Seiko Prospex Marinemaster collectie nieuwe interpretatie

Seiko heeft onlangs een nieuwe interpretatie van zijn klassieke Marinemaster-model uitgebracht. Dit horloge, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 1965, staat bekend om zijn duurzame ontwerp en was een favoriet onder professionele duikers. De recente update van de collectie omvat drie nieuwe modellen die eer betonen aan de oorspronkelijke stijl, terwijl ze ook moderne technologie en designelementen bevatten.

Het eerste model, de SJE099, valt op door zijn zilverkleurige roestvrijstalen kast en een rijke donkerblauwe wijzerplaat. Deze combinatie geeft het horloge een klassieke en verfijnde uitstraling. Het tweede model, de SJE101, onderscheidt zich met een zwarte wijzerplaat, wat meer in lijn is met de traditionele look van een duikershorloge. Ten slotte biedt het derde model, de SJE097, een unieke esthetiek met een gedurfde groene wijzerplaat, wat een nieuw kleuraccent toevoegt aan de collectie.

Alle drie de horloges zijn uitgerust met de geavanceerde Hi-Beat 8L55-beweging, die zorgt voor uitzonderlijke precisie en betrouwbaarheid, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Deze beweging maakt deel uit van wat Seiko'sduikhorloges zo gerespecteerd maakt binnen de horlogegemeenschap. De kasten zijn vervaardigd uit Seiko'sspeciale roestvrijstaal, dat extra weerstand biedt tegen corrosie, een belangrijke eigenschap voor horloges die in het zoute zeewater gebruikt worden.

Elk model heeft een diameter van 39,9 mm en een dikte van 14,1 mm, wat zorgt voor een prettige pasvorm rond de pols. Ze zijn voorzien van een monoblok kast, een ander kenmerk dat bijdraagt aan de duurzaamheid en waterbestendigheid van het horloge. De waterdichtheid is maar liefst 200 meter, wat ze niet alleen geschikt maakt voor professioneel gebruik, maar ook voor alledaagse avonturiers die een betrouwbaar horloge zoeken.

De horloges worden geleverd met een siliconen band, die zowel comfortabel als praktisch is voor gebruik in het water. Daarnaast heeft elk model een dubbel gebogen saffierglas met anti-reflectieve coating, wat de leesbaarheid onder water verbetert en het glas beschermt tegen krassen.

Seiko blijft indruk maken met zijn aandacht voor detail en toewijding aan kwaliteit. Met deze nieuwe interpretatie van de Marinemaster 1965-collectie benadrukt het bedrijf zijn erfgoed, terwijl het ook vooruitgang en innovatie omarmt. De collectie spreekt daarmee zowel nieuwe verzamelaars als trouwe fans van het merk aan.

Duikhorloges zijn al decennia een essentieel hulpmiddel voor onderwateravonturiers. Ze zijn ontworpen om nauwkeurige tijdmetingen te bieden in extreme omstandigheden, zoals diep onder water waar druk en zichtbaarheid grote uitdagingen vormen. Seiko, opgericht in 1881, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met horloges die deze uitdagingen aangaan en duikers betrouwbaarheid en vertrouwen bieden.

Toen de originele Marinemaster in 1965 werd gelanceerd, was het een van de eerste horloges die een waterdichtheid tot 150 meter boden, een baanbrekende prestatie in die tijd. Dit kwam vooral door de introductie van een monocoque (of monoblok) kast, een revolutionair ontwerp dat de noodzaak van een afzonderlijke achterdeksel elimineerde. Hierdoor kon het horloge veel hogere drukniveaus weerstaan zonder de waterdichtheid in gevaar te brengen.

De naam 'Marinemaster' werd een synoniem voor duurzaamheid en precisie, en het snel verkrijgen van respect in duikkringen over de hele wereld. In de daaropvolgende jaren bleef Seiko de collectie innoveren, waarbij de nadruk werd gelegd op toegenomen waterbestendigheid, een verbeterde tijdregistratie en een robuuster ontwerp. Dit leidde tot de release van verschillende varianten en nieuwe modellen die de basis legden voor wat nu de moderne Prospex-lijn is.

Prospex staat voor 'Professional Specifications' en deze lijn bestaat uit horloges die ontworpen zijn om extreme omstandigheden te trotseren. Deze zijn niet alleen populair onder duikers, maar ook onder liefhebbers van andere extreme sporten en buitenactiviteiten.

De moderne interpretaties die Seiko introduceert, eren niet alleen hun rijke historie, maar streven er ook naar om technologische vooruitgang te integreren. De Hi-Beat 8L55-beweging is hier een goed voorbeeld van. Deze automatische kaliber heeft een frequentie van 36.000 trillingen per uur (10 slagen per seconde), wat zorgt voor een uiterst precieze tijdmeting en een gladde secondewijzerbeweging.

Daarnaast zijn de nieuwe modellen nu voorzien van saffierglas in plaats van het hardlex-mineraalglas dat vaak wordt gebruikt in oudere Seiko duikhorloges. Saffierglas staat bekend om zijn hardheid en weerstand tegen krassen, wat bijdraagt aan de levensduur van het horloge.

De elegante ontwerpen en kleurstellingen van de nieuwe collectie tonen aan dat functionele duikhorloges ook stijlvol kunnen zijn. De keuze voor donkerblauw, zwart en groen weerspiegelt de aanwezigheid van deze kleuren in de zee en benadrukt de verbinding van de drager met de oceaan.

Seiko'svoortdurende toewijding aan innovatie en kwaliteit blijkt uit deze nieuwe collectie, maar ook uit hun voortdurende onderzoek naar nieuwe technologieën en materialen. Hun missie om horloges te creëren die voldoen aan de eisen van de meest extreme omgevingen, blijft de kern van hun merkidentiteit.

Deze passie voor perfectie en het respect voor traditie zorgen ervoor dat Seiko-horloges niet alleen gewild zijn onder serieuze horlogeverzamelaars, maar ook een verstandige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en stijlvol uurwerk.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Mob Wife Look - hoe beheers je deze stijlvolle Aesthetic In de kijker

De Mob Wife look is een esthetiek die tegelijkertijd zowel tijdloos als statement-making is. Het roept beelden op van de glamoureuze vrouwen uit mi...