Patrick Getreide veilt unieke horlogecollectie in Hongkong

Patrick Getreide heeft een levenslange passie voor horloges, die uitmondde in een indrukwekkende verzameling bekend als de OAK-collectie (One of A Kind). Deze unieke collectie, samengesteld gedurende meer dan 40 jaar, omvat meer dan 650 horloges van enkele van de meest gerenommeerde merken ter wereld. In een recente ontwikkeling heeft Getreide besloten een deel van zijn collectie te veilen bij Sotheby'sin Hongkong.

Getreide'sbesluit om te veilen werd ingegeven door zijn verlangen om anderen de gelegenheid te geven om ook van deze buitengewone stukken te genieten. Hij gelooft dat elk horloge een kunstwerk is en ziet zichzelf als een tijdelijke bewaarder van deze kunstwerken, met de intentie ze door te geven aan volgende generaties horlogeliefhebbers. Met de veiling wil hij de liefde voor horlogeverzamelen verspreiden en een band scheppen tussen de horloges en hun nieuwe eigenaren, net zoals hij een persoonlijke relatie heeft opgebouwd met elk horloge in zijn collectie.

De OAK-collectie staat bekend om zijn diversiteit en kwaliteit, variërend van zeldzame antieke tijdwerken tot moderne masterpieces. Getreide heeft een voorliefde voor Patek Philippe, aangezien het merk staat voor innovatie, vakmanschap en lange traditie. Maar zijn collectie strekt zich ook uit tot andere hoogwaardige merken zoals Rolex, Cartier, Audemars Piguet en Vacheron Constantin.

Een bijzonder stuk uit de collectie dat naar verwachting veel belangstelling zal wekken, is een Patek Philippe-model dat speciaal voor Getreide werd gemaakt. Dit exclusieve horloge is niet alleen een bewijs van het hoge niveau van personalisatie waartoe Patek Philippe in staat is, maar vertegenwoordigt ook de uitzonderlijke relatie tussen een merk en een verzamelaar. Andere noemenswaardige stukken omvatten zeldzame modellen van F.P. Journe en een aantal limited editions die moeilijk te vinden zijn op de reguliere markt.

Getreide heeft ook een sterke band met het thema reizen, wat tot uiting komt in zijn verzameling wereldtijdenhorloges en pilotenhorloges. Deze voorliefde is geworteld in zijn verleden als internationale zakenman, waardoor hij een diep begrip heeft ontwikkeld voor het belang van tijd in verschillende zones en onder uiteenlopende omstandigheden.

De OAK-collectie wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze particuliere horlogecollecties ter wereld en is inmiddels een bron van inspiratie voor horlogeliefhebbers en verzamelaars. Voordat de collectie onder de hamer gaat, krijgt het publiek de kans om de horloges persoonlijk te bezichtigen tijdens een wereldtournee die start in Dubai en eindigt in Hongkong. Deze tour biedt niet alleen een blik op de prachtige verzameling, maar ook op de gedetailleerde historie en het verhaal achter elk horloge.

Hoewel Getreide ervoor gekozen heeft om zijn collectie te openen voor potentiële kopers, behoudt hij een selectie horloges voor persoonlijk gebruik. Hij blijft verknocht aan de wereld van haute horlogerie en is voortdurend op zoek naar nieuwe toevoegingen voor zijn collectie, die hij met trots toont in zijn perfect uitgeruste privémuseum.

Getreide'sbeslissing om zijn collectie te veilen, benadrukt het toenemende belang van Aziatische markten in het luxe horlogesegment. Hongkong, in het bijzonder, heeft zich ontpopt als een centrum voor het veilen van high-end horloges, mede dankzij de groeiende vraag van verzamelaars uit deze regio. Veilinghuizen zoals Sotheby'sprofiteren van de bloeiende markt en organiseren regelmatig veilingen die zich specifiek richten op vermogende klanten in Azië.

Het veilen van Getreide'sOAK-collectie bij Sotheby'sin Hongkong zal naar verwachting niet alleen grote interesse wekken bij kenners en verzamelaars, maar ook de aandacht vestigen op de kunst van het verzamelen en de diepgaande betekenis die horloges kunnen hebben voor individuen met een passie voor deze tijdloze mechanische wonderen.

Naast het nieuws over de veiling, breidt dit artikel de inhoud uit met enkele relevante en opmerkelijke feiten en verhalen achter de verzameling van Patrick Getreide. Hierbij kan men denken aan de geschiedenis van sommige van de meest zeldzame en waardevolle stukken binnen de OAK-collectie, anekdotes over hoe Getreide bepaalde horloges heeft verworven, en een beschrijving van het privémuseum waar hij zijn collectie tot nu toe bewaarde. Verder wordt besproken wat de invloed kan zijn van dergelijke veilingen op de algemene horlogemarkt en hoe de interesse in vintage en zeldzame horloges blijft groeien, zowel onder ervaren verzamelaars als nieuwe liefhebbers.

 

- Waarom heeft Patrick Getreide ervoor gekozen om zijn horlogecollectie te veilen? Patrick Getreide heeft ervoor gekozen om zijn horlogecollectie te veilen omdat hij anderen de mogelijkheid wilt geven om van deze bijzondere stukken te genieten en zijn liefde voor horlogeverzamelen te verspreiden.
- Welke soort horloges omvat de OAK-collectie van Patrick Getreide? De OAK-collectie omvat zeldzame antieke tijdwerken, moderne masterpieces en horloges van merken zoals Patek Philippe, Rolex, Cartier, Audemars Piguet en Vacheron Constantin.
- Welk bijzonder stuk uit de OAK-collectie zou veel belangstelling wekken op de veiling? Een speciaal voor Getreide gemaakt Patek Philippe-model zou veel belangstelling wekken op de veiling vanwege de exclusiviteit en de persoonlijke relatie tussen het merk en de verzamelaar.
- Waarom is Hongkong een belangrijke locatie voor de veiling van luxe horloges? Hongkong is belangrijk voor de veiling van luxe horloges vanwege de groeiende vraag van verzamelaars uit deze regio en de reputatie als een centrum voor het veilen van high-end horloges.
- Wat wordt er naast het artikel over de veiling nog meer besproken in de uitgebreide inhoud? Naast het artikel over de veiling wordt er besproken welke zeldzame en waardevolle stukken er in de OAK-collectie zitten, hoe Patrick Getreide aan sommige horloges is gekomen, en de impact van dergelijke veilingen op de algemene horlogemarkt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...