Michael & Giso opent deuren eerste Belgische boutique

Michael & Giso, een Nederlands high-end boutique label dat gekend staat voor zijn prachtige, ‘tailor-made’ trouw- en maatpakken alsook maatshirts, opent vandaag de deuren van zijn allereerste boutique in België! Voortaan vind je hen op het gelijkvloers van de magnifieke Le Chapeau winkel op de Frankrijklei in Antwerpen. Deze gevestigde waarde voor bruidjes wordt vanaf nu dus ook een absolute hotspot voor mannen die er zowel op hun trouwdag als in het dagelijkse, professionele leven ‘sharp’ uit willen zien en een look willen aanmeten die helemaal hun karakter en levensstijl weerspiegelt. Michael & Giso staat voor ‘slow tailoring’, een combinatie van een volledig persoonlijk ontwerp, authentiek vakmanschap en een innovatieve ‘touch’. Op afspraak wandel je rechtstreeks de stijlvolle boutique bar binnen voor een persoonlijk gesprek en word je helemaal ondergedompeld in de Michael & Giso belevingswereld vol inspiratie en professioneel advies. De Michael & Giso boutique is een plek waar mannen in een ongedwongen sfeer hun persoonlijke stijl kunnen ontdekken en tegelijkertijd nieuwe, interessante mensen kunnen ontmoeten. Met de missie om een verschil te maken in de herenmode, vertaalt het team van Michael & Giso jouw verhaal naar unieke outfits op maat.

Let’s meet at the boutique bar

De Michael & Giso boutique is een volmaakte weerspiegeling van de totaalbeleving die het label wil neerzetten. De magnifieke, stijlvolle setting met een mix van design elementen en charmante vintage accenten benadrukt zowel het innovatieve karakter van het merk als het authentieke vakmanschap en de persoonlijke, exclusieve service waarvoor ze staan. Bij Michael & Giso is de zoektocht naar het perfecte trouw- of maatpak een beleving van bij de start. Even helemaal deconnecteren met de buitenwereld met een Barista koffie, lekkere wijn of whiskey en heerlijke versnaperingen… klanten worden tot in de puntjes verzorgd en volledig ondergedompeld in de wereld van Michael & Giso. Na een afspraak gemaakt te hebben, wordt de klant in de boutique bar uitgenodigd voor een gezellig, persoonlijk gesprek om op die manier hoogte te krijgen van de levensstijl en de smaak van de klant. Zo kunnen klanten in een ongedwongen sfeer hun persoonlijke stijl ontdekken. Een absolute must voor het Michael & Giso team om het perfecte maatpak te creëren.

Zo verduidelijkt Michaël, één van de zaakvoerders: “Het bouwen van een persoonlijke relatie is een vereiste. We merken dat we door die warme, oprechte en persoonlijke gesprekken betekenis geven aan ieder kledingstuk dat we maken. In ieder ontwerp is de klant het uitgangspunt en leggen wij de verbinding tussen wie hij is, wat hij doet en welke persoonlijkheid hij wil uitstralen. Het ontdekken van de persoonlijke stijl van onze klanten zien we als een soort expeditie waarbij we een persoonlijk verhaal naar een unieke outfit op maat vertalen: een outfit die volledig het karakter en de levensstijl van de persoon reflecteert en waarbij de klant door middel van co-creatie samen met ons zijn garderobe samenstelt. Een outfit waar hij zich goed in voelt en waarmee hij kan laten zien wie hij is. Hierdoor is het maatpak niet alleen functioneel volmaakt, maar representeert het ook helemaal de persoonlijkheid van de klant. Het gaat niet alleen om het vinden van de juiste stof en de perfecte pasvorm, maar juist om die specifieke, persoonlijke uitstraling. Dat is de essentie van Michael & Giso: ‘We exist to manifest your story.’”

Slow Tailoring concept

Niets is zo persoonlijk en uniek als een op maat gemaakte outfit waarin je er niet alleen fantastisch uitziet, maar waarin de klant zich ook écht goed voelt omdat het helemaal zijn persoonlijkheid uitstraalt. Voor de realisatie hiervan ontwikkelden Michael & Giso een eigen concept genaamd ‘Slow Tailoring’ waarbij het unieke verhaal van de klant als uitgangspunt voor het ontwerp wordt genomen. Dit concept vormt de rode draad bij Michael & Giso en staat voor de delicate mix en de ultieme combinatie van een persoonlijk ontwerp, authentiek vakmanschap en een innovatieve ‘touch’. Alle details samen zorgen uiteindelijk voor het perfecte kostuum. In co-creatie met de Michael & Giso tailor wordt vervolgens een finaal ontwerp gemaakt.

