Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Shaun White onthult aangepaste Whitespace x Louis Vuitton 2022

Shaun White onthult aangepaste Whitespace x Louis Vuitton 2022
Nu de Olympische Winterspelen 2022 officieel aan de gang zijn, drievoudig Olympisch gouden medaillewinnaar, heeft Shaun White zojuist zijn winterbagageset onthuld tussen zijn Whitespace-afdruk en Louis Vuitton.

Ontwikkeld in het atelier van Louis Vuitton in Marsaz, Frankrijk, kostte de set zes Louis Vuitton-ambachtslieden meer dan 250 uur om te fabriceren, met meer dan 100 stappen in montage.

Shaun Roger White is een Amerikaanse professionele snowboarder en skateboarder. Ondanks zijn hartproblemen doet hij toch aan deze sporten, hij is 2 keer geopereerd voor deze hartklachten.

Hij komt geregeld in de media vanwege zijn records in beide sporten. Ook wordt hij weleens ingezet voor het maken van videogames. Vanaf zijn twaalfde is hij al bezig met sport. Vanwege zijn lengte van 1.73m. en zijn rode haar wordt hij ook wel the Flying Tomato (de vliegende tomaat) genoemd. Zijn Italiaanse fans noemen hem liever Il pomodoro volante, wat hetzelfde betekent.

Voor zijn Olympische medaille schitterde White al regelmatig op een ander groot evenement, de X-Games. Op het evenement, dat jaarlijks wordt gehouden behaalde White zijn eerste medailles in 2002. Hij ging naar huis met twee zilveren medailles, behaald op de slopestyle en op de halfpipe. In 2003 deed hij het op beide disciplines nog beter en streek hij de gouden medailles op. Ook in 2004 en 2005 viel hij in de prijzen, maar moest hij genoegen nemen met slechts het goud op de slope-style. Wel was hij in 2005 eveneens succesvol op de skateboard, waar hij op het onderdeel vert de zilveren medaille won. In 2006 was hij wederom op zowel de slope-style als de halfpipe winnaar van het goud. In zijn carrière won White twaalf keer goud op de wintereditie en twee keer goud op de zomereditie van de X-Games.

In 2010 verdedigde hij succesvol zijn olympische titel. Hij won met veel overtuiging en deed in de tweede ronde zijn befaamde double Mctwist 1260, die niemand anders dan hij kan, waardoor hij een puntentotaal kreeg van 48,4, een record. Bij de Olympische winterspelen in 2014 eindigde White als vierde op de halfpipe.

De Amerikaanse snowboarder onthulde dat de samenwerking is bedacht met Virgil Abloh, waar de aangepaste Olympische bagage-set een snowboardkoffer bevat, een gitaarkoffer - een primeur voor het huis - en een Keepall en een Horizon harde kant dragen door. Er is ook het herdenkings-hand-gesigneerde snowboard van White afgebeeld naast de set.
Shaun White onthult aangepaste Whitespace x Louis Vuitton 2022
Shaun White onthult aangepaste Whitespace x Louis Vuitton 2022