Givenchy lanceert NFT-collectie in samenwerking met graficus Chito

Givenchy, onder leiding van creatief directeur Matthew M. Williams, betreedt het digitale modelandschap met een nieuwe NFT-collectie in samenwerking met de graficus Chito. Deze onderneming is de tweede keer dat het duo samenwerkt, na hun succesvolle samenwerking voor Givenchy'slente 2022 pre-collectie.

De serie bevat 15 NFT'smet opvallende airbrush-personages en symbolen, die ook werden gebruikt voor Givenchy'slente 2022 pre-collectie. De NFT'szijn ontwikkeld door Williams en Chito en worden op 23 november te koop aangeboden op het NFT-platform OpenSea.

'Ik wilde deze nieuwe en opwindende ruimte van NFT'sverkennen', zei Williams. 'Het feit dat Chito al actief is in het ecosysteem maakte het voor ons nog natuurlijker om samen te werken aan deze beperkte serie en onze collectieve visie voor Givenchy nog verder te brengen.'

Naast de aankoop van de NFT'skrijgen kopers ook toegang tot een virtueel evenement dat wordt gehouden in samenwerking met het online modemagazine Dazed, waarin de inspiratie achter de collectie wordt besproken. De prijzen van de NFT'szijn nog niet bekendgemaakt.

De NFT-collectie bestaat uit 15 unieke digitale kunstwerken, elk met hun eigen unieke kenmerken en symbolen. De personages in de kunstwerken zijn gecreëerd met airbrush-technieken, die een opvallend contrast en diepte creëren. Elk kunstwerk heeft een beperkte oplage van slechts één exemplaar en is gecertificeerd op de blockchain.

De samenwerking tussen Givenchy en Chito is niet de eerste keer dat een luxe modehuis de wereld van NFT'sbetreedt. Andere merken, zoals Gucci en Louis Vuitton, hebben ook NFT-collecties uitgebracht om de digitale markt te verkennen en hun merk te versterken.

Het verkennen van NFT'sis een slimme zet voor Givenchy, omdat deze nieuwe digitale kunstvorm steeds populairder wordt bij verzamelaars en kunstliefhebbers. Bovendien biedt het merk een nieuwe manier om hun creativiteit te uiten en hun klanten te betrekken bij het ontwerpproces.

De Chito x Givenchy NFT-collectie zal beschikbaar zijn op het NFT-platform OpenSea, waar het publiek kan bieden op de kunstwerken. De prijs voor elk kunstwerk zal afhangen van de biedingen, maar gezien de exclusiviteit en het merk achter de collectie, kunnen de prijzen hoog oplopen.

De lancering van de NFT-collectie is ook een kans voor Givenchy om zijn merkbekendheid te vergroten en een nieuwe doelgroep aan te spreken. Met de groeiende populariteit van NFT s, zal de digitale collectie zeker de aandacht trekken van zowel kunstverzamelaars als modefanaten.

Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe modemerken de opkomende NFT-markt betreden en zich op de digitale wereld richten om nieuwe manieren te vinden om hun creativiteit en merk te presenteren en te verkopen.

NFT-collectie

 • Chito x Givenchy - Airbrush Girl 1: Deze NFT toont een opvallend airbrush-meisje in een verbluffend kleurrijk en gedetailleerd ontwerp dat zeker de aandacht trekt.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Girl 2: Deze NFT toont een ander airbrush-meisje in een uniek ontwerp dat een gevoel van beweging en snelheid uitstraalt. Het kleurenschema is subtieler dan bij de andere meisjes, maar toch zeer aantrekkelijk.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Girl 3: Dit meisje in een futuristisch ontwerp met strakke lijnen en een lichtblauw kleurenschema straalt een gevoel van kracht en vastberadenheid uit.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Girl 4: Dit meisje is afgebeeld in een roze en paars kleurenschema met gedetailleerde patronen en een opvallende uitstraling.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Girl 5: Dit meisje toont een ingewikkeld airbrush-ontwerp met een opvallend kleurenschema van zwart, rood en wit.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Boy 1: Deze NFT toont een opvallend airbrush-jongen in een gedurfd, zwart-wit ontwerp met een duidelijk grafische uitstraling.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Boy 2: Dit ontwerp van een airbrush-jongen toont een subtielere kleurenschema van blauw en groen, en heeft toch nog steeds een impactvol ontwerp.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Boy 3: Dit ontwerp van een airbrush-jongen met rode en gouden tinten, toont een gedetailleerd en intrigerend ontwerp dat de aandacht trekt.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Boy 4: Dit ontwerp van een airbrush-jongen in een zwart-wit kleurenschema met een opvallend patroon is grafisch en interessant.

 • Chito x Givenchy - Airbrush Boy 5: Dit ontwerp van een airbrush-jongen heeft een opvallende blauwe kleur en een complex ontwerp dat doet denken aan een sci-fi-uitstraling.

 • Chito x Givenchy - Givenchy Symbol: Dit NFT toont het iconische Givenchy-logo in een opvallende en eigentijdse stijl.

 1. Chito x Givenchy - Givenchy Symbol with Airbrush Girl: Dit NFT combineert het Givenchy-logo met het ontwerp van een van de airbrush-meisjes, wat zorgt voor een unieke en coherente esthetiek.

 • Chito x Givenchy - Givenchy Symbol with Airbrush Boy: Dit NFT combineert het Givenchy-logo met het ontwerp van een van de airbrush-jongens, wat zorgt voor een interessante en grafische esthetiek.

 • Chito x Givenchy - Givenchy Airbrush Symbol Animation: Dit NFT is een animatie van het Givenchy-logo dat is verweven met de airbrush-ontwerpen van zowel de meisjes als de jongens. Het levert een unieke kijkervaring op die de kijker meeneemt in een visueel verbluffende wereld van kleuren en beweging.
   
 • De Chito x Givenchy NFT-collectie is een opmerkelijke samenwerking tussen mode en kunst, die het beste van beide werelden combineert. Elk stuk uit de serie is uniek en kenmerkt zich door het gebruik van airbrush-ontwerpen en symbolen, die een harmonieus geheel vormen met het Givenchy-logo. De collectie is ontwikkeld door creatief directeur Matthew M. Williams en graficus Chito en toont hun gedeelde visie voor Givenchy.


Deze beperkte serie van 15 NFT'swordt op 23 november te koop aangeboden op het NFT-platform, OpenSea. Dit is een bijzondere kans voor verzamelaars en liefhebbers van zowel mode als kunst om een uniek en waardevol stuk in handen te krijgen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.