Bentley's Diamond Encrusted Centenary Book kost maar liefst $256.000

De Britse luxewagenproducent Bentley Motors heeft recentelijk de handen ineengeslagen met uitgever van luxueuze boeken, Opus, om het "Bentley Eeuwfeestboek" te creëren. Dit 800 pagina's tellende boekwerk, dat het honderdjarig bestaan van het gerenommeerde bedrijf viert, is verrijkt met diamanten. In negen hoofdstukken worden de meest glorieuze momenten uit de geschiedenis van Bentley Motors beschreven, waaronder hun indrukwekkende overwinningen tijdens de 24 uur van Le Mans, iconische automodellen uit het verleden en de legendarische personen die dit alles mogelijk hebben gemaakt.

De negen hoofdstukken van het boek belichten de kernwaarden die aan de basis liggen van het succes van Bentley, zoals prestaties, ontwerp, zeldzaamheid, vakmanschap, innovatie en buitengewone klanten. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan voorzitter en CEO Adrian Hallmark, die Bentley naar zijn volgende eeuw zal leiden.

Het Bentley Eeuwfeestboek kent indrukwekkende afmetingen, met een breedte van bijna een meter en een gewicht van ongeveer 30 kilogram. Hiermee is het het grootste geschiedenisboek over automerken ooit gemaakt. Er zijn drie versies van het boek geproduceerd: de Mulliner-editie, gelimiteerd tot 100 exemplaren en met een prijskaartje van €18.000; de Eeuwfeest-editie, met 500 exemplaren en een prijs van €3.800; en de 100 Karaat-editie, beperkt tot slechts 7 exemplaren en met een verbluffende prijs van €256.000. Zoals de naam al doet vermoeden, is de laatste versie versierd met 100 karaat diamanten, waarbij één van de zeven exemplaren bestemd is voor elk continent.

Het Bentley Eeuwfeestboek is ontworpen, gedrukt en met de hand gebonden door de beste boekbinders in Engeland. Het boek is zorgvuldig vervaardigd met lederen huiden die worden gebruikt in Bentley-auto's en de Bentley Wings-badge, identiek aan de officiële badge die op elk Eeuwfeest-model is aangebracht.

In het Bentley Eeuwfeestboek worden ook enkele van de meest invloedrijke personen uit de geschiedenis van het bedrijf belicht. Zoals oprichter Walter Owen Bentley, wiens visie en passie aan de basis liggen van het merk, en de 'Bentley Boys', een groep jonge, rijke autoliefhebbers die het merk bekendheid gaven tijdens de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw.

Naast het gedetailleerde verslag van de historie van Bentley, bevat het boek ook een vooruitblik op de toekomst van het merk. Dit omvat de ontwikkeling van elektrische en hybride voertuigen, zoals de geplande lancering van hun eerste volledig elektrische auto, en de voortdurende inzet van Bentley voor duurzaamheid en innovatie.

Het Bentley Eeuwfeestboek bevat tevens exclusieve interviews met de huidige en voormalige medewerkers van Bentley, die hun persoonlijke ervaringen en inzichten delen over het werken bij het luxemerk. Verder bevat het boek zeldzame en nooit eerder vertoonde foto's van historische en hedendaagse modellen, evenals conceptauto's die de toekomst van het merk schetsen.

Het Bentley Eeuwfeestboek is niet alleen een prachtig verzamelobject voor autoliefhebbers en Bentley-enthousiastelingen, maar ook een eerbetoon aan de toewijding en het vakmanschap die het merk al een eeuw lang kenmerken. Het boek is een viering van de rijke geschiedenis van het merk en een inspirerend voorbeeld van hoe een onvermoeibare passie voor perfectie en innovatie een automerk naar de top kan brengen en daar kan houden.

Dit luxueuze boek is een perfecte aanvulling op de collectie van iedereen die gefascineerd is door de wereld van auto's en luxe. Het Bentley Eeuwfeestboek biedt een unieke kans om deel uit te maken van de geschiedenis van dit iconische merk en deel te hebben aan zijn voortdurende reis naar grootsheid.

