Unieke vintage Cartier geveild dat werd aangepast door kunstenaar Travis W. Simon voor PUNK tentoonstelling

Watches of Knightsbridge in Londen biedt een bijzondere vintage Cartier aan, aangepast door de Brooklynse kunstenaar Travis W. Simon. Deze unieke creatie is ontstaan in opdracht van modewinkel Moda Operandi, in samenwerking met Foundwell in 2013. Het op maat gemaakte horloge werd verkocht tijdens de tentoonstelling PUNK: Chaos to Couture in The Met in New York.

Het 18k gouden handopwindbare horloge, Ref. 78097 Cartier Paris Santos Dumont, stamt uit de jaren '80. De originele wijzerplaat is op maat gemaakt en voorzien van de slogan 'F*CK 9-5'. Simon heeft het ontwerp- en schilderproces gedocumenteerd op Behance. In 2013 werd het horloge verkocht voor €13.750, destijds voorzien van een zijden band met hondenstaartprint. Nu wordt het horloge gepresenteerd met een Cartier lederen band en vergulde gesp.

De wijzerplaat en kast verkeren in uitstekende staat, en het horloge functioneert naar behoren. Watches of Knightsbridge schat de waarde tussen €6.821 - €13.642. Het unieke stuk wordt geveild als Lot 29 tijdens de Modern, Vintage and Military Timepieces veiling op 13 november.

In ander horlogenieuws droeg JAY-Z een gegraveerde Jaeger-LeCoultre Reverso tijdens zijn Rock & Roll Hall of Fame inauguratie.

Naast dit unieke Cartier-horloge heeft Watches of Knightsbridge nog veel meer bijzondere horloges in hun veilingcollectie. Verzamelaars en liefhebbers van moderne, vintage en militaire uurwerken kunnen hun hart ophalen tijdens deze uitzonderlijke veiling. De veiling biedt verzamelaars de kans om zeldzame en opvallende horloges te bemachtigen, met inbegrip van stukken van gerenommeerde merken zoals Rolex, Patek Philippe en Audemars Piguet.

Travis W. Simon, de kunstenaar achter het op maat gemaakte Cartier-horloge, is bekend om zijn gedurfde en provocerende ontwerpen. Hij heeft een brede waaier van projecten op zijn naam staan, variërend van horloges tot kleding en accessoires. Zijn samenwerking met Moda Operandi en Foundwell laat zien hoe mode en kunst samenkomen om unieke, opvallende creaties te maken die een statement maken.

De tentoonstelling PUNK: Chaos to Couture in The Met in New York, waar het Cartier-horloge voor het eerst werd verkocht, toonde de invloed van punkcultuur op de mode-industrie. De tentoonstelling bevatte meer dan honderd ontwerpen van bekende modehuizen en ontwerpers die geïnspireerd zijn door de punkbeweging.

De veiling bij Watches of Knightsbridge is een uitstekende gelegenheid voor horlogeliefhebbers om zeldzame en bijzondere stukken toe te voegen aan hun collectie. Deze veiling is slechts een voorbeeld van de vele evenementen en samenwerkingen die plaatsvinden in de wereld van horloges en mode, waar kunstenaars, ontwerpers en merken samenkomen om innovatieve en opvallende creaties te presenteren.

Over kunstenaar Travis W. Simon

Travis W. Simon is een veelzijdige kunstenaar gevestigd in Brooklyn, New York. Hoewel er beperkte informatie beschikbaar is over zijn achtergrond en opleiding, is hij bekend om zijn opvallende en provocerende ontwerpen die uiteenlopende media en materialen verkennen. Hij heeft gewerkt aan verschillende projecten, variërend van horloges tot kleding en accessoires, waarbij hij vaak elementen uit de popcultuur, mode en kunst combineert om gedurfde statements te maken.

Zijn samenwerking met modewinkel Moda Operandi en Foundwell in 2013 voor het aanpassen van een vintage Cartier-horloge is een uitstekend voorbeeld van zijn artistieke visie. Het aangepaste horloge, gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling PUNK: Chaos to Couture in The Met in New York, toont zijn vermogen om traditionele luxe-artikelen te transformeren met een gedurfde en eigentijdse twist.

Travis W. Simon documenteert zijn ontwerpproces en projecten op zijn Behance-profiel, waar geïnteresseerden zijn werk kunnen bekijken en volgen. Hoewel zijn portfolio misschien niet zo uitgebreid is als dat van sommige andere kunstenaars, maakt de kwaliteit en impact van zijn werk hem een interessante figuur in de hedendaagse kunst- en modewereld.

Over tentoonstelling PUNK: Chaos to Couture in The Met in New York

De tentoonstelling PUNK: Chaos to Couture was een belangrijk evenement in het Metropolitan Museum of Art in New York, dat plaatsvond van 9 mei tot 14 augustus 2013. Deze tentoonstelling werd georganiseerd door het Costume Institute en onderzocht de invloed van punkstijl en -cultuur op high fashion van de jaren 70 tot de vroege 21e eeuw.

De tentoonstelling bevatte ongeveer 100 ontwerpen voor mannen en vrouwen, waarbij originele punkkleding werd gecombineerd met high-fashion ontwerpen die werden beïnvloed door de punkbeweging. Deze ontwerpen waren afkomstig van bekende ontwerpers zoals Vivienne Westwood, Alexander McQueen, John Galliano, Rei Kawakubo en vele anderen.

PUNK: Chaos to Couture was verdeeld in verschillende secties, die elk een specifiek aspect van de punkbeweging en de invloed ervan op mode en design belichtten. Deze secties omvatten:

  • New York en Londen: Hier werd de oorsprong van de punkbeweging onderzocht, met aandacht voor de rol van de legendarische CBGB-club in New York en de SEX-boetiek van Malcolm McLaren en Vivienne Westwood in Londen.

  • Doe-het-zelf: Dit gedeelte van de tentoonstelling richtte zich op de doe-het-zelf-esthetiek van de punkbeweging, waarbij alledaagse materialen zoals veiligheidsspelden, kettingen en scheermesjes werden gebruikt om kleding en accessoires te maken.

  • Punk Couture: Deze sectie toonde high-fashion interpretaties van punkstijlen en -thema'sdoor gerenommeerde modeontwerpers.

  • Punk'serfenis: Hier werd gekeken naar de blijvende invloed van punk op modeontwerp en de manier waarop punk-elementen in de loop der tijd zijn geëvolueerd.

PUNK: Chaos to Couture was een belangrijk evenement in de modewereld en droeg bij aan een groter begrip van de invloed van subculturen op mode en design. Het liet zien hoe punk, ooit gezien als een tegencultuur, zich heeft vermengd met de wereld van high fashion en een blijvende impact heeft gehad op ontwerpers en modefans over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...