Nike Air Force 1 Have A Nike Day Release info - Europa prijs in euro

Nike heeft onlangs een nieuwe versie van de iconische Air Force 1 aangekondigd: Have A Nike Day. Deze speciale colorway heeft op de voorkant het teken 'Have A Nike Day' op de tongen en aan beide zijden van de schoen. Het silhouet is ook voorzien van een speciale Swoosh met een stippellijnvorm, terwijl het Premium Lederen upper wordt geaccentueerd door pastelkleurige details.

De Nike Air Force 1 Have A Nike Day heeft een verkoopprijs van € 140,-. Het model zal alleen in Europa verkrijgbaar zijn via een selectief aantal retailers en de Nike webstore.

Het iconische Nike Air Force 1 model kreeg haar start in 1982 als basketbalschoen, maar is in de loop van de jaren één van Nike'smeest populaire lifestyle modellen geworden. Sindsdien heeft het model tal van verschillende uitvoeringen, designs en materialen gekregen. De nieuwe Nike Air Force 1 Have A Nike Day is daar één van.

De Nike Air Force 1 is een must-have voor elke sneakerhead. De schoen heeft een uniek design, maar ook een goede pasvorm. Het bovenwerk is gemaakt van premium leder dat duurzaam en comfortabel is, terwijl het EVA foam materiaal in de middelzool er ook voor zorgt dat je voeten goed ondersteund blijven.

De Nike Air Force 1 Have A Nike Day heeft een wit bovenwerk met verschillende kleuraccenten in de schoen zoals groen, roze, blauw en oranje. De swoosh is wit, terwijl op de tong staat 'Have A Nike Day' gedrukt. De zool en de zijkanten van de schoen zijn wit met een licht grijs detail.

Als je op zoek bent naar een goede lifestyle schoen met een uniek design, dan is de Nike Air Force 1 Have A Nike Day zeker een goede keuze. De stijlvolle look en het comfort zijn de sleutelpunten van deze schoen. De verkoopprijs bedraagt ​​€ 140,-. Je kan de schoen kopen in geselecteerde retailers en op de Nike webstore.

Nike Air Force 1 sneaker geschiedenis

De Nike Air Force 1 is een schoen die bijna even synoniem is geworden met het merk als de beroemde 'swoosh' zelf. Toen deze iconische sneaker voor het eerst werd geïntroduceerd in 1982, brak het nieuw terrein door de allereerste basketbalschoen van Nike te zijn die gebruik maakte van de 'Air' technologie. Deze innovatie bood spelers een superieure demping en dat vertaalde zich in een voordeel op het veld. De naam Air Force 1 werd gekozen ter ere van het vliegtuig van de Amerikaanse president, de Air Force One.

In 1983, ondanks de populariteit van de schoen, haalde Nike de Air Force 1 uit productie. De reden hiervoor was het beleid van het bedrijf om elk jaar een nieuw model te introduceren en het oude model te vervangen. Dit beleid zou echter snel op de proef worden gesteld. De consumenten hadden namelijk andere plannen en de vraag naar de Air Force 1 bleef onverminderd hoog.

Nike, die luisterde naar de vraag van de klant, bracht de Air Force 1 in 1984 opnieuw op de markt. Dit was de eerste keer dat het bedrijf een eerder uit productie genomen model opnieuw uitbracht, een beslissing die de deur opende voor de heruitgave van andere klassieke modellen in de toekomst.

Naarmate de jaren '80 vorderden, breidde de populariteit van de Air Force 1 zich uit buiten de grenzen van het basketbalveld. Het duurde niet lang voordat de schoen doordrong tot de hiphopcultuur en zich vestigde als een waar statussymbool. De eenvoudige maar opvallende esthetiek van de Air Force 1 bleek een perfect canvas te zijn voor allerlei aangepaste ontwerpen en limited editions.

Het nieuwe millennium zag de Air Force 1 voortbouwen op zijn reeds aanzienlijke erfenis. Nike heeft sinds de jaren 2000 een groot aantal variaties en samenwerkingen op de Air Force 1 uitgebracht. Deze omvatten de Air Force 1 '07, een update van het originele model, en samenwerkingen met kunstenaars en ontwerpers zoals Virgil Abloh en Travis Scott.

Tegenwoordig is de Air Force 1 veel meer dan alleen een basketbalschoen. Het heeft een plaats verworven in allerlei subculturen, van mode en muziek tot streetwear. Dankzij zijn blijvende populariteit en innovatieve ontwerp wordt de schoen algemeen erkend als een icoon van het sneakerdesign en blijft het een van de best verkopende modellen van Nike.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...