Dolce & Gabbana lanceert #DGFamily NFT

Na de introductie van de DGFamily NFT-gemeenschap in samenwerking met UNXD, kondigde Dolce & Gabbana de uitbreiding aan van hun NFT-wereld op de Polygon blockchain. Verzamelaars kunnen zich bij het Italiaanse merk aansluiten op een reis naar de Metaverse en daarbuiten om mode te ervaren. Dolce&Gabbana Family-leden krijgen toegang tot een reeks exclusieve drops, waaronder een exclusieve Dolce & Gabbana swag-kit, die zowel digitale als fysieke wearables bevat.

Deze unieke ontwerpen zijn nergens anders te vinden. DGFamily Boxes zijn digitale verzamelobjecten (NFT's) die ook functioneren als niveaus van het lidmaatschap van het Dolce&Gabbana-universum. Terwijl Dolce&Gabbana de grenzen verlegt van luxe en cultuur in de metaverse, krijgen DGFamily-leden speciale digitale, fysieke en ervaringsgerichte voordelen. DGFamily dozen zijn gemaakt in drie lagen, die elk gebaseerd zijn op de oude Italiaanse Carretto-stijl.

De lagen zijn zwart, goud en platina. De Black Box is gedurfd en raadselachtig. Het geeft u toegang tot het initiële niveau van de DGFamily, waaronder exclusieve digitale/fysieke Dolce&Gabbana-kledingdruppels, een reeks digitale/metaverse-evenementen en andere incentives zoals een Dolce&Gabbana-swag-pakket. De Gold Box is luxueuzer, glanzend en exclusiever dan de Black Box. Het wordt geleverd met alle voordelen van de Black Box, plus toegang tot nog meer exclusieve Dolce&Gabbana-drops en uitnodigingen voor tal van IRL-evenementen. Een premium Dolce&Gabbana swag-pakket met speciale kicks is ook inbegrepen.

De Platinum Box is de meest elite en het toppunt van de DGFamily-gemeenschap en is alleen beschikbaar via speciale toegang. Het wordt geleverd met alle voordelen van de Gold Box, plus toegang tot de meest exclusieve drops en IRL-ervaringen, waaronder een exclusieve Dolce&Gabbana offsite. Een toenemend aantal merken waagde zich de afgelopen maanden in NFT's. Prada, het luxe Italiaanse modemerk, en Adidas, de krachtpatser van sportkleding, onthulden in januari hun eerste samenwerking NFT-project op de Polygon-blockchain.

Adidas kondigde een samenwerking aan met Prada om Adidas te lanceren voor Prada Re-Source, een door gebruikers gegenereerd NFT-kunstinitiatief. Polygon heeft onlangs zijn verbinding met Filecoin verdiept en begon subsidies en hackathons aan te bieden om ontwikkelingsteams en NFT-projecten met behulp van Polygon blockchain te helpen communiceren met Filecoin en het InterPlanetary File System (IPFS). Naast NFT's zijn merken ook begonnen met het verkennen van de Metaverse. Gucci werkte onlangs samen met The Sandbox om een niet bekendgemaakte grootte grond te kopen, om hun virtuele showroom op te zetten.

Naast Dolce&Gabbana, Prada, Adidas en Gucci, hebben andere merken en kunstenaars ook de opkomst van NFT's en de metaverse opgemerkt. Een van de meest opvallende voorbeelden is Beeple, een digitale kunstenaar die in maart 2021 een NFT-veiling bij Christie's hield en meer dan $ 69 miljoen ophaalde voor zijn digitale kunstwerk "Everydays: The First 5000 Days". Dit vestigde een nieuw record voor de duurste NFT ooit verkocht.

Andere merken die zich hebben gewaagd aan NFT's zijn onder meer Louis Vuitton, die een serie van 10.000 NFT's uitbracht in samenwerking met het blockchain-ecosysteem van Dapper Labs genaamd NBA Top Shot, en Nike, die in augustus 2021 aankondigde dat het een nieuw digitaal platform zal lanceren voor het aanbieden van NFT's van zijn populaire sneakers.

De opkomst van NFT's heeft ook de aandacht getrokken van traditionele kunstinstituten, zoals het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, dat in maart 2021 zijn eerste NFT-kunstwerk kocht van de digitale kunstenaar Mad Dog Jones. De opkomst van NFT's en de metaverse heeft geleid tot een nieuwe manier voor merken, kunstenaars en instellingen om te experimenteren met digitale kunst, verzamelobjecten en ervaringen, en heeft de deur geopend naar nieuwe kansen voor creativiteit en innovatie in de digitale ruimte.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...