Chopard s Alpine Eagle XL Chrono is misschien wel het ultieme ski horloge

Ervan uitgaande dat Genta'sstokje halsoverkop de jetset-discotheken van de jaren tachtig in danste, waren drie andere grande dames van glamour-horologie: Cartier, Chopard en Piaget, die tikken op de funky beats van het tijdperk. Maar in tegenstelling tot de Santos van de eerste of de Polo van de laatste, had Chopard'szogenaamde St Moritz zijn bril getraind in het winterseizoen, niet alleen in de zomer.

Toen we in 1980 onder mijn impuls van start gingen, legt M. Scheufele uit, was het beroemde bergresort in de Alpen in Zwitserland de plek om glamoureuze en sportieve skivakanties door te brengen. Qua design is de Alpine Eagle het logische, moderne vervolg. Twee jaar na zijn heropleving van de redux, is Alpine Eagle née St Moritz uitgegroeid tot een gedurfdere, brassier tegenhanger van Chopards meer sepia-getinte, op autorijden geïnspireerde sportmodellen. En Scheufele heeft gelijk: qua design lopen de vergelijkingen mank. Dankzij het niet-aflatende momentum van innovatie dat hij 42 jaar geleden een kickstart gaf, is het het verschil tussen een ski gemaakt van gelamineerd essenhout en een snowboard van koolstofvezel.

Hij was slechts 5 jaar oud toen Paul-André, de kleinzoon van Louis-Ulysse Chopard, de erfenis van het merk toevertrouwde aan zijn vader, Karl Scheufele III, een speler van de Duitse Gouden Stad, Pforzheim en juwelier aan de chiquere uurwerken van Chopard. Tegen 22 deed de vooruitziende erfgenaam van het nieuwe rijk van Scheufele Sr zijn eerste, noodlottige zet met St Moritz, als een bod op de toekomst. Scheufele Jr vestigde de L.U.C.-manufactuur als een van de beste horloge-afdrukken van Zwitserland, kort daarna aangevuld met zijn meer business class neef, Fleurier Ébauches, wiens werkplaatsen buren zijn in hetzelfde, slaperige bergdorp. De nieuwe Alpine Eagle XL Chrono, in ethisch goud met Pitch Black-wijzerplaat, slalommen moeiteloos tussen vintage stijlfiguren, nouveau glam, solide sportiviteit en tijdgeest nauwgezetheid.

Geïnspireerd door de kleuren van de alpiene flora en fauna, wilde Karl-Friedrich Scheufele het intense zwart van bergnachten weerspiegelen wanneer dieren in het wild zijn hellingen terugwinnen van vakantiegangers, en ons herinneren aan de mate waarin verstedelijking en de bijbehorende lichtvervuiling het nachtelijke ecosysteem verstoort. Zoals op alle Alpine Eagle-modellen roept de textuur van de wijzerplaat de iris van adelaarsogen op, terwijl een veervormige secondewijzer erboven vliegt. Wat hier echter nieuw is, is de stevige 44 mm-kast, die voor het eerst ethisch goud combineert met gekeramiseerd titanium.

Door een proces van oxidatie met behulp van elektroplasmatechnologie hebben de technische partners van Chopard meestal in de lucht- en ruimtevaart- en automobieltoelevering bepaalde titaniumcomponenten een krasbestendigheid gegeven die vergelijkbaar is met keramiek. Plus een antracietgrijze kleur die het roségoud net zo broeierig aanvult als Batman. Noodzakelijkerwijs meer agrarisch in esthetiek, degenen die het weten, weten het, het verhogen van aantallen geeft minder kans om af te werken, maar cruciaal meer druk om de rotsvaste technische betrouwbaarheid te garanderen.

Met andere woorden, F.E'sCalibre 03.05-C evolutie van Chrono One een nog steeds gecertificeerd door het Zwitserse officiële testinstituut voor chronometers (COSC), nog steeds met kolomwiel-gemedieerde stopwatch-mech met verticale koppeling, met flyback- en kleine-secondenresetfuncties, evenals een bijzonder nauwkeurige minutenteller voor springen. Meer dan 40 jaar later is St. Moritz nog steeds het winter St Tropez van elke alpinist, maar de visie van Karl-Friedrich Scheufele blijft verder leven en groeien.

