Berluti en Ferrari lanceren exclusieve schoenencollectie geïnspireerd op iconische modellen

Het Franse luxe herenkledingmerk Berluti heeft onlangs de handen ineengeslagen met automerk Ferrari om een exclusieve schoenencollectie te presenteren, geïnspireerd op de indrukwekkende Ferrari Monza SP1 en Monza SP2. Deze bijzondere collectie, genaamd Ferrari Limited Edition, is een eerbetoon aan enkele van de meest iconische modellen van Ferrari, zoals de SP1 en SP2.

De collectie bestaat uit drie verfijnde modellen: een Slip-on, een Oxford en een Chelsea laars. Elk model combineert vloeiende vormen, hoogwaardige materialen en op maat gemaakte stiksels. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de herencoureurs uit de jaren '60 en bevatten een opvallend rood biesdetail op de hakken, wat de connectie met Ferrari versterkt.

Berluti heeft aangekondigd dat dit de lichtste schoenen zijn die ze ooit hebben gemaakt, mede dankzij het gebruik van koolstofvezel. Deze innovatieve technologie is toegepast in de zolen van de schoenen, gemaakt van Twill 2x2 koolstofvezel. Dit materiaal is niet alleen licht en sterk, maar biedt ook een speciale grip, wat zorgt voor extra comfort tijdens het rijden.

De exclusieve Ferrari Limited Edition schoenencollectie werd onthuld door Berluti CEO Antoine Arnault en Ferrari-voorzitter John Elkann tijdens een cocktailparty op de Paris Fashion Week. Het evenement vond plaats in de Berluti-boetiek aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré in Parijs.

Liefhebbers van zowel Berluti als Ferrari kunnen uitkijken naar de lancering van de collectie in de eerste dagen van november. De schoenen zullen verkrijgbaar zijn in geselecteerde Berluti-boetieks wereldwijd en online, zodat fans de perfecte aanvulling op hun rode Ferrari kunnen bemachtigen.

De samenwerking tussen Berluti en Ferrari is een treffend voorbeeld van hoe twee iconische merken hun expertise kunnen bundelen om een unieke en stijlvolle collectie te creëren. Deze samenwerking weerspiegelt de passie voor vakmanschap, innovatie en elegantie die beide merken kenmerkt.

De Berluti x Ferrari Limited Edition schoenencollectie is vervaardigd met behulp van de fijnste ledersoorten en afwerkingen, waarbij de kleuren en materialen zorgvuldig zijn gekozen om de exclusiviteit van de schoenen te benadrukken. Elk paar schoenen is voorzien van het Berluti-logo en het iconische Ferrari-embleem, wat zorgt voor een subtiele maar herkenbare verbinding tussen de twee merken.

Bovendien wordt elk model van de collectie geleverd in een speciale verpakking, ontworpen om de luxe-ervaring verder te versterken. De verpakking bevat naast de schoenen ook een op maat gemaakte schoenlepel en een onderhoudsset om ervoor te zorgen dat de schoenen in perfecte staat blijven.

De Berluti x Ferrari Limited Edition schoenencollectie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische keuze voor autoliefhebbers die waarde hechten aan comfort en prestaties. Het gebruik van koolstofvezel en innovatieve technologieën zorgt ervoor dat de schoenen licht en comfortabel zijn, terwijl de speciale grip op de zolen het rijden aangenamer maakt.

Deze exclusieve samenwerking is een bewijs van de synergie tussen luxe mode en high-performance auto-industrie en zal ongetwijfeld de aandacht trekken van zowel modeliefhebbers als autoliefhebbers over de hele wereld. De Berluti x Ferrari Limited Edition schoenencollectie biedt een unieke kans om te investeren in een stukje mode- en autogeschiedenis, terwijl men geniet van het beste van twee werelden.

Berluti x Ferrari Limited Edition schoenencollectie

De Berluti x Ferrari Limited Edition schoenencollectie bestaat uit drie unieke modellen die het summum van luxe en prestaties vertegenwoordigen:

  • Slip-on: Deze stijlvolle slip-on schoen combineert het gemak van een instapper met het verfijnde ontwerp waar Berluti bekend om staat. De soepele leren bovenkant is voorzien van het Berluti-logo en het Ferrari-embleem, terwijl de koolstofvezel zool zorgt voor een lichte en comfortabele pasvorm. Het rood biesdetail op de hiel versterkt de link naar Ferrari en voegt een vleugje kleur toe aan het minimalistische ontwerp. Deze slip-on schoen is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een combinatie van stijl en gemak.

  • Oxford: De klassieke Oxford-schoen krijgt een moderne make-over in deze Berluti x Ferrari samenwerking. De schoen is gemaakt van het fijnste leer en beschikt over elegante stiksels die het silhouet van de iconische Ferrari-modellen volgen. De koolstofvezel zool zorgt voor een uitzonderlijke grip en een lichtgewicht gevoel, terwijl het subtiele rood biesdetail op de hiel een vleugje sportiviteit toevoegt. Deze schoen is ideaal voor formele gelegenheden en straalt zowel elegantie als kracht uit.

  • Chelsea laars: De Chelsea laars is een tijdloos en veelzijdig ontwerp dat in deze collectie wordt getransformeerd tot een luxe en sportief meesterwerk. De laars is vervaardigd uit premium leer en voorzien van elastische zijpanelen voor een comfortabele pasvorm. Het Berluti-logo en het Ferrari-embleem zijn subtiel aangebracht op de buitenkant, terwijl de koolstofvezel zool zorgt voor lichtheid en grip. Het rood biesdetail op de hiel maakt het ontwerp compleet en benadrukt de samenwerking tussen de twee iconische merken. Deze laars is geschikt voor zowel casual als formele gelegenheden en biedt een perfecte mix van stijl en comfort.

De Berluti x Ferrari Limited Edition schoenencollectie is een toonbeeld van vakmanschap, innovatie en verfijning. Elk model in de collectie is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om een uitzonderlijke ervaring te bieden op het gebied van stijl, comfort en prestaties. Deze exclusieve samenwerking tussen twee iconische merken creëert een unieke productlijn die de grenzen van luxe en snelheid verkent.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...