Louis Vuitton brengt ode aan Chinese Opera met de Tambour Opera Automata

Louis Vuitton, het bekende luxemerk, heeft onlangs een nieuwe collectie gelanceerd genaamd Tambour Opera Automata, speciaal gericht op Chinese consumenten. Deze collectie, geïnspireerd door traditionele Chinese opera, bestaat uit vier horloges die allemaal een automatisch uurwerk hebben dat de scène van een opera uitbeeldt wanneer het horloge wordt opgewonden.

Het ontwerp van de horloges is geïnspireerd op de typische maskers en kostuums die worden gedragen in de Peking Opera. Het horloge bevat drie scènes die worden uitgebeeld door kleine figuren die op en neer bewegen in het horloge wanneer het wordt opgewonden. De scènes zijn gebaseerd op klassieke Chinese opera's zoals "Journey to the West" en "The Peony Pavilion". 

De Peking Opera, ook wel bekend als de Beijing Opera, is een van de meest bekende vormen van traditioneel Chinees theater. Het werd voor het eerst ontwikkeld in de late 18e eeuw en werd al snel populair onder het Chinese volk. De Peking Opera combineert zang, dans, acrobatiek, acteren en martial arts om een ​​dramatische en visueel indrukwekkende voorstelling te creëren. Het is bekend om zijn kleurrijke kostuums, opvallende make-up en het gebruik van speciale effecten.

De verhalen die in de Peking Opera worden verteld, zijn vaak gebaseerd op historische gebeurtenissen, mythen en legendes uit de Chinese geschiedenis. De personages worden vaak gekenmerkt door hun sterke emoties en persoonlijkheid, zoals moed, trouw, wraak en liefde. De Peking Opera heeft een grote invloed gehad op de Chinese cultuur en heeft zich verspreid naar andere landen en culturen. Het wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van het Chinese culturele erfgoed en wordt nog steeds opgevoerd en bewonderd door mensen over de hele wereld.

Louis Vuitton heeft gekozen voor deze collectie vanwege de toenemende populariteit van luxe horloges onder Chinese consumenten. Het merk wil de Chinese markt verder uitbreiden en heeft de Tambour Opera Automata ontworpen als een speciale editie die alleen verkrijgbaar is in China.

Door gebruik te maken van traditionele Chinese elementen in het ontwerp van de horloges, hoopt Louis Vuitton een emotionele band te creëren met Chinese consumenten en hen aan te moedigen om een ​​van deze unieke horloges te kopen.

Louis Vuitton heeft meerdere winkels verspreid over verschillende steden in China. Enkele van de belangrijkste steden waar Louis Vuitton-winkels te vinden zijn, zijn Shanghai, Beijing, Guangzhou, Shenzhen, Chengdu, Hangzhou, Nanjing, Tianjin, Chongqing en Wuhan. Het merk heeft ook enkele winkels in andere steden en provincies, zoals Hong Kong, Macau, Taiwan en Guangxi. Louis Vuitton heeft zich de afgelopen jaren actief gericht op het uitbreiden van zijn aanwezigheid in China vanwege de groeiende vraag naar luxe goederen in het land.

Met deze stap hoopt Louis Vuitton zijn positie als een belangrijke speler op de Chinese luxemarkt te versterken en de groeiende vraag en honger van Chinese consumenten naar luxe goederen te blijven vervullen.

Fotos Persbericht Louis Vuitton

Bezoek Website
Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...