Technisch Chopard'sAlpine Eagle XL Chrono

Chopard'sAlpine Eagle XL Chrono is een luxe horloge dat opvalt door zijn elegante ontwerp en technische kenmerken. Het horloge is geïnspireerd op de majestueuze adelaar van de Zwitserse Alpen en is ontworpen voor avonturiers die de grenzen van hun eigen prestaties willen verleggen.

Het horloge heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 44 mm en een dikte van 14,37 mm. De wijzerplaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, grijs en zwart, en heeft drie subdials voor de chronograaffuncties. Het horloge heeft ook een datumaanduiding en een tachymeter-schaal voor het meten van snelheden.

Een ander opvallend kenmerk van de Alpine Eagle XL Chrono is het gebruik van het Chopard Caliber 03.05-C automatische uurwerk, dat een gangreserve heeft van ongeveer 60 uur. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter en heeft een saffierkristallen achterkant en voorzijde die het uurwerk beschermen en zichtbaar maken.

Het horloge is ook comfortabel om te dragen dankzij de roestvrijstalen armband die speciaal is ontworpen voor de Alpine Eagle-collectie. De armband heeft een vouwsluiting met een veiligheidssluiting en een gemakkelijk aan te passen systeem, zodat het horloge op de perfecte maat kan worden gedragen.

 • Kast: Roestvrij staal, diameter 44 mm, dikte 14,37 mm
 • Wijzerplaat: Verkrijgbaar in verschillende kleuren, met drie subdials en tachymeterschaal
 • Uurwerk: Chopard Caliber 03.05-C, automatisch uurwerk, 60 uur gangreserve, 28.800 trillingen per uur
 • Functies: Uren, minuten, seconden, chronograaf, datumaanduiding
 • Armband: Roestvrij staal, vouwsluiting met veiligheidssluiting en aanpassingssysteem
 • Waterbestendigheid: 100 meter (10 bar)
 • Kristal: Krasbestendig saffierkristal met antireflectiecoating
 • Achterkant: Saffierkristallen achterkant voor zicht op uurwerk
 • Certificering: COSC-gecertificeerd chronometer
 • Wijzers en indexen: Rhodium-plated wijzers en indexen, Super-LumiNova-coating voor betere leesbaarheid in het donker
 • Chronograaf: Centrale secondewijzer, 30-minuten teller en 12-uurs teller subdials, drukknoppen aan de zijkant voor starten, stoppen en resetten van de chronograaffunctie
 • Gangreserve: 60 uur gangreserve, snelle datumcorrectie en stop-seconden-functie
 • Horlogeband: Roestvrij stalen armband met gepolijste en geborstelde afwerkingen, comfortabele pasvorm met optionele rubberen band (beschikbaar als accessoire)
 • Garantie: 2 jaar internationale garantie
 • Certificering: COSC-gecertificeerd chronometer


Een ander opvallend kenmerk van de Chopard Alpine Eagle XL Chrono is het gebruik van verfijnde materialen, zoals saffierkristal en roestvrij staal. Het saffierkristal is krasbestendig en beschermt de wijzerplaat en het uurwerk tegen krassen en schade. De roestvrijstalen kast en armband zijn duurzaam en corrosiebestendig, waardoor het horloge lang meegaat.

Bovendien is het horloge ontworpen met het oog op comfort en gebruiksgemak. De armband is speciaal ontworpen om een ​​comfortabele pasvorm te bieden, en de drukknoppen van de chronograaffunctie zijn gemakkelijk te bedienen aan de zijkant van de kast.
Het horloge heeft ook een unieke ontwerpkenmerk - een gegraveerde adelaarskop op de secondewijzer en op de achterkant van de kast. De adelaarskop is het handelsmerk van de Alpine Eagle-collectie van Chopard en symboliseert de majestueuze schoonheid en vrijheid van de Zwitserse Alpen.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...