Segway onthult TRON geinspireerde Apex H2 hybride waterstof elektrische motorfiets

Segway heeft de Segway Apex H2 aangekondigd, een hybride waterstof- en elektrisch aangedreven conceptmotorfiets. Het voertuig lijkt een vervolg te zijn op de eerder onthulde elektrische Segway Apex-motorfiets en voegt een waterstofbrandstofcel toe aan het ontwerp. Het bedrijf heeft de fiets ontworpen met een nieuw, futuristisch ontwerp, inclusief twee enkelzijdige swingarms die de wielen van de motorfiets vanaf de rechterkant lijken te laten zweven. Segway beweert dat de Apex H2 60 kW (80 pk) vermogen zal produceren en een tijd van 0-100 km/u (0-62 mph) van vier seconden zal bieden, met een topsnelheid van 150 km/u (93 mph), waardoor het geschikt is voor snelwegen. Het bedrijf zegt dat de brandstofbussen die de brandstof leveren verwisselbaar en navulbaar zijn, wat de oplaadtijd mogelijk zou verkorten in vergelijking met een conventionele elektrische motorfiets. Echter, het gebruik van waterstof vereist wel aanzienlijke infrastructuur voor swaps tijdens een reis of de mogelijkheid om jerrycans naar rijders te verzenden om thuis bij de hand te houden voor swaps.

Segway heeft plannen om de fiets daadwerkelijk in productie te nemen, met een tijdlijn van twee jaar voorafgaand aan leveringen in 2023. De prijs van de Apex H2 is geprijsd op ongeveer € 10.700, wat hoger is dan de kosten van een instapmodel Zero elektrische motorfiets en twee keer de prijs van een SONDORS Metacycle, beide elektrische motorfietsen die worden opgeladen door middel van een wandstekker en geen gebruik maken van waterstof.

De toevoeging van waterstof aan het ontwerp van de Segway Apex H2 is bedoeld om de oplaadtijd van de motorfiets te verkorten, wat een van de beperkingen is van conventionele elektrische motorfietsen. De verwisselbare en navulbare brandstofbussen zouden de oplaadtijd aanzienlijk verkorten, waardoor de motorfiets een praktisch alternatief zou zijn voor conventionele brandstofmotorfietsen.

Het ontwerp van de Segway Apex H2 is innovatief en futuristisch, met een unieke uitstraling die het onderscheidt van andere motorfietsen op de markt. Segway heeft aangegeven dat het bedrijf het motorfietsproject serieus neemt en de Apex H2 daadwerkelijk in productie zal nemen. Als het in productie gaat, zal het een van de eerste waterstof-elektrische hybride motorfietsen op de markt zijn.

Hoewel de Segway Apex H2 een innovatief ontwerp heeft en een hybride aandrijfsysteem gebruikt, zijn er nog steeds enkele uitdagingen waarmee het bedrijf te maken zal krijgen als het de motorfiets op de markt brengt. Het gebruik van waterstof vereist aanzienlijke infrastructuur voor swaps tijdens een reis of de mogelijkheid om jerrycans naar rijders te verzenden om thuis bij de hand te houden voor swaps. Bovendien zal de prijs van de Apex H2 hoger zijn dan die van conventionele elektrische motorfietsen, wat een beperking kan zijn voor potentiële kopers.

Het gebruik van waterstof als brandstof voor motorfietsen staat nog in de kinderschoenen en er zijn nog enkele uitdagingen die moeten worden overwonnen voordat het op grote schaal kan worden toegepast. Het opzetten van een infrastructuur voor het leveren van waterstof is bijvoorbeeld een belangrijke uitdaging, aangezien er momenteel nog maar weinig waterstoftankstations zijn.

Ondanks deze uitdagingen zien sommige experts de toekomst van waterstof als een veelbelovende oplossing voor de transportsector. Waterstof kan worden geproduceerd uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne- en windenergie, waardoor het een schone en duurzame brandstof is. Bovendien heeft waterstof een hogere energiedichtheid dan lithium-ion-batterijen, waardoor het mogelijk is om meer energie op te slaan in dezelfde hoeveelheid brandstof.

Het gebruik van waterstof als brandstof voor motorfietsen kan dus een interessante optie zijn voor de toekomst van de transportsector, vooral als de infrastructuur verder wordt ontwikkeld en de kosten van de technologie dalen. De Segway Apex H2 is een voorbeeld van een innovatieve motorfiets die gebruik maakt van waterstof als brandstof en kan bijdragen aan het bevorderen van de ontwikkeling van waterstofaangedreven voertuigen.

Al met al is de Segway Apex H2 een interessant concept dat de mogelijkheden verkent van waterstof als brandstof voor motorfietsen. Hoewel het nog niet bekend is of de fiets daadwerkelijk in productie zal gaan en hoe deze zal worden ontvangen door consumenten, geeft het concept aan dat Segway serieus nadenkt over innovatieve oplossingen voor de transportsector.

Het is echter nog maar de vraag of de Segway Apex H2 daadwerkelijk in productie zal gaan, aangezien het slechts een concept is en er geen garantie is dat het daadwerkelijk op de markt zal worden gebracht. De vraag is ook of waterstof-elektrische hybride motorfietsen een betere oplossing zijn dan snelladende elektrische motorfietsen.

Segway TRON Apex H2 hybride waterstof elektrische motorfiets

Merk: Segway Model: Apex H2 Type: hybride waterstof- en elektrisch aangedreven conceptmotorfiets

Aandrijfsysteem:

 • Hybride aandrijfsysteem met waterstofbrandstofcel en elektrische motor
 • Verwisselbare en navulbare brandstofbussen
 • Vermogen: 60 kW (80 pk)
 • Acceleratie: 0-100 km/h (0-62 mph) in 4 seconden
 • Topsnelheid: 150 km/u (93 mph)


Frame en ophanging:

 • Futuristisch ontwerp met twee enkelzijdige swingarms
 • Achterschokdemper met instelbare demping en veervoorspanning
 • Voorvork met instelbare demping


Remmen:

 • Dubbele remschijven vooraan
 • Enkele remschijf achteraan
 • ABS


Afmetingen:

 • Lengte: 2080 mm
 • Breedte: 840 mm
 • Hoogte: 1140 mm
 • Wielbasis: 1420 mm
 • Zithoogte: 790 mm


Gewicht:

 • 249 kg (incl. brandstofbussen)


Prijs:

 • Ongeveer € 10.700 (geschat)

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...