TAG Heuer introduceert een donkere Autavia chronometer flyback aan

TAG Heuer heeft zijn nieuwe Autavia Chronometer Flyback in een volledig zwart kleurenschema uitgebracht. Dit nieuwe horloge behoort tot de iconische Autavia-serie en heeft een moderne 42 mm zwarte PVD-afgewerkte stalen kast met een bijpassende wijzerplaat en bidirectionele keramische bezel, waardoor het een slank en stijlvol model is voor liefhebbers van vintage geïnspireerde horloges. Om een perfecte symmetrie te bieden, zijn er drie subwijzerplaten op 3, 6 en 9 uur en grote cijferindices versierd met Super-Luminova, waardoor het horloge gemakkelijk afleesbaar is ondanks de drukke wijzerplaat.

Het uurwerk wordt aangedreven door het COSC-gecertificeerde, in-house Caliber Heuer 02 uurwerk, met een gangreserve van 80 uur. Het horloge wordt geleverd met een premium zwarte alligator leren band en wordt aangeboden voor een prijs van €6.950. Dit horloge is perfect voor liefhebbers van sportieve en stijlvolle horloges die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardig uurwerk met een krachtig ontwerp en uitstekende functionaliteit. 

Het Autavia-model heeft een rijke geschiedenis bij TAG Heuer, oorspronkelijk gelanceerd als een dashboardklok voor rallyauto's in 1933 en later uitgebracht als een horloge in 1962. Het horloge heeft sindsdien verschillende iteraties en updates gekend, waarvan de Autavia Chronometer Flyback de nieuwste is. De Chronometer Flyback functie stelt de drager in staat om de chronograaf in te stellen en opnieuw te starten met een enkele druk op de knop, wat handig is voor het meten van tijden op korte afstanden.

De zwarte PVD-afgewerkte stalen kast van de nieuwe Autavia Chronometer Flyback meet 42 mm in diameter en heeft een waterbestendigheid van 100 meter. De wijzerplaat en bidirectionele bezel zijn beide keramisch, waardoor ze zeer krasbestendig zijn en lang meegaan. De subdials op 3, 6 en 9 uur tonen respectievelijk de seconden, minuten en uren van de chronograaffunctie.

Het in-house Caliber Heuer 02 uurwerk van het horloge is gecertificeerd door de COSC, wat betekent dat het nauwkeurigheidstests heeft ondergaan en voldoet aan de hoogste standaarden van precisie. Het uurwerk heeft ook een gangreserve van 80 uur, wat betekent dat het horloge maximaal 80 uur kan blijven werken zonder opnieuw te worden opgewonden. De zwarte alligatorleren band is afgewerkt met zwarte stiksels en een vouwsluiting.

De Autavia Chronometer Flyback in het volledig verduisterde kleurenschema is een mooie aanvulling op de Autavia-serie van TAG Heuer en zal zeker de aandacht trekken van liefhebbers van vintage-geïnspireerde horloges. Het horloge is nu verkrijgbaar bij TAG Heuer en heeft een prijskaartje van €6.950.

Technische fiche van de TAG Heuer Autavia Chronometer Flyback:

  • Referentie: CBE2116.BA0687
  • Kast: 42mm diameter, zwarte PVD-afgewerkte stalen kast
  • Bezel: Keramische bezel, bidirectioneel draaibaar met 60 minuten schaalverdeling
  • Wijzerplaat: Zwart met drie subwijzerplaten op 3, 6 en 9 uur
  • Uurmarkeringen: Super-Luminova lichtgevende uurmarkeringen
  • Crystal: Saffierkristal met anti-reflecterende coating
  • Uurwerk: TAG Heuer Caliber Heuer 02, automatisch uurwerk met flyback chronograaf, gangreserve van 80 uur, 168 onderdelen
  • Waterbestendigheid: 100 meter (10 bar)
  • Armband: Zwart alligator lederen band met vouwsluiting
  • Prijs: €6.950 (ongeveer 6200 euro)


Opmerking: specificaties kunnen verschillen afhankelijk van de markt en productiejaar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...