7 luxe foodfestivals die je ooit moet gezien hebben

1. St. Moritz Gastronomisch Festival. Het St. Moritz Gourmet Festival is een van de meest prestigieuze jaarlijkse luxe-evenementen ter wereld over gastronomie en trekt topchefs van over de hele wereld aan. Het festival wordt sinds 1994 elk jaar in januari gehouden in de pittoreske Zwitserse Alpen en biedt bezoekers de kans om voortreffelijke gerechten en wijnen te proeven terwijl ze genieten van het prachtige landschap. Het festival viert gerechten uit alle culturen en keukens. Dit meerdaagse festival staat echter vooral bekend om zijn concentratie op de haute cuisine, ook wel bekend als Franse fine dining. Als je je extra toegeeflijk voelt, biedt dit festival ook de kans om internationale beroemde chef-koks te ontmoeten en te genieten van privé-gastronomische diners. In 2022 bezochten 220 gerenommeerde chef-koks het festival.

2. Madrid Fusie. Als jaarlijkse internationale gastronomische top trekt Madrid Fusion enkele van de grootste namen in de culinaire wereld aan. Het evenement richt zich op creativiteit en innovatie in koken, waarbij topchefs hun nieuwste en beste creaties presenteren aan de aanwezigen. Afgezien van het ongelooflijke eten dat wordt aangeboden, is Madrid Fusión ook een geweldige kans om meer te weten te komen over verschillende culinaire culturen en trends met workshops en complete programma'sdie worden georganiseerd door topchefs over de hele wereld. Met drie Michelinsterren bekroonde chef-koks David Muñoz en Joan Roca waren enkele van de grote namen die presenteerden op Madrid Fusión 2022. Het evenement zal naar verwachting in maart doorgaan in de Avenidadel Partenón, Madrid.

3. Oktoberfest. Oktoberfest is 'swerelds grootste bierfestival, dat jaarlijks wordt gehouden in München, Duitsland. Hoewel het misschien niet het eerste evenement is dat in je opkomt als je aan luxe denkt, heeft het Oktoberfest geen tekort aan premium bieren, wijnen en sterke drank die de smaakpapillen van een kenner zeker zullen bekoren. Het festival vindt plaats gedurende twee weken in september/oktober, met miljoenen bezoekers van over de hele wereld om te genieten van de feestvreugde. Sinds 1810 viert dit traditionele evenement de Beierse cultuur met muziek, dans en natuurlijk tal van authentieke Duitse gerechten zoals braadworst en geroosterde kip of Hendl.

4. DineLA Restaurantweek. Dit evenement DineLA Restaurant Week is een halfjaarlijks evenement dat de culinaire scene van Los Angeles viert met speciaal geprijsde menu'svan enkele van de beste restaurants van de stad. Of je nu op zoek bent naar een informele maaltijd of een luxe dinerervaring, DineLA heeft iedereen iets te bieden. Met meer dan 400 deelnemende restaurants is er een overvloed aan gerechten, zowel nieuw als oud, waaruit u kunt kiezen. DineLA wordt elk jaar in januari twee weken gehouden en is de perfecte gelegenheid om LA'sgevarieerde seizoensaanbod te proeven. Voor een voorproefje van de bruisende culinaire scene van deze bruisende stad thuis, kunt u ook de cateringservices van Gathar in Los Angeles overwegen voor gerechten van wereldklasse zonder een specifieke maand te hoeven wachten.

5. Melbourne Food & Wine Festival. Het 30-jarige Melbourne Food & Wine Festival is een wereldberoemd evenement dat midden maart twee weken duurt. Deze voedselfestivals worden elk jaar in maart gehouden in de pittoreske stad Melbourne en bieden bezoekers de kans om gerechten te proeven van 'swerelds meest opmerkelijke vrouwelijke chef-koks, evenals masterclasses en demonstraties bij te wonen. Van alle luxe evenementen rond gastronomie, is deze ook beroemd om zijn kenmerkende evenement, de recordbrekende World'sLongest Lunch. Daar is een tafel gedekt voor ongeveer 2.000 mensen die samen dineren in een gigantisch, doorlopend feest met een groot aantal hoogwaardige, lokale producten.

6. Singapore Food Festival. Heb je ooit authentieke Singaporese gerechten willen proberen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Welnu, het Singapore Food Festival kan de perfecte introductie zijn. Dit festival biedt een mengelmoes van traditionele en hedendaagse Singaporese gerechten die bezoekers kunnen proeven. Van kiprijst tot chilikrab, er is voor elk wat wils in dit foodie-paradijs. Het goede aan dit festival is dat het niet alleen beperkt is tot eetervaringen. Dit evenement is gericht op toeristen, met gemakkelijk toegankelijke stadswandelingen en zelfs een speciale virtuele rondleiding langs toplocaties in Singapore, zoals Little India. Ook gerechten uit andere buurlanden als de Filippijnen en Maleisië zijn vertegenwoordigd tijdens deze foodfestivals.

7. Etensfestival in Praag. Sinds 2006 prikkelt het Prague Food Festival de smaakpapillen van zowel de lokale bevolking als toeristen. Dit evenement dat de hele dag duurt, toont het beste dat de Tsjechische keuken te bieden heeft, met honderden verschillende kraampjes en stands die overheerlijke en gastronomische gerechten serveren. Dit is uw kans om traditionele en moderne Tsjechische gerechten te proberen, evenals internationale gerechten van enkele van de beste restaurants van Praag. Enkele van de must-try'sop dit festival zijn trdelnik, svickova en klobasa.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.