Vrouw vindt per ongeluk zeldzame 34-karaats diamant ter waarde van miljoenen tijdens het opruimen van haar huis

Een 70-jarige vrouw uit Northumberland, VK, stuitte per ongeluk op een 34-karaats diamant ter waarde van ongeveer €1,8 miljoen tijdens het opruimen van haar huis. Ze dacht dat het een siersteen was en bracht het, samen met andere sieraden, naar Featonby'sAuctioneers voor taxatie. Mark Lane van Featonby'sAuctioneers was geschokt door de waarde van de diamant. Hij dacht aanvankelijk dat het een kubieke zirkonia was, maar na tests bleek het een echte diamant te zijn. De diamant, groter dan een munt van £1, wordt momenteel bewaard in het juwelenkwartier van Hatton Garden in Londen en is op 30 november geveild.

De vrouw vond de diamant tijdens het sorteren van spullen uit rommelmarkten. Ze wilde anoniem blijven en kon zich niet herinneren waar of wanneer ze de diamant had verworven. Na de ontdekking werd de steen getest door experts in Londen en vervolgens gecertificeerd door experts in Antwerpen, België, die bevestigden dat het een 34-karaats diamant was. Het gewicht van de steen bepaalt het aantal karaat en de waarde ervan.

De diamant, die de bijnaam 'The Secret Stone' kreeg, werd omschreven als een 'magnifieke en opvallende 34,19 karaats ronde briljant geslepen, natuurlijke diamant.' De steen heeft een H-kleur, VS1-helderheid, en een uitmuntend slijpsel. De diamant is uiteindelijk verkocht aan een anonieme particuliere koper voor een onbekend bedrag.

De eigenaresse van de diamant was verbaasd over de vondst en vertelde dat ze de steen bijna had weggegooid voordat een buurman haar aanraadde om de items te laten taxeren. Ze denkt dat ze de zeldzame diamant op een vlooienmarkt heeft opgepikt en had hem samen met andere sieraden, waaronder haar trouwring en enkele kostuumjuwelen, naar de taxateurs gebracht.

De ontdekking van de 34-karaats diamant zorgde voor veel opschudding in de wereld van sieraden en veilingen. Het verhaal verspreidde zich snel en trok internationale belangstelling van zowel verzamelaars als geïnteresseerden. De veiling van de diamant bij Featonby'sAuctioneers trok kopers van over de hele wereld, wat resulteerde in een felle biedingsstrijd.

Naast de enorme waarde van de diamant, heeft het verhaal ook de aandacht gevestigd op het belang van het taxeren van sieraden en andere kostbaarheden die mensen in huis kunnen hebben. Het benadrukt hoe gemakkelijk het kan zijn om waardevolle items over het hoofd te zien of te verwarren met goedkopere imitaties, zoals kubieke zirkonia. Het verhaal van de vrouw heeft mogelijk anderen geïnspireerd om hun sieradencollecties en erfstukken beter te onderzoeken en te laten taxeren.

De anonieme koper van de diamant heeft mogelijk plannen om de zeldzame edelsteen te laten verwerken in een sieraad, zoals een ring of halsketting, of om het als investering te behouden. De waarde van diamanten kan in de loop van de tijd fluctueren, afhankelijk van factoren zoals de economie, vraag en aanbod, en de kwaliteit van de steen. Met de uitzonderlijke kwaliteit van deze 34-karaats diamant is het waarschijnlijk dat de waarde in de toekomst zal toenemen.

Dit verhaal dient ook als een herinnering aan de verborgen schatten die mensen in hun huizen kunnen vinden. Er zijn talloze verhalen over zeldzame en waardevolle vondsten op rommelmarkten, in kringloopwinkels en bij het opruimen van zolders en kelders. Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de items die we bezitten, want je weet nooit wat voor verborgen schatten je misschien ontdekt.

De diamant

De 34-karaats diamant die per ongeluk door de vrouw in Northumberland werd ontdekt, is een uitzonderlijk zeldzame en waardevolle vondst. De diamant heeft een H-kleur, wat betekent dat hij bijna kleurloos is en een zeer lichte gelige tint heeft. De VS1-helderheid van de diamant duidt op een zeer kleine insluitsels, die niet met het blote oog zichtbaar zijn, maar wel onder een loep van 10x vergroting. Dit zijn twee belangrijke factoren die bijdragen aan de waarde van de diamant.

Daarnaast heeft de diamant een 'triple excellent' slijpsel, wat betekent dat hij uitmuntend is geslepen, gepolijst en heeft een uitstekende symmetrie. Dit draagt bij aan de optimale lichtreflectie en -breking, waardoor de diamant zijn schittering en vuur vertoont. De combinatie van kleur, helderheid en slijpsel maakt deze diamant zeer gewild en waardevol.

De grootte van de diamant, 34 karaat, is ook uiterst zeldzaam. Diamanten van deze grootte worden niet vaak gevonden en zijn meestal in handen van verzamelaars, investeerders of verwerkt in luxe sieraden. Het is uitzonderlijk dat een dergelijke diamant in een privéwoning wordt gevonden, vooral omdat de eigenaresse zich niet herinnert waar of wanneer ze de diamant heeft verkregen.

De diamant, die bijna werd weggegooid, is een goed voorbeeld van het belang van het taxeren en onderzoeken van sieraden en andere waardevolle items in huis. De enorme waarde en zeldzaamheid van de diamant hebben geleid tot een onverwachte financiële meevaller voor de eigenaresse en hebben het verhaal van de 'verborgen schat' nieuw leven ingeblazen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...