Het Bentley Eeuwfeestboek bevat niet alleen het verleden en de toekomst van het merk, maar het legt ook de focus op de impact van Bentley op de wereld van autosport, luxe en design. Het boek schetst de evolutie van de technologieën en materialen die Bentley door de jaren heen heeft gebruikt en hoe deze veranderingen hebben bijgedragen aan het verbeteren van de prestaties, het comfort en de esthetiek van hun auto's.

Ook wordt er in het boek aandacht besteed aan de samenwerkingen die Bentley is aangegaan met andere grote merken en ontwerpers. Deze samenwerkingen hebben geleid tot unieke en opvallende limited edition-modellen, zoals de samenwerking met kledingmerk Breitling voor de Continental GT Speed Breitling Jet Team Series en de samenwerking met modehuis Ettinger voor een exclusieve reeks Bentley-geïnspireerde lederwaren.

Het Bentley Eeuwfeestboek toont ook de filantropische inspanningen van het merk en de betrokkenheid bij sociale en milieuprojecten, zoals de steun aan de Elton John AIDS Foundation en de Queen's Commonwealth Canopy, een initiatief om bossen wereldwijd te beschermen en te herstellen.

Bovendien belicht het boek de wereldwijde impact van Bentley en zijn trouwe klantenkring, waaronder beroemdheden, royals en invloedrijke zakenmensen die bijgedragen hebben aan de groei en bekendheid van het merk.

Het Bentley Eeuwfeestboek is een waardevol document dat het verleden, heden en de toekomst van een legendarisch automerk vastlegt en de lezer meeneemt op een reis door de tijd. Van de oprichting in 1919 tot de innovatieve plannen voor de toekomst, het boek is een prachtig eerbetoon aan een eeuw van uitmuntendheid in de auto-industrie. Het is een must-have voor autoliefhebbers, historici en iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van luxe en design.

Het Bentley Eeuwfeestboek is een luxueus en omvangrijk werk dat de lezer meeneemt op een reis door de rijke geschiedenis van het iconische Britse automerk. Het boek is onderverdeeld in negen hoofdstukken die verschillende facetten van Bentley's verleden, heden en toekomst belichten:

  • Glorieuze verhalen: Een overzicht van Bentley's meest memorabele momenten, waaronder overwinningen op de 24 uur van Le Mans en de creatie van iconische automodellen.
  • Legendarische personen: Profielen van invloedrijke figuren in de geschiedenis van het bedrijf, zoals oprichter Walter Owen Bentley en de Bentley Boys.
  • Kernwaarden: Een analyse van de waarden die aan de basis liggen van het succes van Bentley, zoals prestaties, ontwerp, zeldzaamheid, vakmanschap en innovatie.
  • Toekomstvisie: Een blik op de plannen van Bentley voor de ontwikkeling van elektrische en hybride voertuigen, en de voortdurende inzet voor duurzaamheid en innovatie.
  • Exclusieve interviews: Persoonlijke ervaringen en inzichten van huidige en voormalige Bentley-medewerkers, die hun passie voor het merk delen.
  • Zeldzame beelden: Een verzameling van nooit eerder vertoonde foto's van historische en hedendaagse modellen, evenals conceptauto's die de toekomst van het merk schetsen.
  • Samenwerkingen en limited editions: Een overzicht van unieke samenwerkingen tussen Bentley en andere grote merken en ontwerpers, resulterend in exclusieve modellen en producten.
  • Filantropie en milieu-initiatieven: Een beschrijving van Bentley's betrokkenheid bij sociale en milieuprojecten, zoals de steun aan de Elton John AIDS Foundation en de Queen's Commonwealth Canopy.
  • Wereldwijde impact en klantenkring: Een blik op de wereldwijde invloed van Bentley en zijn trouwe klanten, waaronder beroemdheden, royals en invloedrijke zakenmensen.


Het Bentley Eeuwfeestboek is een fascinerend eerbetoon aan een eeuw van uitmuntendheid in de auto-industrie en een must-have voor liefhebbers van luxe auto's, geschiedenis en design.