Vier 40 Jaar stijl met de Barbour Beaufort waxjas

Barbour viert het 40-jarig bestaan van een van hun meest iconische ontwerpen, de Beaufort-waxjas, door een jubileumeditie uit te brengen. Deze speciale editie, die trouw blijft aan het oorspronkelijke design uit 1983, belichaamt de rijke geschiedenis en de tijdloze stijl waar het merk om bekend staat.

De oorsprong van de Beaufort-waxjas gaat terug naar de landelijke levensstijl van Engeland, waar het ontwerp zich ontpopte als de perfecte buitenjas voor jagen en andere buitenactiviteiten. Naarmate de populariteit van het jasje groeide, veranderde het van een praktisch kledingstuk voor het platteland naar een mode-icoon dat gedragen wordt door mensen uit alle lagen van de bevolking.

De van een stevige waxbehandeling voorziene katoenen buitenkant biedt niet alleen bescherming tegen diverse weersomstandigheden, maar geeft de jas ook zijn karakteristieke uitstraling. Na verloop van tijd ontwikkelt de jas een uniek patina, wat bijdraagt aan de charme en de individualiteit van elk stuk.

Een opvallend kenmerk van de Beaufort is de herkenbare corduroy kraag, die niet alleen een stijlvol detail vormt, maar ook extra comfort biedt tegen de elementen. Dit detail, samen met de traditionele geruite voering, toont de aandacht voor detail en de toewijding aan kwaliteit die zo typerend zijn voor Barbour.

Verdere kenmerken van deze speciale jubileumeditie van de Beaufort-waxjas zijn de ruime opgestikte zakken, handwarmers, en een binnenzak met ritssluiting. Deze zakken zijn niet alleen praktisch voor dagelijks gebruik, maar ze blijven trouw aan het utilitaire erfgoed van de originele jas.

Barbour heeft ook milieubewustzijn getoond door ervoor te zorgen dat deze jas duurzaam is en gemaakt is om lang mee te gaan. De mogelijkheid om de jas te laten behandelen met wax, wat de levensduur nog verder verlengt, is een voorbeeld van hoe Barbour hun klanten aanmoedigt om te investeren in kledingstukken die generaties lang mee kunnen gaan.

De lancering van deze jubileumjas is niet enkel een viering van het verleden, maar ook een toonbeeld van de tijdloze relevantie van Barbour'sontwerpen. Deze jas is een must-have voor liefhebbers van klassieke mode en biedt een perfecte mix van traditie en hedendaags comfort.

Met de 40-jarige geschiedenis als achtergrond is de jubileumeditie van de Beaufort-waxjas een eerbetoon aan zijn erfgoed, terwijl het merk tegelijkertijd vooruitkijkt naar de toekomst. De jas is een symbool van duurzaamheid in de mode-industrie en bewijst dat sommige dingen met de tijd alleen maar beter worden.

Als uitbreiding op de rijke historie van de Barbour Beaufort-waxjas en het 40-jarig jubileum, is het fascinerend om dieper in te gaan op de geschiedenis van Barbour zelf, een merk dat al meer dan een eeuw centraal staat in de Britse mode. Barbour, opgericht in 1894 door John Barbour in South Shields, Engeland, begon als een importeur van oliegoed en andere scheepsbenodigdheden en evolueerde tot een toonaangevende fabrikant van gewatteerde en gewaxte katoenen jassen.

De jassen van Barbour werden al snel een belangrijk onderdeel van het Britse buitenleven en verkregen ook koninklijke goedkeuring. In 1974 kreeg het bedrijf het eerste Koninklijke bevel van de Hertog van Edinburgh, gevolgd door een ander van Koningin Elizabeth II in 1982 en van Prins Charles in 1987. Deze erkenningen versterkten Barbour'sreputatie en de connectie met het Britse erfgoed.

In de loop der jaren heeft Barbour samengewerkt met verschillende merken en ontwerpers, variërend van high-fashion merken zoals Temperley London tot motorfietsfabrikant Triumph. Deze samenwerkingen hebben bijgedragen aan het vernieuwen van het merkimago en het verbreden van zijn aantrekkingskracht.

Anno 2023 blijft Barbour innovatie en duurzaamheid promoveren. Het bedrijf heeft initiatieven zoals het Barbour Re-Waxing programma, dat klanten in staat stelt hun jassen terug te sturen voor een nieuwe waxbehandeling en reparaties, om de levensduur van hun producten te verlengen. Hiermee draagt Barbour bij aan een meer circulaire economie binnen de mode-industrie.

Ook op gemeenschapsniveau maakt Barbour een verschil. Met de Barbour Foundation ondersteunen ze lokale projecten en liefdadigheidsinstellingen in het Noordoosten van Engeland. Zo heeft Barbour een diepe verbintenis met de regio waar het meer dan een eeuw geleden begon.

De jubileumeditie van de Beaufort-waxjas is dus veel meer dan alleen een kledingstuk; het is een viering van duurzaamheid, gemeenschapszin en de eeuwige allure van de Britse mode. Het is een testament van Barbour'sblijvende nalatenschap en hun rol in het vormgeven van de buitenkledingindustrie.

 

- Wat is de Barbour Beaufort-waxjas? De Barbour Beaufort-waxjas is een iconisch ontwerp van het merk Barbour, dat bekend staat om zijn gewaxte katoenen jassen, geschikt voor buitenactiviteiten en modebewust gedragen door mensen uit alle lagen van de bevolking.
- Wie richtte Barbour op en wanneer? Barbour werd opgericht door John Barbour in 1894 in South Shields, Engeland.
- Welke koninklijke erkenningen heeft Barbour ontvangen? Barbour heeft koninklijke bevelen ontvangen van de Hertog van Edinburgh in 1974, van Koningin Elizabeth II in 1982 en van Prins Charles in 1987.
- Wat is het doel van het Barbour Re-Waxing programma? Het doel van het Barbour Re-Waxing programma is om klanten de mogelijkheid te bieden hun waxjassen terug te sturen voor een nieuwe waxbehandeling en reparaties, waardoor de levensduur van het product verlengd wordt en bijgedragen aan een circulaire economie binnen de mode-industrie.
- Wat ondersteunt de Barbour Foundation? De Barbour Foundation ondersteunt lokale projecten en liefdadigheidsinstellingen in het Noordoosten van Engeland.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...