Tag Heuer heeft zijn felbegeerde Dark Lord chronograaf nieuw leven ingeblazen

De Donkere Heerser bestijgt opnieuw de troon van de horlogewereld – TAG Heuer heeft een meesterlijke zet gedaan door zijn legendarische Dark Lord chronograaf opnieuw uit te brengen, dit keer geüpdatet met state-of-the-art designkenmerken en technologie die horloge liefhebbers overal ter wereld doen watertanden.

Toen de TAG Heuer Monaco in 1974 het licht zag met zijn decadente zwarte wijzerplaat en matzwarte PVD-coating, werd het horloge een instant cultklassieker. Liefkozend aangeduid als de Dark Lord , was dit een van de eerste horloges die gebruikmaakte van de toen revolutionaire PVD-techniek, waarmee de geanodiseerde zwarte afwerking werd verkregen.

De Monaco, bekend geworden door de iconische acteur Steve McQueen in de film Le Mans , heeft altijd al een bijzondere plek ingenomen in de harten van horlogeliefhebbers. Met een productie van slechts 100 tot 200 stuks werd het een ware collectible, en het is geen verrassing dat de prijzen voor deze modellen op veilingen sky-high kunnen gaan. Deze uiterst zeldzame vintage exemplaren vinden gretig aftrek bij verzamelaars die bereid zijn om tienduizenden euro'sneer te tellen voor een stukje geschiedenis.

Maar nu, bijna een halve eeuw later, heeft TAG Heuer besloten om de duisternis wederom te laten heersen met een moderne herinterpretatie van hun Dark Lord - de Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition. Het is een eerbetoon dat zowel innovatief is als trouw blijft aan het originele ontwerp.

De nieuwe uitvoering is vervaardigd uit Grade 2 titanium dat is behandeld met een Diamond-Like Carbon (DLC) coating, hierdoor is het horloge lichter en minder gevoelig voor corrosie. Titanium, dat in de jaren 80 door Heuer in zwang kwam, was niet beschikbaar toen de originele Dark Lord werd gelanceerd. De keuze voor titanium is bijzonder, want het is pas de tweede keer dat TAG Heuer dit materiaal inzet voor een Monaco model.

De machinekamer van deze tijdsmeester is het Caliber Heuer 02 uurwerk, dat blijk geeft van subliem vakmanschap met zijn traditionele kolomwielmechanisme en dat pronkt met een indrukwekkende energiereserve van 80 uur. De beweging van het uurwerk kan worden bewonderd door een transparante achterkant van saffierglas, waarop je de roségoudkleurige oscillatiegewicht kunt zien dansen telkens als je je pols beweegt.

Esthetisch gezien heeft het horloge een facelift gekregen waar de moderne horlogedragen u tegen zegt. De wijzerplaat heeft een satijnmatte afwerking, die wordt gecontrasteerd door de gezandstraalde chronograafringen, die de grip van raceauto-banden op het asfalt symboliseren. De dieprode accenten op de chronograafwijzers steken scherp af tegen de donkere achtergrond, terwijl de roségouden uren- en minutenwijzers, bedekt met Super-Luminova, zowel elegantie als leesbaarheid toevoegen aan het geheel.

Alle luxe komt samen in een verfijnde zwarte alligatorleren band, waardoor dit horloge een echt statement piece is voor elke gelegenheid. De Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition zal exclusief verkrijgbaar zijn in TAG Heuer-boetieks en hoewel het geen genummerde limited edition is, draagt het toch de exclusiviteit uit van zijn voorganger, voor een verkoopprijs van €8.200.

Deze heruitgave van de Dark Lord is een duidelijk signaal dat TAG Heuer de kunst van het combineren van erfgoed met hedendaagse technologie meesterlijk verstaat. Voor horlogeliefhebbers en verzamelaars biedt het een unieke kans om een deel van horlogegeschiedenis om hun pols te dragen, gehuld in een modern jasje. Het is zowel een eerbetoon als een belichaming van alles waar TAG Heuer voor staat: durf, precisie en een tijdloze stijl die generaties lang weerklinkt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...