Louis Vuitton lanceert nieuwe NFTs

Na de introductie van Louis, The Game afgelopen augustus, die spelers beloonde met de kans om historische ansichtkaart NFT's te winnen, heeft Louis Vuitton nieuwe avonturen en nieuwe NFT-beloningen toegevoegd aan zijn zelfstandige game-app, en investeerde het verder in zijn virtuele platform.

Het NFT-project heeft tot doel spelers te informeren over de 200-jarige geschiedenis van het merk, en gaat opnieuw over op willekeurig bekroonde gratis NFT's in plaats van een veiling of geprijsde verkoop. Net als bij de eerste iteratie krijgen spelers die een bepaalde drempel bereiken de kans om zich te kwalificeren voor een NFT-loterij. De loterij, die loopt tot 4 augustus, zal in totaal 10 nieuwe NFT's verspreiden met het personage van de game, Vivienne, die een antropomorfisme is van het monogram van het bedrijf.

De NFT's portretteren Vivienne in verschillende looks, en zullen draagbaar zijn op verschillende platforms en functioneren als avatar op sociale netwerken, vergelijkbaar met een LV PFP. Het project combineert een aantal thema's die een integraal onderdeel zijn geweest van de deelname van luxe aan vroege Web3-experimenten. Games hebben een manier gevonden om de betrokkenheid en affiniteit bij jongere consumenten te vergroten en tegelijkertijd virtuele werelden te testen.

PFP's zijn ondertussen een digitale erebadge geworden die status, gemeenschap en culturele relevantie vertoont. Louis Vuitton's aanpak weerspiegelt relatieve voorzichtigheid bij het omarmen van digitale mode- en metaverse-principes: door een eigen spel te creëren, spelers te belonen voor het leren over de geschiedenis en gratis NFT's weg te geven, heeft het meer controle over het milieu en voorkomt het dat het zijn digitale goederen moet prijzen.

De game, die beschikbaar is op Android en Apple, is volgens het merk twee miljoen keer gedownload. Er zijn twee nieuwe niveaus, die toegankelijk zijn voor degenen die eerder het eerste niveau met succes hebben voltooid. Spelers moeten 16 pagina's ophalen uit een manuscript van Louis Vuitton, details verzamelen over het leven van de oprichter en de oprichting van het merk.

Het merk plant ook fysieke ervaringen van Louis: The Game in het familiehuis Louis Vuitton in Asnières en Los Angeles, hoewel het geen verdere details deelde. Deze strategie is vergelijkbaar met de eerste iteratie, waarin spelers de kans kregen om in totaal 30 ansichtkaarten (10 elk van de drie ontwerpen) te winnen met informatie over het verleden van Louis Vuitton naast een recente show.

De NFT's, die zijn gemaakt in samenwerking met evenementenstartup Wenew Labs (opgericht door Beeple-kunstenaar Mike Winkelmann) en geslagen uit de Louis Vuitton Ethereum-portemonnee. Net als bij de lancering van de eerste game, werkte Wenew Labs samen met Possible, het zusterbedrijf, om het slimme contract voor deze tweede ronde NFT-weggeefacties te ontwikkelen en in te zetten.

De NFT's van de eerste drop zijn allemaal toegekend, maar Louis Vuitton bood niet meteen aanvullende details. Gucci werkte ook samen met Wenew Labs aan zijn recente 10KTF-project dat populaire PFP's kleedt in digitale Gucci.

Hoewel Bernard Arnault, CEO van LVMH, in januari de aandacht heeft getrokken voor opmerkingen dat hij voorzichtig is met de metaverse bubbel, hebben het bedrijf en zijn maisons nog steeds verschillende projecten uitgebracht, naast het speerpunt van non-profit Aura Blockchain Consortium.

Arnault's zoon Alexandre Arnault, executive VP product en communicatie bij Tiffany & Co., begon de interesse in fysieke, aangepaste hangers gemaakt voor Cryptopunks-eigenaren te evalueren nadat ze lid waren geworden van de Cryptopunks-gemeenschap met een nieuwe profielfoto.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...