Christian Dior betreedt de metaverse met aanpasbare Avatars

Het Franse modehuis Christian Dior gaat de digitale weg in en heeft een samenwerking aangekondigd met het avatar-platform Ready Player Me. Via deze samenwerking zullen consumenten hun eigen digitale avatar kunnen creëren en deze tot leven zien komen in verschillende merk-geïnspireerde omgevingen. Door dit te doen, krijgen gebruikers automatisch de mogelijkheid om een van de exclusieve geuren van Dior te kopen.

De hub, die beschikbaar is voor alle Ready Player Me-gebruikers, zal ook consumenten verbinden met meer dan 300 apps en games die momenteel met het platform zijn geïntegreerd. De parfumtrend maakt momenteel een exponentiële groei door op het vasteland en deze samenwerking speelt slim in op deze trend.

Het modehuis heeft al een AI-personage gecreëerd voor hun ambassadeur Jing Tian, die de show van het label in Griekenland bijwoonde. Dior heeft ook een samenwerking aangekondigd met de populaire photoshop-app Meitu, die een AI-make-up-artiest-functie bevat die make-up afstemt op de kenmerken van een gebruiker en make-uplessen biedt.

Deze nieuwste samenwerking toont de voortdurende toewijding van Dior aan innovatie. Interactieve ervaringen zijn namelijk de op één na beste manier om de aandacht van netizens te trekken. De luxe mode-industrie blijft digitale technologieën omarmen en Dior is hierin geen uitzondering.

Naast deze digitale initiatieven heeft Dior onlangs ook een kunsttentoonstelling aangekondigd in Shenzhen, die veel aandacht kreeg op Weibo. Eerder lanceerde het modehuis ook al een capsulecollectie met sneeuwthema, vergelijkbaar met Prada.

De samenwerking met Ready Player Me toont dat het metaverse nog steeds een relatief nieuw concept is voor consumenten. Toch zal deze innovatieve benadering van de luxe mode-industrie zeker worden gewaardeerd door consumenten die op zoek zijn naar nieuwe en spannende manieren om zich te engageren met hun favoriete merken.

Dior is niet het enige modehuis dat de digitale route inslaat. Steeds meer merken zien de voordelen van interactieve en digitale ervaringen in en spelen in op de veranderende consumententrends. Zo hebben merken als Gucci en Louis Vuitton in het verleden al interactieve campagnes gelanceerd en digitale pop-ups georganiseerd.

Het is duidelijk dat de luxe mode-industrie blijft evolueren en zich aanpast aan de veranderende markt en consumententrends. Met deze nieuwste samenwerking zet Dior weer een stap in de digitale toekomst.

Over het Avatar-platform Ready Player Me

Ready Player Me is een avatar-platform waarmee gebruikers hun eigen digitale avatar kunnen maken en deze kunnen gebruiken in verschillende apps en games die momenteel met het platform zijn geïntegreerd. Het platform is ontworpen om een meer gepersonaliseerde en interactieve gebruikerservaring te bieden en wordt gebruikt door verschillende bedrijven in verschillende sectoren, waaronder mode. Door samen te werken met Dior, kunnen gebruikers hun digitale avatar nu ook zien in verschillende merk-geïnspireerde omgevingen en krijgen ze de mogelijkheid om een van de exclusieve geuren van Dior te kopen.

Daarnaast biedt het platform ook een hub waar gebruikers toegang hebben tot meer dan 300 apps en games die momenteel met het platform zijn geïntegreerd. Hierdoor kunnen gebruikers hun digitale avatar op verschillende manieren gebruiken en op verschillende platforms inzetten.

Ready Player Me is onderdeel van het bredere concept van de metaverse, waarin gebruikers digitale avatars kunnen gebruiken om te communiceren en te interageren met elkaar en met verschillende merken en producten. Het is een snelgroeiend concept en wordt gezien als de toekomst van digitale ervaringen en e-commerce.

Door samen te werken met Ready Player Me, toont Dior hun toewijding aan innovatie en het inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen in de digitale wereld. Dit stelt het modehuis in staat om nieuwe doelgroepen aan te spreken en een meer gepersonaliseerde en interactieve gebruikerservaring te bieden aan hun klanten.

Naast de samenwerking met Ready Player Me heeft Dior ook samengewerkt met andere technologiebedrijven, zoals de populaire photoshop-app Meitu, om nieuwe digitale ervaringen en interactieve functies aan te bieden aan hun klanten. Door deze samenwerkingen blijft Dior zichzelf positioneren als een vooruitstrevend en innovatief merk in de mode-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...