De kenmerken en details van de unieke MB&F Mad1 Groene horloge

Het MB&F Mad1 groene horloge is niet zomaar een uurwerk; het is een kunstwerk dat de traditionele grenzen van horlogeontwerp doorbreekt. Het Zwitserse bedrijf MB&F, wat staat voor Maximilian Büsser & Friends, staat bekend om zijn unieke en verbluffende ontwerpen. Enige tijd geleden onthulden ze het opvallende Mad1 uurwerk in een gelimiteerde oplage van slechts 13 stuks, exclusief beschikbaar voor de familie en vrienden van het merk. Nu, als onderdeel van de uitbreiding van deze lijn, hebben ze een nieuwe versie aangekondigd: het MB&F Mad1 groene horloge.

Het Mad1 groene horloge verschilt aanzienlijk van zijn voorgangers in zijn kleur - een levendige en rijke groene tint die de aandacht trekt met zijn dynamische uitstraling. Deze kleur wordt gevonden op verschillende delen van het horloge, zoals de aluminium kast, de wijzerplaat en de rubberen band. De combinatie van het groene aluminium en rubber creëert een uniek contrast, dat bijdraagt aan het algehele avant-garde ontwerp van het horloge.

Maar de kleur is niet het enige dat dit horloge onderscheidt. De Mad1 heeft een radicaal ontwerp, met zijn karakteristieke cirkelvormige megawindmolen -rotor op de wijzerplaat. Deze rotor, die zichtbaar is door het saffierglas, draait om de horizontale as en geeft zo de tijd weer. Hierdoor ontstaat een spectaculaire 3D-visuele ervaring, die het traditionele uiterlijk van horloges volledig transformeert.

In tegenstelling tot conventionele horloges, waarbij de tijd aan de rand van de wijzerplaat wordt weergegeven, heeft de Mad1 de uren- en minutenaanduidingen strategisch in het midden geplaatst. Deze complicatie, die deels is bedekt door de rotor, kan in eerste instantie wat verwarrend zijn, maar de eigenzinnige opstelling voegt een extra laag van intrige toe aan het horloge.

Het uurwerk dat het Mad1 horloge aandrijft, is ook interessant. Het beschikt over een automatisch opwindmechanisme dat gereguleerd wordt door een snel oscillerende balans met een frequentie van 28,800 trillingen per uur. Dit zorgt voor een indrukwekkende gangreserve van ongeveer 42 uur.

Het MB&F Mad1 groene horloge heeft een robuuste constructie, dankzij de kast van geanodiseerd aluminium die waterbestendig is tot 30 meter. Ondanks zijn avant-garde ontwerp en complexe interne mechanismen, presenteert het horloge zich als een duurzaam en betrouwbaar stuk.

Het MB&F Mad1 groene horloge is dus niet zomaar een modieuze accessoire; het is een uiting van technische bekwaamheid en artistieke visie. Elk detail, van de levendige kleur tot de unieke uur- en minutenwijzerindeling, draagt bij aan het creëren van een horloge dat er niet alleen anders uitziet, maar ook anders voelt.

Met zijn beperkte oplage van slechts 10 stuks, is de Mad1 Groen een waardevol bezit voor degenen die de kans krijgen om het te dragen. Of het nu wordt gedragen of in een vitrine wordt tentoongesteld, dit horloge zal zeker een blijvende indruk maken. Door een samenspel van innovatie, vakmanschap en design is de Mad1 Groen een exclusieve aanwinst voor elke horlogeliefhebber, een stuk dat niet alleen tijd meet, maar ook vertelt over de visie en passie van Maximilian Büsser en zijn team van vrienden en vaklui die samen aan de realisatie van dit horloge hebben gewerkt. Het is daarom meer dan een accessoire; het is een statement, een kunstwerk dat het pols kan sieren en tegelijkertijd verwondering kan oproepen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...