Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 oktober 2022 en daarom onthult Prada haar nieuwste maandelijkse Timecapsule Collection-collectie, vergezeld van een cadeau.

De NFT October Timecapsule haalt nog steeds inspiratie uit de geschiedenis van Prada, waarbij gebruik wordt gemaakt van luxe geüpcyclede stoffen uit de iconische archiefgemeenschap van het merk vormt de kern van Prada'sTimecapsule-initiatief — een lid van de exclusieve Crypted NFT-community van Prada had de kans om deel te nemen aan een unieke ervaring met Prada toen de collectie Lente/Zomer 2023 werd gepresenteerd tijdens de Milan Fashion Week.

Deze maand krijgen houders van Timecapsule NFT, na hun aanvraag op Discord, de kans om de 'Prada Extends' in Miami bij te wonen, een feest van cultuur, muziek en toonaangevende creatieve figuren en gemeenschappen van over de hele wereld, samengesteld door elektronische muzikant en Prada-medewerker Richie Hawtin aka Plastikman. Prada kondigde de release aan van haar vijfde Timecapsule NFT-collectie, die gekoppeld is aan zowel een genderneutraal fysiek product als een begaafde NFT.

Een belangrijk designelement van dit nieuwste Timecapsule-shirt is de geüpcyclede stof uit de Prada-archieven waaruit het is samengesteld. Deze iconische printmaterialen krijgen een nieuw leven in dit unieke shirtontwerp, in lijn met de duurzaamheidsstrategie van het merk, die de nadruk legt op circulariteit. Dit shirt, #34 in de Timecapsule Collection, is versierd met de kalendermaand „oktober”. Het is voorzien van strandprints op dubbelzijdig satijn, gecombineerd met bloemmotieven van pure zijde uit de archieven van de Prada Spring/Summer 2003 collectie. Het heeft ook een contrasterend stikpatroon, geïnspireerd op kledingstukken uit de Prada lente/zomer 2015 modeshow; evenals een rauw uitgesneden onderkant- en mouwbodems, in navolging van de accenten van de kledingstukken die werden tentoongesteld tijdens de Prada lente/zomer 2010 show The Timecapsule is een maandelijks online evenement: 24 uur lang, op de Elke eerste donderdag van de maand wordt op prada.com in zeer beperkte hoeveelheden een exclusief artikel in geselecteerde markten beschikbaar gesteld. Elk Timecapsule-item in beperkte oplage is voorzien van een eigen uniek serienummer. Bij levering kunnen de klanten hun NFT inwisselen.

De NFT zal de details van de druppel bevatten, evenals het serienummer van het bijbehorende fysieke item, waardoor een directe relatie ontstaat tussen het digitale en het fysieke item. Op deze manier zijn Prada-klanten ervan verzekerd dat de schaarste van hun NFT overeenkomt met de exclusiviteit van hun Timecapsule-aankoop.

Eigenaren van Timecapsule Collection NFT maken deel uit van een exclusieve groep en komen in aanmerking om deel te nemen aan unieke activiteiten en ervaringen. In september werd in Milaan een Prada Timecapsule NFT-houder gehost voor een exclusieve Prada-ervaring, bestaande uit een uitnodiging voor de Prada lente/zomer 2023, een Prada-look geselecteerd in een van de winkels van Prada in Milaan, een privérondleiding door Fondazione Prada, een diner met Michelin-sterren en een vijf sterrenhotel voor de reis. Later deze maand krijgen houders van Timecapsule NFT-houders de kans om 'Prada Extends' in Miami bij te wonen - een feest van cultuur, muziek en toonaangevende creatieve figuren en gemeenschappen van over de hele wereld, gecureerd elektronisch muzikant en Prada-medewerker Richie Hawtin aka Plastikman - op hun RSVP op Discord.

De Prada Timecapsule drop is beschikbaar voor klanten in Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, het Chinese vasteland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongkong S.A.R., Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, Republiek Korea, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan (China), Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, slechts 24 uur, vanaf 6 oktober 2022 om 15.00 uur CEST.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.