Zo vertelt Michaël verder: “Er zit liefde, tijd en aandacht in het ontwerp en ook de maakwijze zetten we helemaal naar onze hand. De juiste pasvorm spreekt voor zich, de gedachtegang achter het ontwerp en de maakwijze is waar wij het verschil maken. Op basis van de wensen van de klant ontwerpen we, samen met de klant, een one-of-a-kind outfit aan de hand van stoffen combinaties en stijl details zoals knopen, type kraag, zakken en manchetten, een bandplooi en initialen.” Om het traditionele vakmanschap en innovatieve aspect te verenigen, werkt het Michael & Giso team samen met gerenommeerde ateliers. Zij hebben de expertise om maatpakken volledig handgemaakt te maken waardoor je een uniek maatpak kan samenstellen tot in de kleinste details. Daarnaast groeien deze ateliers ook volledig mee met alle laatste ontwikkelingen op het vlak van ontwerpen.

Ook op lange termijn wordt er bij Michael & Giso aan de noden van de klant gedacht. Rolf-Giso, medezaakvoerder, voegt toe: “Als persoon ben je continu in ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal. Daarom is het essentieel om mee te groeien met onze klanten. Zo proberen we de garderobe van onze klanten aan de hand van hun wensen en de nieuwste trends up to date te houden.”

Inspiratie & leveranciers

Het Michael & Giso team haalt zijn inspiratie uit modeshows, modebeurzen zoals Pitti (in Firenze) en de ondernemerswereld. Door hun gevarieerde klantenbestand – bestaande uit verschillende type ondernemers, stylisten, fotografen, makelaars, advocaten en managers – ontstaat er een continue uitwisseling van ideeën waardoor er inspiratie aangereikt wordt voor nieuwe ontwerpen. Op deze manier blijven zij op de hoogte van de laatste trends, maar ook op het gebied van kleuren, stoffen en accessoires. Bovendien staan zij in nauw contact met hun leveranciers die ook allemaal volledig gepassioneerd zijn door mode en de laatste tendensen in de sector.

Het label omringt zich met uitsluitend top leveranciers – van hoogwaardige stoffenhuizen tot gerenommeerde ateliers – die gekend staan voor hun expertise en vakmanschap: Loro Piana, Dormeuil, Drago, Caccioppoli, Scabal, Ariston, Greve Schoenen, Paolo Albizzati,… Samen vormen ze een fantastisch team en wordt er alleen maar uitmuntend werk geleverd. Ook wordt er steeds op een duurzame manier omgegaan met het verwerken van materialen. Zo wordt er enkel een kostuum gemaakt zodra een bestelling wordt doorgegeven.

Specialist in trouwpakken & volledig afgestemd op de bruid

Voor het ontwerpen van een trouwpak wordt er – naast de stijl, de persoonlijkheid en uiterlijke kenmerken zoals haarkleur, kleur ogen e.a. – ook rekening gehouden met het thema van de huwelijksdag, de trouwjurk van de bruid, schoenen en accessoires e.a. zodat er op alle vlakken een perfecte match is. Al deze trouwvoorbereidingen worden in een fijne ambiance in de boutique bar van Michael & Giso geregeld. De gemoedelijke, familiaire sfeer in het wondermooie, stijlvolle interieur gecombineerd met een lekker drankje en smakelijke hapjes zorgt instant voor een perfecte setting om heel het gezelschap – de klanten zelf, hun partners en f(r)amily – (nog beter) te leren kennen. “Alsof je met vrienden rond de keukentafel je trouwpak aan het samenstellen bent waarbij de tailor je door het proces heen begeleidt en je laat kennismaken met de mooiste stoffen en combinaties.

