Blue Eye is werelds eerste onderwaterscheepslounge

Ponant, een cruisemaatschappij, heeft recentelijk het unieke concept Blue Eye onthuld, dat 's werelds eerste onderwaterscheepslounge is. Deze lounge is ontworpen als een schurkenhol uit een James Bond-film, met vibrerende banken en een innovatief geluidssysteem dat de akoestiek van de zee vastlegt en bijdraagt aan een unieke vaarervaring.

De Blue Eye-lounge bevindt zich twee tot drie meter onder het waterniveau in de romp van het schip. Gasten kunnen de onderwaterwereld observeren via twee gigantische gebogen patrijspoorten die zijn ontworpen in de vorm van een walvisachtigen oog. Live beelden van het omringende zeeleven worden geprojecteerd op digitale schermen verspreid over de lounge, en de geluiden kunnen worden ervaren via hydrofoons.

Bovendien kunnen gasten onderwaterorganismen observeren vanaf de buitendekken tot de balkons van het schip via de onderwaterprojectoren, zonder zelfs maar nat te worden. Blue Eye zal beschikbaar zijn op de vloot van vier nieuwe luxe jachten van Ponant vanaf 2018.

De kosten en exclusiviteit van deze nieuwe attractie zijn nog niet bekendgemaakt, maar het is zeker dat Blue Eye een unieke en onvergetelijke ervaring zal bieden voor de gasten die het zich kunnen veroorloven.

De Blue Eye-lounge zal beschikbaar zijn op vier nieuwe luxe jachten van Ponant die momenteel in aanbouw zijn. Elk van deze jachten heeft een capaciteit van 180 passagiers en beschikt over moderne voorzieningen en faciliteiten.

Naast de Blue Eye-lounge bieden deze nieuwe schepen ook diverse andere attracties en faciliteiten. Zo hebben ze elk een panoramische lounge op het bovendek, een buitenzwembad en een spa- en fitnessruimte. Ook kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes in het restaurant aan boord en verschillende andere eetgelegenheden.

De jachten van Ponant zijn ook zeer geschikt voor avontuurlijke reizigers, dankzij de aanwezigheid van een marina aan boord. Hierdoor kunnen gasten diverse watersportactiviteiten beoefenen, zoals kajakken, paddleboarden en snorkelen, en kunnen ze de prachtige kustlijnen en afgelegen eilanden verkennen.

De Blue Eye-lounge is een unieke attractie die Ponant's nieuwe luxe jachten nog exclusiever en aantrekkelijker maakt voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke vaarervaring.

Over Ponant

Ponant is een Franse cruisemaatschappij die in 1988 is opgericht. Het bedrijf richt zich op luxe expeditiecruises naar afgelegen en bijzondere bestemmingen over de hele wereld, zoals Antarctica, de Noordwestelijke Passage en de Amazone.

Ponant heeft momenteel een vloot van acht schepen, waaronder de vier nieuwe luxe jachten waarop de Blue Eye-lounge beschikbaar zal zijn vanaf 2018. De schepen zijn ontworpen om comfort en luxe te bieden aan de gasten, en beschikken over moderne voorzieningen en faciliteiten.

Het bedrijf streeft ernaar om duurzaam en verantwoord te zijn in zijn activiteiten en heeft diverse maatregelen genomen om de impact op het milieu te minimaliseren. Zo zijn de schepen uitgerust met milieuvriendelijke technologieën en wordt er tijdens de reizen rekening gehouden met de ecologie en de biodiversiteit van de bezochte gebieden.

Ponant is ook bekend om zijn toewijding aan het bieden van educatieve en culturele ervaringen aan zijn gasten. De schepen zijn uitgerust met wetenschaps- en onderzoekscentra, waar gasten kunnen leren over de flora, fauna en culturen van de bezochte gebieden.

Al met al is Ponant een cruisemaatschappij die zich richt op het bieden van exclusieve, luxe en avontuurlijke reiservaringen aan zijn gasten, met aandacht voor duurzaamheid en educatie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.