onderwerpen gerelateerd aan de horloge-industrie.

Naast de aanwezigheid van internationale horlogemerken, trekt Dubai Watch Week ook lokale horlogebedrijven, juweliers en andere aanverwante bedrijven aan. Dit draagt bij aan de diversiteit van het evenement en maakt het een belangrijke ontmoetingsplaats voor de hele horloge-industrie in de regio.

In het verleden heeft Dubai Watch Week ook samengewerkt met andere belangrijke horloge-evenementen, zoals de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) in Genève en de WatchTime New York in de Verenigde Staten. Deze samenwerkingen hebben bijgedragen aan de reputatie van het evenement en hebben bijgedragen aan de uitbreiding van het netwerk van deelnemers en exposanten.* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website