Vacheron Constantin presenteert traditionele handopwindbare horloges op Wonders Shanghai

Het Zwitserse horlogehuis Vacheron Constantin, met een rijke geschiedenis die terugreikt tot 1755, staat wereldwijd bekend als een van de oudste en meest prestigieuze fabrikanten van horloges. Met de constante drang naar perfectie en verfijning heeft het merk onlangs twee nieuwe toevoegingen gepresenteerd aan hun befaamde Traditionnelle-collectie tijdens Watches & Wonders Shanghai, wat geldt als een zeer belangrijk evenement in de wereld van de haute horlogerie.

Het bijzondere aan deze nieuwe modellen is dat zij de tijdloze kunst van het traditionele handopwindbare horloge nieuw leven inblazen. Deze vorm van uurwerkmechanica stelt de drager in staat om een tastbare interactie met het horloge te hebben door dagelijks de kroon tussen duim en wijsvinger te draaien en zo het raderwerk van energie te voorzien. Het is een ritueel dat liefhebbers van mechanische horloges koesteren, omdat het een gevoel van verbondenheid met het uurwerk geeft. Het opwinden van het uurwerk vereist een moment van bezinning, wat bijdraagt aan de charme en de persoonlijke betrokkenheid bij het horloge.

Vacheron Constantin heeft ervoor gekozen om deze oude traditie te respecteren en te combineren met moderne esthetiek. Zo zijn de nieuwe 38mm en 33mm modellen voorzien van een behuizing van 18-karaats roségoud die een warme glans uitstraalt en perfect samengaat met de zilveren opaline wijzerplaat die elegantie uitademt. De zorgvuldig ontworpen wijzerplaten zijn verrijkt met Clous de Paris guilloché afwerking, een type versiering die ambachtelijke precisie vereist en de diepte en textuur van het oppervlak benadrukt.

De 38mm variant is bijzonder indrukwekkend met een dunne kast en een saffierglazen achterkant die een blik gunt op het verfijnde handopwindbare 4400 AS kaliber. Dit mechanische hart van het horloge is een wonder om naar te kijken, met meer dan 127 onderdelen die samenwerken om de tijd nauwkeurig bij te houden, waarbij een volledige opwinding zorgt voor een gangreserve van circa 65 uur. Het is een miniatuur universum van precisie, waar elke component getuigt van het meesterschap van de Vacheron Constantin-horlogemakers.

De kleinere 33mm variant is niet minder indrukwekkend met zijn kaliber 1400 AS uurwerk dat, hoewel iets compacter en minder complex, toch meer dan 98 onderdelen bevat en een gangreserve heeft van ongeveer 40 uur. Ook hier is de achterkant voorzien van saffierglas, waardoor de delicate mechanica van het uurwerk bewonderd kan worden. Deze horloges brengen hulde aan de expertise en de geschiedenis van Vacheron Constantin, en stralen een subtiele luxe uit die alleen echte kenners kunnen waarderen.

Beide horloges zijn afgerond met een alligatorlederen band, bruin voor de 38mm variant en zwart voor het 33mm model, wat zorgt voor een stijlvolle en comfortabele pasvorm om elke pols.

Vacheron Constantin’s Traditionnelle handopwindbare horloges belichamen de essentie van wat het merk al eeuwenlang voorstaat: een toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en esthetische finesse. Het is een hommage aan de geschiedenis en tegelijkertijd een belofte voor de toekomst van uurwerken. Hoewel de prijzen nog niet bekend zijn gemaakt, zal men gezien het vakmanschap en de exclusiviteit van deze horloges verwachten dat ze in lijn zijn met de luxestatus van het merk.

Zo zet Vacheron Constantin wederom de standaard in de horloge-industrie en bevestigt het bedrijf haar reputatie door de ultieme combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne innovatie te leveren, waarmee zij liefhebbers van over de hele wereld blijven verbazen en inspireren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...