Bentley vintage Ride-on - een iconisch speelgoed geïnspireerd door de Bentley Blower Erfenis

Geïnspireerd door de rijke erfenis van Bentley Blower, introduceert Bentley de Blower Ride-On, een uniek speelgoed dat de harten van kinderen tussen de 2 en 5 jaar zal veroveren - mogelijk de toekomstige klanten? Dit iconische speelgoed is gebaseerd op de Bentley Blower, een monumentaal model dat teruggaat tot de jaren 1920. Hoewel dit niet het typische voertuig is dat Bentley produceert, straalt het toch de onmiskenbare kwaliteit uit waar de Britse autofabrikant bekend om staat.

De speelgoedauto is vervaardigd uit massief tulpenhout, geverfd in de iconische Britse hoogglans groene kleurstelling. Het voertuig bevat authentieke aluminium racewielen met spaak-effect. Deze wielen zijn niet alleen visueel indrukwekkend, ze zorgen ook voor een fantastische rijervaring.

Het vermogen van deze speelgoedauto om soepel te rollen is cruciaal voor zijn functionaliteit, aangezien het wordt aangedreven en gestuurd door kinderen jonger dan vijf jaar. Voor een extra vleugje comfort is de zitting van de auto bekleed met handgestikt leer. Elk van deze Bentley Blower Ride-On modellen is uniek, elk met een gepersonaliseerde nummerplaat bevestigd aan het roestvrijstalen rooster aan de voorkant van de auto.

Deze Ride-On is een prachtige viering van de Bentley Blower Heritage, die in 1927 de beroemde Le Mans 24-uurs race won. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met Bentley Motors, wat het zijn extra cachet geeft.

De Bentley Ride-On is een tijdloos speelgoed dat met veel zorg is ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het bevat het kenmerkende Bentley-logo op de grille en de Britse vlag aan de zijkanten, wat het een getrouwe replica maakt van het klassieke Bentley-voertuig uit de jaren 1920.

Met een robuuste structuur en rubberen banden kan deze auto elk terrein aan en zorgt hij voor een vlotte, stille rit. Het vakmanschap en de aandacht voor detail zorgen ervoor dat dit speelgoed generaties lang zal meegaan.

Dit is niet alleen een leuk speelgoed voor kinderen, maar ook een decoratief object dat met trots kan worden tentoongesteld in huis. De Baghera Ride-On helpt kinderen hun oriëntatiegevoel te ontwikkelen en zich met gemak te verplaatsen. Kinderen zullen instinctief begrijpen hoe ze vooruit moeten bewegen en draaien. Zodra het kind rechtop staat, kan het de loopauto veilig gebruiken.

Het ontwerp van deze auto is perfect afgestemd op de morfologie van een tweejarig kind. Je kleintje kan dan zijn verbeelding de vrije loop laten en spannende autoraces beleven als een jonge bestuurder!

De Bentley ride-on heeft een retrostijl en charmante groene kleur, waardoor het het perfecte cadeau is voor een verjaardag of een speciale gelegenheid. Je kind zal het geweldig vinden om in het middelpunt van de belangstelling te staan terwijl het rondrijdt in zijn eigen Bentley ride-on auto.

Over Bentley Blower

De Bentley Blower is een van de meest iconische auto's in de geschiedenis van de Britse automobielindustrie, een icoon van engineering en ontwerp uit de jaren 1920. Officieel bekend als de Bentley 4½ Litre Supercharged, kreeg het voertuig de bijnaam "Blower" vanwege de opvallende supercharger die uit de voorkant van de auto steekt.

Het ontwerp van de Bentley Blower is het werk van Sir Henry "Tim" Birkin, een van de "Bentley Boys" - een groep rijke Britse autoliefhebbers die in de jaren '20 en '30 veel succes hadden in de autosport. Birkin geloofde dat het toevoegen van een supercharger aan de 4½ Litre Bentley een concurrentievoordeel zou opleveren in races zoals de 24 Uur van Le Mans.

In totaal werden er slechts 55 Bentley Blowers geproduceerd, waarvan 4 speciaal voor races. Ondanks de hoge verwachtingen was de Bentley Blower niet bijzonder succesvol op het circuit, grotendeels vanwege betrouwbaarheidsproblemen. De auto's werden echter beroemd en worden tegenwoordig zeer gewaardeerd door autoliefhebbers vanwege hun karakter en de rol die ze hebben gespeeld in de geschiedenis van Bentley.

Het meest bekende succes van de Bentley Blower is wellicht de derde plaats in de Franse Grand Prix van 1930. Hoewel de Blower nooit de 24 Uur van Le Mans won, heeft het model ongetwijfeld bijgedragen aan de reputatie van Bentley als fabrikant van hoogwaardige en krachtige auto's. De Bentley Blower staat ook bekend om zijn verschijning in de James Bond-romans, waarin het de favoriete auto is van de geheim agent.

De Bentley Blower wordt tot op de dag van vandaag gezien als een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de Britse auto-industrie, en is een herinnering aan een tijd waarin durf en innovatie hoogtij vierden. Het is deze erfenis die de Bentley Blower Ride-On voor kinderen inspireert, waarmee een nieuwe generatie kennis kan maken met de rijke geschiedenis van Bentley.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...