Kering Group investeert in cryptocurrencies met focus op Web3

Kering Group heeft onlangs geïnvesteerd in een fonds van €1,5 miljard gericht op het ondersteunen van de groei van Web3, de volgende iteratie van internet. Kering was een van de investeerders achter Katie Haun's cryptofonds Haun Ventures, gelanceerd in maart, onthulde chief client en digital officer Gregory Boutté vrijdag in een presentatie in het Kering Imagination Lab, de hub van het bedrijf voor digitale innovatie in Parijs.

En het maakte onlangs de sprong naar digitale valuta door klanten de mogelijkheid te geven om in cryptocurrencies te betalen in Gucci-winkels, aanvankelijk in belangrijke Amerikaanse vlaggenschepen. Balenciaga zal dit voorbeeld „op handen” volgen en zal ook cryptocurrency-betalingen accepteren op zijn e-commercesite via de gespecialiseerde betalingsdienst BitPay.

Boutté verwierp de recente volatiliteit als par voor de cursus. „We zijn ervan overtuigd dat cryptocurrencies hier zijn om te blijven”, zei hij. „Er is veel rijkdom gecreëerd rond deze valuta's. Sommige van onze klanten die deze valuta bezitten, willen ze graag kunnen gebruiken om onze producten te kopen, dus om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden, is het logisch om deze optie aan te bieden. ” Hij merkte op dat Kering een „test and learn” -benadering heeft en de ontwikkelingen bij Gucci, die de optie twee weken geleden lanceerde, nauwlettend in de gaten zou houden, evenals Balenciaga, voordat hij besloot het betalingssysteem uit te breiden naar andere merken.

Kering voltooide vorig jaar het proces van internalisering van zijn e-commerceactiviteiten, die goed zijn voor 15 procent van de totale inkomsten, door Balenciaga en Bottega Veneta te integreren. Via het Kering Ventures-fonds doet de groep minderheidsinvesteringen in start-ups of technologieën die gericht zijn op het bedienen van de luxe klant van de toekomst. Haun is voormalig partner bij Silicon Valley durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz, en leidinggevenden van Kering, waaronder voorzitter en chief executive officer François-Henri Pinault, ontmoette ook Marc Andreessen, een van de meest gerespecteerde ondernemers in de branche, tijdens een recente reis naar Californië naar het potentieel van de metaverse voor zijn bedrijf verkennen.

Afzonderlijk werkte Kering vorig jaar samen in een fonds dat werd gelanceerd door beleggingsonderneming Cathay Capital dat investeert in Chinese bedrijven in een vroeg stadium met een hoog groeipotentieel in de consumptiegoederen- en detailhandel. „Over China en het onderwerp Web3 en cryptocurrencies vinden we dat we moeten leren, dus we willen samenwerken met mensen die deze gebieden beter kennen dan wij, om met hen te kunnen uitwisselen over onderwerpen van gemeenschappelijk belang, en voor hen om ons te helpen formaliseren hoe deze technologieën of regio's zich daaraan kunnen aanpassen, Zei Boutté.

Het Kering Imagination Lab, dat een jaar geleden werd geopend en de thuisbasis is van 200 werknemers, organiseert op 20 en 21 juli een hackathon waar werknemers worden aangemoedigd om hun ideeën in te dienen over hoe Web3 het luxebedrijf kan stimuleren. Een jury onder leiding van Pinault zal een winnaar aanwijzen, wiens idee kan worden geïmplementeerd door een van de labels van de groep. Boutté legde uit hoe innovatie en gegevens werden gebruikt in elke fase van de activiteiten van Kering, van 3D-productontwerp, dat nu wordt gebruikt om tussen 30 en 40 procent van de overdrachtsstijlen te ontwikkelen, tot machine-learning-algoritmen die Gucci's planners helpen inventaris in winkels te plaatsen met maximaal 20 procent meer nauwkeurigheid dan voorheen. „Digitaal gaat niet alleen over e-commerce. Het kan relevant zijn voor elke dimensie in onze waardeketen”, zei hij. „Ik denk dat we hier veel voor lopen op de curve, en we hebben een zeer open benadering van innovatie. ”

Kering brengt ook zijn „test and learn” -benadering naar de metaverse, waarbij Gucci een digitale versie van zijn Dionysus-tas op Roblox verkoopt, en Balenciaga samenwerkt met Fortnite van Epic Games. „Er zijn elke maand 2,5 miljard mensen die videogames spelen, die in deze metaverse zitten, die deze platforms gebruiken en veel tijd doorbrengen in deze virtuele werelden. We geloven dat deze virtuele werelden steeds meeslepender en aanwezig zullen zijn in ons leven,” zei Boutté. „We denken dat met name Web3 en NFT's een echte verstoring vertegenwoordigen en we willen de kern vormen van deze verstoring.”


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...