Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Zenith presenteert prachtige uurwerken gewijd aan Cristophor Columbus

Zenith presenteert prachtige uurwerken gewijd aan Cristophor Columbus

In de afgelopen weken hebben we een aantal fascinerende uurwerken gepresenteerd die door Montblanc zijn gemaakt om de gedenkwaardige reis van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama te vieren.

Nu brengt Zenith een prachtig horloge uit genaamd de Academy Christophe Colomb Hurricane Grand Voyage II, gewijd aan Cristopher Columbus en zijn nog bekendere reis, die resulteerde in de (her) ontdekking van Amerika. Terwijl voor de meeste horloges de wijzerplaat is ontworpen om het meest in het oog springende onderdeel te zijn, is het in dit geval de achterkant van het uurwerk die het meest indrukwekkend is.

De ontdekking van de Nieuwe Wereld wordt daar geïllustreerd in prachtige details en in levendige kleuren: er is Columbus met de koninklijke Spaanse vlag, de inboorlingen die hem verwelkomen, een papegaai (symboliseert de nieuwe en kleurrijke ontdekte dieren in het wild), en op de achtergrond het beroemde trio schepen dat Europeanen over de Atlantische Oceaan — Niña, Pinta en Santa Maria.

Een ander opvallend kenmerk is de gyroscopische module "Gravity Control", een revolutionair mechanisme gepatenteerd door Zenith, ontworpen om ervoor te zorgen dat het regelorgaan en de balans permanent in een horizontale positie worden gehouden, wat op zijn beurt zorgt voor de best mogelijke tijdwaarnemingsprecisie.

Hoewel we liever nog wat meer naar de afbeelding aan de achterkant van het uurwerk kijken, proberen nieuwe details te ontdekken die we hebben gemist en de symboliek uitzoeken van wat we tot nu toe hebben gezien, we moeten ook praten over enkele technische specificaties van het horloge. De 45mm kast is van 18-karaats roségoud, met een dubbel AR-gecoat saffierglas, en is waterbestendig tot 30 meter.

Uurwerk is het Zwitserse handgewonden Zenith in-house El Primero kaliber 8805 met 53 juwelen, kloppend op 36.000 vph (wat veel meer is dan je gemiddelde uurwerk!) , en met een gangreserve van 50 uur. Het wordt geleverd op een bruine alligatorleren band met een 18-karaats roségouden drievoudige vouwsluiting.