TAG Heuer onthult de nieuwe Carrera Chronograph het ultieme drive horloge

De TAG Heuer Carrera Chronograph zal voor altijd bekend staan als de favoriete chronograaf van enkele van de beste teams en coureurs van de Formule 1. Het tijdloze ontwerp uit 1963 heeft vele beroemde uitingen aangenomen, maar de geelgouden stukken van deze collectie onderscheiden zich altijd. Met zijn verfijnde diepzwarte wijzerplaat bouwt de gouden editie van 2022 voort op deze rijke lijn van legendarische raceuurwerken.

De TAG Heuer Carrera Chronograph is ontworpen voor het racecircuit dankzij de goed leesbare, overzichtelijke wijzerplaat, strakke lijnen en hoogwaardige uurwerken. In 1970 werden de eerste geelgouden automatische modellen geïntroduceerd, de TAG Heuer reference 1158 CHN, de persoonlijke favoriet van Jack Heuer van de toenmalige CEO. Ze werden al snel een must op de grid als teken van succes, volgens de strategie van Jack om ze aan veel winnende coureurs te presenteren.

Ze zijn nog steeds zeer gewild bij fans en verzamelaars die graag een stukje van de onmiskenbaar glamoureuze racegeest uit de jaren 70 willen bezitten die synoniem staat voor de beroemdste racenamen in deze ongelooflijke periode. TAG Heuer bouwt voort op deze unieke erfenis en introduceert een nog nooit eerder gezien wijzerplaatontwerp, zwart met goudvergulde subwijzerplaten, een omgekeerde versie van de beroemde Heuer-referentie 1158 CHN. Kenners herkennen misschien ook het tweekleurige palet van de legendarische John Player Special-kleurstelling, die in de jaren 70 en 80 in de Formule 1 opviel.

De 98T Lotus van TAG Heuer ambassadeur en wereldkampioen Ayrton Senna droeg de wereldberoemde kleurstelling aan het begin van zijn schitterende carrière. De speciale editie van vandaag verbindt de blijvende steun en liefde van TAG Heuer voor de autosport met de vroege prestaties van een van de belangrijkste ambassadeurs van het merk om een opvallende vertolking van de tijdloze chronograaf af te leveren.

De klassieke 42 mm behuizing is gemaakt van massief 18K 3N geelgoud, met gouden duwers en kroon. De diepzwarte geborstelde wijzerplaat van Sunray zorgt voor verfijning, diepte en een subtiel lichtspel op de pols. In contrast met de diepzwarte wijzerplaat staan twee „azuurblauwe” en vergulde gouden chronograafsubwijzerplaten om 3 en 9 uur. Om 6 uur maken een discrete permanente tweede indicator en een datumvenster de harmonieuze tricompax-indeling compleet. De indexen en wijzers zijn verguld in 18K 3N geelgoud en gepolijst, wat de leesbaarheid en elegantie van de wijzerplaat verbetert.

De achterkant van de behuizing is voorzien van een saffierglas waardoor de beweging en de aangepaste zwarte oscillerende massa duidelijk zichtbaar zijn. De TAG Heuer Carrera Chronograph wordt aangedreven door het Calibre Heuer 02, het eigen chronograafuurwerk van het merk. Met zijn verticale koppeling en kolomwiel biedt hij uitstekende tijdwaarnemingsprecisie en prestaties, samen met een gangreserve van 80 uur.

Het stuk wordt gepresenteerd op een grote zwarte krokodillenriem met een gouden gesp. Het ontwerp in zwart en goud blijkt vandaag een even aantrekkelijke combinatie te zijn als in de jaren 70. Het brengt alle opwinding, glamour en spanning van racen in de afgelopen decennia tot uitdrukking en zet Jack Heuers visie getrouw voort in een resoluut modern exemplaar dat zelfvertrouwen, karakter, elegantie en verfijning uitstraalt.

De TAG Heuer Carrera Chronograph, verkrijgbaar vanaf 17 november 2022, wordt exclusief verkocht in de boetieks van TAG Heuer, op de e-commercewebsites van de merken en bij geselecteerde retailpartners. TAG Heuer is volledig eigendom van LVMH

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...