Dit wist je nog niet over Dior, Delvaux en Louis Vuitton

Dior, Delvaux en Louis Vuitton zijn allemaal bekende luxe modemerken, en hier zijn enkele interessante feiten over elk van hen. 

Dior

Christian Dior, de oprichter van het merk, wilde oorspronkelijk diplomaat worden voordat hij modeontwerper werd.

De iconische "Lady Dior"-tas, die al sinds 1995 een paradepaartje is van Dior, werd oorspronkelijk gemaakt als cadeau voor prinses Diana. Ze werd vaak gezien met de tas, vandaar de naam.
In 2019 werd Dior het eerste luxemerk met een duurzame catwalkshow, met recyclebare en composteerbare materialen in het decorontwerp en de materialen.

Delvaux

Delvaux is een Belgisch merk voor luxe lederwaren dat werd opgericht in 1829 en daarmee het oudste luxe lederwarenbedrijf ter wereld is. De kenmerkende handtas van het merk heet de "Brillant", die voor het eerst werd ontworpen in 1958 en sindsdien een populaire stijl is gebleven. Delvaux staat bekend om zijn aandacht voor detail en gebruikt alleen materialen van de hoogste kwaliteit, waarbij elke tas met de hand wordt gemaakt door bekwame ambachtslieden in zijn ateliers in Brussel.

Louis Vuitton

Louis Vuitton werd in 1854 opgericht als een luxe koffer- en lederwarenbedrijf en het merk staat nog steeds bekend om zijn iconische LV-monogrampatroon. Het merk staat bekend om zijn samenwerkingen met kunstenaars en ontwerpers, zoals de samenwerking met kunstenaar Jeff Koons in 2017, waarin zijn interpretaties van beroemde kunstwerken op Louis Vuitton-tassen te zien waren. Louis Vuitton zet zich ook in voor duurzaamheid en in 2021 introduceerde het merk een nieuw milieuvriendelijk leer gemaakt van biologisch katoen en MycoWorks' Fine Mycelium, een duurzaam alternatief voor leer gemaakt van paddenstoelen.

Is er een link of connectie tussen deze 3 merken?

Hoewel er geen directe link of connectie is tussen Dior, Delvaux en Louis Vuitton, zijn alle drie de merken bekende luxe modehuizen die gespecialiseerd zijn in hoogwaardige accessoires en lederwaren. Ze staan allemaal bekend om hun iconische ontwerpen en aandacht voor detail, en hebben een sterke reputatie op het gebied van kwaliteit en vakmanschap. Bovendien hebben alle drie de merken een lange geschiedenis in de mode-industrie, met de oprichting van Louis Vuitton in 1854, Delvaux in 1829 en Dior in 1946. Hoewel elk merk zijn eigen unieke identiteit en stijl heeft, delen ze een toewijding aan luxe en uitmuntendheid die hen heeft geholpen hun status als luxemerken van het hoogste niveau te behouden.

Wie zijn de hoofdontwerpers?

De hoofdontwerpers voor elk merk van september 2021 blijken als volgend:

De huidige creative director van Dior is Maria Grazia Chiuri, die in 2016 de eerste vrouw werd die de functie bekleedde. Voordat Chiuri bij Dior kwam, werkte ze meer dan 20 jaar bij Valentino en heeft ze een frisse, vrouwelijke kijk op de iconische Franse mode gebracht.

De creatief directeur van Delvaux is Christina Zeller, die sinds 2011 bij het bedrijf werkt. Zeller heeft een achtergrond in architectuur en heeft een moderne, architectonische gevoeligheid in de ontwerpen van het merk gebracht.

De artistiek directeur voor de damescollecties van Louis Vuitton is Nicolas Ghesquière, die sinds 2013 bij het merk werkt. Voordat hij bij Louis Vuitton kwam, werkte Ghesquière bij Balenciaga, waar hij werd gecrediteerd voor het revitaliseren van het merk. Ghesquière heeft de ontwerpen van Louis Vuitton een moderne, edgy esthetiek gegeven, terwijl de kenmerkende luxe en het vakmanschap van het merk behouden blijven.

Welk luxe merk verkoopt het best in België?

Volgens een rapport dat in 2020 door Statista werd gepubliceerd, was Louis Vuitton het populairste luxe modemerk in België. In hetzelfde rapport staan Dior en Chanel respectievelijk op de tweede en derde plaats wat betreft populariteit bij Belgische consumenten. Delvaux, een Belgisch merk, is ook bekend en gerespecteerd in het land en heeft een trouwe klantenkring onder degenen die het erfgoed en het vakmanschap van het merk waarderen. Het is vermeldenswaard dat de voorkeuren van consumenten kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, locatie en persoonlijke stijl, dus het is mogelijk dat de populariteit van deze merken in de loop van de tijd kan veranderen. Omzetcijfers van Delvaux, Dior en Louis Vuitton voor 2022 zijn nog niet beschikbaar en zullen waarschijnlijk pas tegen het einde van het jaar of later worden vrijgegeven.

Het is echter vermeldenswaard dat de luxe mode-industrie is getroffen door de wereldwijde COVID-19-pandemie, wat heeft geleid tot lagere consumentenbestedingen en verstoorde toeleveringsketens. Veel merken zijn gedwongen hun strategieën aan te passen als reactie op deze uitdagingen, en het is mogelijk dat dit van invloed kan zijn op de verkoopcijfers voor de branche als geheel. Het is ook vermeldenswaard dat de verkoopcijfers van luxemerken vaak streng worden bewaakt en niet openbaar worden gemaakt, dus het kan moeilijk zijn om nauwkeurige informatie te verkrijgen over de financiële prestaties van individuele bedrijven.