Zeldzame Gouden Doodle NFT verkoopt voor meer dan 1 miljoen dollar

Doodles is een NFT-collectie die bestaat uit 10.000 unieke digitale afbeeldingen van kunstenaar Burnt Toast. De collectie werd in oktober 2021 voor het eerst verkocht aan het publiek en is sindsdien in waarde gestegen op de secundaire markt. Elke Doodle heeft 100 variaties van unieke eigenschappen zoals gezichten, haar, hoeden, lichaam en achtergronden. Naast het bezit van een Doodle krijgen houders ook toegang tot de Doodles Community Treasury en kunnen ze stemmen voor verschillende ervaringen, campagnes en activeringen.

Op woensdag 2 maart 2023 kocht NFT-verzamelaar Pranksy Doodle #6914 voor 296,69 ETH, wat neerkomt op ongeveer €1,1 miljoen dollar. Deze Doodle had unieke gouden ape-eigenschappen en vestigde een nieuw record voor de hoogste verkoopprijs van een Doodle. Pranksy heeft nu 71 Doodles in zijn collectie van meer dan 30.000 NFT s.

Ook beroemdheden zoals DJ Steve Aoki en Snoop Dogg hebben verschillende Doodles in hun collecties. Op vrijdag 3 maart 2023 kocht Steve Aoki Doodle #2238 voor 269,69 ETH, wat neerkomt op ongeveer €947.000 dollar. De populariteit van Doodles is een positief teken voor het project, aangezien het blijft groeien en uitbreiden. De huidige vloerprijs voor een Doodle is 9,25 ETH (€29.634), terwijl de huidige vraagprijs ongeveer €4,8 miljoen dollar of 1.500 ETH is.

De Doodles Community Treasury biedt houders de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het project en te stemmen over verschillende kwesties. Dit draagt bij aan de betrokkenheid van de gemeenschap en kan het project verder laten groeien en ontwikkelen. De populariteit van Doodles toont ook de groeiende interesse in NFT'sen digitale kunst, die steeds meer aandacht krijgt van zowel verzamelaars als kunstliefhebbers.

De opkomst van NFT'sen digitale kunst heeft de kunstwereld veranderd en heeft nieuwe kansen gecreëerd voor kunstenaars en verzamelaars. NFT'sbieden kunstenaars de mogelijkheid om hun werk digitaal te verkopen, waardoor het potentieel een veel groter publiek kan bereiken dan alleen de traditionele kunstmarkt. Het stelt ook verzamelaars in staat om unieke en waardevolle werken te bezitten die niet fysiek aanwezig hoeven te zijn.

De stijgende waarde van Doodles is opmerkelijk en is een indicatie van de toenemende acceptatie en adoptie van NFT'sin de bredere samenleving. Deze ontwikkeling kan ook een aanzet zijn voor andere kunstenaars en projecten om digitale werken te creëren en op de markt te brengen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan de groei van de NFT-markt.

Hoewel sommigen kritisch staan tegenover NFT'svanwege hun hoge energieverbruik en de impact daarvan op het milieu, werken sommige projecten aan het vinden van oplossingen om deze impact te verminderen. Het is belangrijk dat de NFT-industrie duurzame praktijken blijft ontwikkelen en implementeren om zowel kunstliefhebbers als de planeet te beschermen.

Over het algemeen is de opkomst van NFT'sen digitale kunst een fascinerende ontwikkeling die de kunstwereld blijft veranderen en nieuwe mogelijkheden biedt voor kunstenaars en verzamelaars. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze markt zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Naast de kunstwereld en verzamelaars, hebben NFT'sook de aandacht getrokken van andere sectoren, waaronder de muziekindustrie, sportindustrie en gamingindustrie. Muzikanten, atleten en game-ontwikkelaars zijn begonnen met het uitbrengen van NFT'som hun fans de mogelijkheid te geven om unieke digitale activa te bezitten die hen verbinden met hun idolen en favoriete franchises.

De opkomst van NFT'sheeft ook geleid tot de ontwikkeling van nieuwe platformen en markten die gespecialiseerd zijn in de verkoop en uitwisseling van NFT s. Deze platforms zijn in korte tijd enorm populair geworden en hebben bijgedragen aan de groei van de NFT-markt.

Hoewel NFT'snog steeds een relatief nieuwe technologie zijn, wordt verwacht dat de markt de komende jaren zal blijven groeien en evolueren. Het is belangrijk dat deze ontwikkeling gepaard gaat met verantwoorde en duurzame praktijken om de levensvatbaarheid van de markt op lange termijn te waarborgen.

Al met al zijn NFT'sen digitale kunst een opwindende ontwikkeling die de traditionele kunstwereld uitdaagt en nieuwe mogelijkheden biedt voor kunstenaars en verzamelaars. Het is duidelijk dat deze technologie de manier waarop we kunst bezitten, creëren en waarderen zal blijven veranderen en we kunnen uitkijken naar wat de toekomst zal brengen.

Naast de positieve aspecten van NFT'sen digitale kunst, zijn er ook enkele uitdagingen en risico'sverbonden aan deze nieuwe technologie. Een van de belangrijkste problemen is dat NFT'sgevoelig zijn voor fraude en oplichting, omdat het gemakkelijk is om valse NFT'ste maken en deze te verkopen als authentiek. Het is daarom belangrijk dat verzamelaars en kopers voorzichtig zijn bij het kopen van NFT'sen dat ze de authenticiteit van de NFT'szorgvuldig verifiëren.

Een ander probleem met NFT'sis dat de waarde ervan sterk afhankelijk is van de vraag en de populariteit van het project of de kunstenaar. Dit kan leiden tot zeer volatiele en onvoorspelbare prijzen, wat voor sommige mensen een risico kan vormen. Daarnaast hebben NFT'sook te maken met kritiek op de kwestie van milieuvriendelijkheid en de impact op het energieverbruik.

Ondanks deze uitdagingen blijft de NFT-markt groeien en evolueren. Nieuwe projecten en initiatieven worden gelanceerd en er worden voortdurend nieuwe toepassingen gevonden voor deze technologie. Het is duidelijk dat NFT'sen digitale kunst een belangrijke rol zullen blijven spelen in de kunstwereld en daarbuiten, en we kunnen uitkijken naar hoe deze technologie zich zal ontwikkelen en evolueren in de toekomst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website