Bulgari en Phillips onthullen een speciale editie Octo Finissimo

In de wereld van haute horlogerie spelen Bulgari en Phillips elk een leidende rol. Als toonbeelden van luxe en perfectie zijn deze grootmachten binnen hun respectievelijke vakgebieden niet onbekend met het creëren van wonderbare werken van ambachtelijk vakmanschap. Het is dan ook geen verrassing dat wanneer deze twee iconen hun krachten bundelen, er iets werkelijk uitzonderlijks tot stand komt: een speciale editie Octo Finissimo.

Bulgari, met haar rijke erfgoed dat terugreikt tot het Romeinse Rijk, heeft altijd een diepe waardering voor schoonheid en precisie tentoongespreid. Dit komt volop tot uiting in hun Octo horlogecollectie - het summum van Italiaanse finesse vermengd met ongeëvenaarde Zwitserse horlogemakerskunsten. De Octo Collezione, met zijn karakteristieke geometrische esthetiek, heeft al talloze harten van horlogeafficionado'ssneller doen kloppen. En nu is er dus de speciale editie, die voortborduurt op alles wat de Octo Finissimo zo speciaal maakt: zijn ongelooflijk dunne silhouet en elegante design dat zowel tijdloos als hedendaags aandoet.

Eén van de pareltjes in dit uurwerk is de BVL 138 kaliber - bekend als één van de dunste automatische bewegingen ter wereld. Deze toewijding aan technische uitmuntendheid is voor Bulgari bijna een tweede natuur en toont de verfijning waarvoor het merk beroemd is. Het ontwerp van dit nieuwe model is echter net zo veelzeggend als de interne mechanismen. De beslissing om de kleine secondenteller weg te laten, versterkt de minimalistische benadering die de serie altijd al typeerde. Het legt de nadruk nog meer op de grote cijfers op de wijzerplaat die elegant naar de zes en twaalf uur wijzen en die de tijd met grootstedelijke flair aankondigen.

De keuze voor gezandstraald titanium als materiaal voor de wijzerplaat getuigt van Bulgari'sstreven naar innovatie. Omringd door een kapittelring die zich aanpast aan variaties in licht, toont deze wijzerplaat prachtige kleurovergangen die de kijker aanlokken en niet meer loslaten. Fabrizio Buonamassa Stigliani, de Executive Director Product Creation bij Bulgari Watches, spreekt met een hartstochtelijke bevlogenheid over het creatieve proces achter dit horloge. Deze passie weerspiegelt de synergie die ontstond tijdens de samenwerking met de vermaarde Aurel Bacs en Alexandre Ghotbi van Bacs & Russo en die de gedeelde waarde van vakmanschap en vernieuwing illustreert.

Deze speciale editie vormt een kunstwerk dat de filosofische idealen van twee prestigieuze bedrijven naadloos samenbrengt. Met Phillips - een naam die synoniem staat voor de verzamelcultuur van de hoogste kwaliteit horloges - en Bulgari - een merk dat bekend staat om haar grensverleggende innovatie en stijlvolle ontwerpen - gaat dit horloge verder dan alleen het meten van tijd. Het is een tastbare herinnering aan een gedeeld avontuur in stilistische superioriteit, zorgvuldig gecultiveerd door 'swerelds meest talentvolle uurwerkmakers en ontwerpers.

Deze zeldzaamheid komt met een prijskaartje van 16.600 euro en belooft exclusiviteit met slechts 50 exemplaren beschikbaar. Het is een ware schat voor verzamelaars en zal uitsluitend verkrijgbaar zijn via de officiële website van Phillips Watches, wat het een nog begerenswaardiger object maakt voor elke serieuze horlogecollectie.

Samenvattend hebben Bulgari en Phillips een nieuw hoogtepunt bereikt binnen de luxe horlogerie. Het is een baken van traditie en moderniteit, een fusie die de tand des tijds zal weerstaan. Dit uurwerk is niet alleen een instrument voor tijdmeting maar ook een belichaming van eeuwige schoonheid en uitmuntendheid. Het is een stille getuige van het feit dat ware luxe niet alleen wordt gemeten in materialen of complexiteit, maar vooral in de verhalen en de ambities die erachter schuilgaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...