Tag Heuer heeft zijn felbegeerde Dark Lord chronograaf nieuw leven ingeblazen

De Dark Lord regeert weer! TAG Heuer heeft zijn meest begeerde historische model opnieuw gemaakt in een modern special edition stuk. Bijgenaamd de Dark Lord vanwege zijn geheel zwarte wijzerplaat en matte PVD-kast, werd deze specifieke iteratie van zijn beroemde Monaco-horloge (beroemd gemaakt op Steve McQueen's pols in Le Mans) voor het eerst geïntroduceerd in de 1974 en de afgelopen jaren is de vintage versie een veilingbloklieveling geworden.

De zwartmakende behandeling, die nu alomtegenwoordig is in de uurwerken, was destijds geheel nieuw en was een van de eerste horloges met PVD-coating. Er zijn naar verluidt slechts 100 tot 200 voorbeelden van de noir Heuer Monaco gemaakt. Als gevolg hiervan, wanneer iemand op de secundaire markt verschijnt, kan hij hamerprijzen van vijf cijfers opleveren.

In Genève, op de Phillips „Start-Stop-Reset: 88 Epic Stainless Steel Chronographs” -veiling in 2016, verkocht een „Dark Lord” voor CHF 62.500 (ongeveer €64.950 tegen wisselkoersen destijds), en in 2018, tijdens een Bonham's verkoop in Londen, haalde men €67.584 binnen. Je kunt verwachten dat die waarden zullen stijgen met nieuws over de remake van 2022.

Het eerste Zwitserse horloge in de ruimte heeft zojuist een moderne, heruitgave in beperkte oplage Een originele Heuer Monaco „Dark Lord”

Een hint van een toekomstige remake toonde de mogelijkheid toen TAG Heuer in november vorig jaar een eenmalig modern model creëerde voor de Only Watch-liefdadigheidsveiling in Genève. Dat unieke stuk nam maar liefst CHF 290.000 (€319.360) mee naar huis. Het werd geschat tussen CHF 50.000-100.000 (destijds ongeveer €55.000-€110.124 tegen wisselkoersen).

Bijna 50 jaar later is de vernieuwde Dark Lord nu uitgerust met zwart Grade 2 titanium gecoat in DLC, wat een minder corrosieve en lichtgewicht optie biedt voor vandaag. Titanium werd voor het eerst gebruikt door Heuer in de jaren 80 en was niet beschikbaar als materiaal toen de „Dark Lord” voor het eerst werd bedacht. Het is pas de tweede keer dat het bedrijf titanium heeft gebruikt in de Monaco-line-up - de eerste was het limited edition Titan-model, vorig jaar geïntroduceerd, en gedragen door autocoureur Max Verstappen tijdens de Formule 1 Wereldkampioenschapscampagne.

Het is ook bijgewerkt met het interne Caliber Heuer 02 uurwerk, die is gebouwd met een traditioneel kolomwiel, aanbiedingen 80 uur gangreserve en is bekroond met een rosévergulde oscillerende massa zichtbaar door de achterkant van saffierglas. De wijzerplaat van de Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition heeft een satijnen geborstelde ronde afwerking, terwijl de buitenkant van de wijzerplaat en chronograafregisters zijn behandeld in een gezandstraalde korrelige afwerking, bedoeld om de grip van banden op de baan op te roepen. De wijzers van de secondewijzer en chronograaf zijn versierd met dieprood, terwijl de uren- en minutenwijzers in roségoud zijn met Super-Luminova om een zichtbaar contrast te bieden met de zwarte achtergrond.

Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition wordt geleverd op een zwarte alligator leren band, zal deze maand alleen verkrijgbaar zijn in TAG Heuer-boetieks, is niet beperkt en wordt verkocht voor €8.200.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...