IWC Schaffhausen's iconische Big Pilot's Watch krijgt chronograaf-functie

IWC Schaffhausen, een high-end horlogemaker die bekend staat om het maken van fijne chronografen, heeft door de jaren heen enkele iconische modellen geproduceerd, zoals de cultklassieker ref. 3705 'Black Flieger' en de kenmerkende modellen Lewis Hamilton en Nico Rosberg Ingenieur Chronograph. Maar er was één horloge dat opviel door het ontbreken van een chronograaf-functie - de legendarische Big Pilot's Watch. Het lijkt er echter op dat het Zwitserse merk dit heeft opgelost met de introductie van de nieuwe Big Pilot's Watch Monopusher Edition "Le Petit Prince" (ref. IW515202).

De Big Pilot's Watch Monopusher Edition "Le Petit Prince" lijkt op het eerste gezicht op een standaard Big Pilot's Watch, maar het ontwerp verbergt een onverwachte verrassing - een chronograaf-functie. Dit is een slimme ontwerpkeuze omdat het de zuiverheid van de functionele esthetiek van de Big Pilot behoudt. Bovendien biedt de fabricage 59365 kaliber, de enige handmatig opwindende chronograaf-beweging van IWC, indrukwekkende prestaties. Met 70 omwentelingen van de kroon kan de maximale gangreserve van acht dagen worden opgebouwd. Een power-reserve-indicatie op de achterkant van de beweging, zichtbaar door de achterkant van de saffierglas-behuizing, helpt bij het bijhouden van het sap.

De Big Pilot's Watch Monopusher Edition "Le Petit Prince" is een eerbetoon aan het beroemde boek van Antoine de Saint-Exupéry en heeft een gravure van de kleine prins op de achterkant van de kast. Het horloge heeft een diameter van 46,2 mm en is voorzien van een blauwe wijzerplaat met witte Arabische cijfers en wijzers. Het horloge is waterbestendig tot 60 meter en wordt geleverd met een bruine kalfslederen band met vouwsluiting.

Al met al is de Big Pilot's Watch Monopusher Edition "Le Petit Prince" een opvallend en indrukwekkend horloge dat de geschiedenis van de iconische Big Pilot's Watch verder uitbreidt.

Naast de introductie van de chronograaf-functie en het eerbetoon aan "Le Petit Prince", heeft IWC Schaffhausen ook enkele andere details aan de Big Pilot's Watch Monopusher Edition toegevoegd. Het horloge heeft bijvoorbeeld een zachte-ijzeren binnenkast die beschermt tegen magnetische velden en een antireflecterende coating op de saffierglazen achterkant en de voorkant van de kast.

De fabricage 59365 kaliber is een technologisch hoogstandje en is met de hand gebouwd door IWC's eigen horlogemakers. Het heeft een dubbelanker en een balanceerwijzer, die zorgen voor een nauwkeurige werking van de chronograaf. Het horloge heeft ook een flyback-functie, waardoor de chronograaf in één keer kan worden gestopt, gereset en opnieuw kan worden gestart met één druk op de knop.

De Big Pilot's Watch Monopusher Edition "Le Petit Prince" is een beperkte oplage van slechts 500 exemplaren en is een waardevolle toevoeging aan de collectie van IWC Schaffhausen. Het horloge is ontworpen voor liefhebbers van mechanische precisie, avontuurlijke geesten en fans van de beroemde novelle van Antoine de Saint-Exupéry.

Kortom, de Big Pilot's Watch Monopusher Edition "Le Petit Prince" is een indrukwekkend horloge dat een nieuwe dimensie toevoegt aan de iconische Big Pilot's Watch van IWC Schaffhausen. Met de toevoeging van de chronograaf-functie, het eerbetoon aan "Le Petit Prince" en de technologisch hoogstaande fabricage 59365 kaliber, is dit horloge een must-have voor elke horlogeliefhebber.

 • Merk: IWC Schaffhausen
 • Model: Big Pilot's Watch Monopusher Edition "Le Petit Prince"
 • Referentienummer: IW515202
 • Beperkte oplage: 500 exemplaren


Ontwerp en materialen:

 • Ontwerp: Het horloge heeft een traditioneel ontwerp dat trouw blijft aan de functionele esthetiek van de Big Pilot's Watch. De chronograaf-functie is op een slimme manier geïntegreerd in het ontwerp zonder afbreuk te doen aan de eenvoud en zuiverheid van het horloge.
 • Kastmateriaal: Roestvrij staal
 • Kastdiameter: 46,2 mm
 • Kastdikte: 15,4 mm
 • Achterkant van de kast: Saffierglas met antireflecterende coating
 • Binnenkast: Zacht ijzeren binnenkast die beschermt tegen magnetische velden
 • Wijzerplaat: Blauwe wijzerplaat met witte Arabische cijfers en zwaardvormige wijzers. De chronograaf-uren- en minutenwijzer zijn rood en de secondewijzer is blauw.
 • Glas: Saffierglas met antireflecterende coating aan de voorkant van de kast
 • Band: Donkerbruine Santoni-kalfsleren band met witte stiksels en vouwsluiting


Chronograaf-functie:

 • Kaliber: Fabricage 59365 kaliber
 • Handmatig opwinden: 70 omwentelingen van de kroon zijn voldoende om de maximale gang-reserve van 8 dagen op te bouwen
 • Flyback-functie: Hiermee kan de chronograaf in één keer gestopt, gereset en opnieuw gestart worden met één druk op de knop
 • Power-reserve-indicatie: Achterkant van de beweging met power-reserve-indicatie om de gangreserve gemakkelijk bij te houden
 • Dubbelanker en balanceerwijzer: Zorgt voor nauwkeurige werking van de chronograaf


Eerbetoon aan "Le Petit Prince":

 • Wijzerplaat: De wijzerplaat heeft een afbeelding van "Le Petit Prince" op de subdial van de chronograaf-uren
 • Gravure: De achterkant van de kast heeft een gravure van "Le Petit Prince" met zijn karakteristieke zin "On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux." ("Je ziet alleen goed met je hart. Het belangrijkste is onzichtbaar voor de ogen.")


De Big Pilot's Watch Monopusher Edition "Le Petit Prince" is een waardevolle toevoeging aan de collectie van IWC Schaffhausen en biedt een nieuwe dimensie aan het iconische Big Pilot's Watch-ontwerp. Het horloge is ontworpen voor horlogeliefhebbers. 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...