Of je nu op zoek bent naar een zomers, sportief of driedelig trouwpak, wij geven je advies tot in de kleinste details in een leuke ambiance”, vult Rolf-Giso aan. Na vier tot acht weken is het vervolgens tijd voor de eerste pasafspraak. Zo vervolgt Rolf-Giso: “Samen kijken we of de outfit goed zit en finetunen we de laatste details. Het is altijd een speciaal moment om de klant voor het eerst te zien stralen in zijn outfit. Dat is waar je het voor doet!”

Interieur: look & feel

In de Michael & Giso boutique gebeurt ‘the magic’. Het is een plek waar er altijd een huiselijke en warme sfeer heerst waar iedereen welkom is en waar iedereen zich ook welkom voelt. De boutique ademt volledig de look & feel van Michael & Giso. Zo zijn er – naast de magnifieke inrichting met tal van unieke en charmante stijlelementen – verschillende aspecten die voor het boutique gehalte zorgen: de bar die altijd open is en waar je de beste koffie, wijn of negroni kan proeven, de verschillende inspirerende hoekjes die je er terugvindt, de trouwmagazines, de prachtige design boeken, enzovoort.

De Michael & Giso boutique presenteert ook verschillende accessoires van merken waarmee het label samenwerkt waaronder het nieuwe Italiaanse label Ducal. Michaël vervolgt: “Net zoals we de klant graag verrassen met het maatwerk, houden we ervan om hem tot in de kleinste details te verrassen in zijn experience. Daarnaast laten we de klant altijd met een geholpen gevoel de deur uit gaan, zelfs als wij hem niet direct kunnen helpen. In dat geval zetten we onze connecties in en zorgen we ervoor dat zijn probleem alsnog wordt opgelost.”

Voor de interieurinrichting heeft het label samengewerkt met de Antwerpse binnenhuisarchitect Jim Dierckx die ook de inrichting van Le Chapeau 2.0 voor zijn rekening nam.

Connecting people

Het team van Michael & Giso streeft ernaar om – naast het verwerkelijken van persoonlijke trouw- en maatkostuums – tegelijkertijd ook waardevolle connecties tussen mensen tot stand te brengen. Als ondernemers vinden zij niets zo inspirerend als het ontmoeten van nieuwe mensen. Michaël verwoordt het mooi als volgt: '’To build a place where men can discover and manifest their personal style, while making valuable connections.’ Wij willen onze klanten een top ervaring aanbieden telkens ze bij ons binnenwandelen.

Met de ondernemende, familiaire sfeer die ons team uitstraalt kunnen we dit waarmaken. Wij organiseren ook regelmatig events zoals een apero of lunch met onze partners uit de wedding branche. Verbinden staat centraal bij Michael & Giso.”

Naast ‘verbinden’ hanteert het Michael & Giso team nog een aantal andere waarden zoals ‘oprechtheid en persoonlijk’ (bij Michael & Giso is men oprecht geïnteresseerd in de klant), ‘ondernemend’ (niets is te zot wanneer het gaat om het optimaliseren van de customer experience), ‘excentriek’ (simpelweg jezelf zijn) en ‘co-creatie’ waarbij de klant onderdeel wordt van het team. In alles wat het team doet, proberen ze deze waarden terug te laten komen.

Geschiedenis & team Michael & Giso

In 2007 werd ‘Michael & Giso’ opgericht door Michaël Oei en Rolf-Giso Heijkoop. Beiden hebben een Finance Management en/of Finance & Tax Law opleiding genoten en hebben bijgevolg een eerder atypische carrière wending genomen met de opstart van hun business in de fashion sector. In eerste instantie lag de focus op het online verkopen van overhemden op maat. Dit proces begon bij de klant thuis met het opmeten van de maten. Vervolgens kon de klant online overhemden bijbestellen. Al snel werd duidelijk hoe belangrijk fysiek contact met de klant was, zowel voor het team als voor de klanten. In 2010 openden ze daarom de eerste Michael & Giso boutique in Breda en vanaf 2013 breidden ze hun aanbod uit en startte het verhaal met ‘tailor-made’ pakken voor zowel wedding als business/casual gelegenheden.

Inmiddels telt het Michael & Giso team 16 werknemers en is het uitgegroeid tot een bekend merk in Nederland, met winkels in het centrum van Breda en Amsterdam. Sinds vandaag heeft het label nu ook een eerste fysieke boutique in Antwerpen en koestert het label nog verdere internationale ambities.

Beelden door Jeroen Noordzij Photography


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...