Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Valentino's MIME-collectie voor het lente zomerseizoen van dit jaar

Valentino's MIME-collectie voor het lente zomerseizoen van dit jaar

Een van Valentino's meer opmerkelijke releases voor de lente/zomer 2015-reeks is de MIME-collectie, een prachtig stuk geïnspireerd op barokreizen. Het geesteskind van Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli, de collectie is geïnspireerd op de eeuwenoude traditie van de Grand Tour, een reis die rijke jonge Europeanen zouden ondernemen om vertrouwd te raken met de kunst en cultuur van Italië.

De MIME-collectie bevat een reeks foulardafdrukken met verhalen van weleer, genaamd de Blossom, Blad, Flower Eyes, Arabesque en Flower Dot. Elk van deze toont een ander kleurenschema en is gemaakt met een enkele afdruk of een patchwork van deze prints. Het patchworkleer met bloemenprint en het verbluffende caleidoscoopeffect dat wordt bereikt, onderscheiden deze collectie echt van alles wat we in geruime tijd hebben gezien. De tassen worden gepresenteerd als een bedrukt leren patchwork: zodra alle lederen panelen zijn bedrukt met behulp van een digitale techniek, worden de ontwerpen als een patchwork op de verschillende tassen gecombineerd.

De schoenen zijn ook heel bijzonder, omdat elke schoenstijl anders is vanwege het feit dat elk onderdeel van die van hen een andere print vertegenwoordigt. Woorden lijken niet echt recht te doen aan deze intrigerende collectie, dus we laten je achter met een video en een afbeeldingengalerij, die je hieronder kunt zien.