Samsung onthult innovatieve nieuwe Galaxy Note Edge phablet

Terwijl de aandacht voornamelijk gericht is op de release van de iPhone 6, heeft Samsung stilletjes zijn nieuwe Note Edge-phablet onthuld. Dit geavanceerde toestel, dat samen met de Note 4 werd gepresenteerd, valt op door zijn opvallende gebogen scherm aan de zijkant.

De Note Edge deelt veel van zijn technische specificaties met de Note 4, maar het unieke kenmerk van het gebogen gedeelte van het scherm aan de rechterkant is wat dit toestel echt interessant maakt. Het gebogen deel van het scherm, dat onafhankelijk van het hoofdscherm werkt, creëert een visueel effect dat lijkt op een overloopzwembad. Dit voegt nog eens 160 pixels toe aan de al indrukwekkende totale resolutie van 1.600 x 2.560 pixels.

Het gebogen gedeelte van het scherm kan afzonderlijk worden ingeschakeld en fungeert als een secundair meldingsscherm. Het toont informatie zoals de tijd, alarmen en nieuwskoppen, wat erg handig kan zijn zonder het hoofdscherm aan te hoeven raken. Bovendien biedt de gebogen rand extra functionaliteit bij het gebruik van verschillende functies of apps. Bijvoorbeeld, bij het maken van een foto is het niet nodig om het hoofdscherm aan te raken om de foto vast te leggen.

De Note Edge zal later dit najaar beschikbaar zijn in de Verenigde Staten bij bekende providers zoals AT&T, Verizon, Sprint en T-Mobile. De prijzen zullen op een later tijdstip worden aangekondigd, maar gezien de innovatieve technologie en geavanceerde functies van de Note Edge, wordt verwacht dat het een premium prijskaartje zal hebben. Het is een opwindende toevoeging aan Samsung'sline-up van mobiele apparaten en biedt gebruikers een unieke en revolutionaire ervaring op het gebied van smartphone-technologie.

Het gebogen scherm van de Samsung Note Edge heeft niet alleen een esthetisch aantrekkelijke uitstraling, maar biedt ook functionele voordelen voor gebruikers. Het secundaire gebogen gedeelte kan worden aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker en biedt snel toegang tot veelgebruikte apps, contacten en meldingen.

Daarnaast beschikt de Note Edge over krachtige hardware, waaronder een quad-core processor en voldoende RAM-geheugen om soepele prestaties te garanderen. Met de S Pen-functionaliteit kunnen gebruikers nauwkeurig en intuïtief schrijven en tekenen op het scherm. Bovendien ondersteunt de phablet snelle oplaadtechnologie, zodat je binnen een mum van tijd weer klaar bent voor gebruik.

De Note Edge biedt ook een geavanceerd camerasysteem, met een hoge resolutie hoofdcamera en tal van handige functies zoals optische beeldstabilisatie en geavanceerde opnamemodi. Het toestel ondersteunt ook draadloos opladen, waardoor het gemakkelijk is om de batterij op te laden zonder gedoe met kabels.

Met zijn innovatieve ontwerp en geavanceerde functies is de Samsung Note Edge een krachtige en unieke phablet die opvalt in de steeds groter wordende markt van mobiele apparaten. Het biedt gebruikers een geheel nieuwe manier om informatie te bekijken en te interageren met hun toestel.

  • Samsung Note Edge 16GB: Dit basismodel van de Note Edge-serie biedt 16GB interne opslagruimte. Het heeft een krachtige processor, een groot scherm met het kenmerkende gebogen gedeelte en een geavanceerd camerasysteem. De prijs van dit model begint bij ongeveer €599.

  • Samsung Note Edge 32GB: Het 32GB-model van de Note Edge-serie biedt dubbele opslagcapaciteit ten opzichte van het basismodel. Dit zorgt voor meer ruimte om apps, foto s, video'sen andere bestanden op te slaan. De prijs van dit model begint bij ongeveer €699.

  • Samsung Note Edge Plus: De Note Edge Plus is een geüpgraded versie van de originele Note Edge, met verbeterde specificaties en functies. Het beschikt over meer RAM-geheugen, uitgebreide opslagruimte en mogelijk extra functies zoals een verbeterde S Pen en een grotere batterijcapaciteit. De prijs van de Note Edge Plus kan variëren, afhankelijk van de specifieke configuratie en beschikbaarheid.

  • Samsung Note Edge Pro: De Note Edge Pro is het meest geavanceerde model in de Note Edge-serie. Het biedt een krachtige processor, een hoogwaardig camerasysteem, uitgebreide opslagmogelijkheden en verbeterde beeldschermtechnologie. De prijs van de Note Edge Pro kan aanzienlijk hoger liggen dan de andere modellen, afhankelijk van de specificaties en extra functies.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.